Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Benedek Zacharie: În șase luni, opoziția nu a reușit să câștige niciun vot

Benedek Zacharie: În șase luni, opoziția nu a reușit să câștige niciun vot

Președintele UDMR Sibiu, Benedek Zacharie, spune că pe lângă susținerea de care a beneficiat din partea  parlamentarilor UDMR, opoziția nu a obținut niciun vor în plus, în ultimele șase luni. ”În ultimele două luni, Guvernul nu a gestionat corespunzător situația care creată în Valea Uzului, situație pe care UDMR a semnalat-o de la bun început Guvernului. Din cauza faptului că nu s-a luat nici o măsură hotărâtă din partea executivului, s-a creat un conflict interetnic, care ne amintește de evenimentele din 1990 de la Târgu-Mureș. Acesta a fost motivul votării moțiunii de cenzură. Moțiunea a fost votată de 200 de parlamentari, din care dacă scădem 28, voturile UDMR, rămân 172 de voturi, exact cu câte a fost votată ultima moțiune, în concluzie opoziția în șase luni nu a reușit să câștige nici un vot. Cu această ocazie a picat și legenda că dacă UDMR votează moțiune, nehotărâții din PSD votează și ei”, spune deputatul UDMR.

”Inițiativele mele nu țin de zona geografică, nici de etnie”

Sibianul spune că în această legislatură a depus zeci de amendamente, iar activitatea sa nu a ținut nici de zona geografică și nici de etnia celor care li se adresează. ”Am propus modificarea Legii 10/1995, legea calității în construcții, unde am introdus o nouă secțiune cu responsabilizarea firmelor de consultanță, toți cei implicați în realizarea unei construcții au responsabilități, mai puțin firmele de consultanță și am considerat că nu e corect. S-au făcut modificări la OUG 43/1997 privind regimul drumurilor. Printre altele, am cerut crearea unei echități între plata daunelor ca urmării producerii unui accident rutier și înlocuirea elementelor de siguranță afectate de accident. La Codul rutier am depus 35 de amendamente, printre altele liberalizarea examenelor în vederea obținerii carnetului de conducător auto. Sunt mai mult de 40 de amendamente la OUG 114. În comisia de infrastructură și transport pe lângă atribuțiile de legiferare ne exercităm și atribuțiile de control, de exemplu sunt membru în comisia de anchetă ce verifică activitatea societății Tarom. Inițiativele mele, după cum se poate constata, sunt de interes general, nu în funcție de zone, nici în funcție de etnie”, spune Benedek.

Deputatul UDMR spune că nici în această legislatură nu s-a pus accentul pe dezbateri asupra propunerilor legislative. ”A fost o sesiune cu foarte multă tensiune, a început cu OUG 114 ce a adus modificări peste noapte în peste 20 de domenii, toate foarte importante din punct de vedere economic și social, au urmat dezbaterile, cu foarte mare întârziere, pe bugetul anului  2019, au fost depuse multe moțiuni simple contra miniștrilor, au fost alegerile europarlamentere, motiv de tensiuni suplimentare între putere și opoziție. În concluzie nu a fost o sesiune în care să se fi pus accentul pe dezbateri asupra propunerilor legislative”, a mai spus Benedek.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dan

Acum 4 ani

De voturile date la legile penalilor nu mentionati nimic?! Exista votul electronic pe cdep.ro unde se vede f bine cum a votat udmr-ul la toate legile care trebuiau sa treaca! Ma refer la cele organice...
Raspunde

Popa

Acum 4 ani

UDMR istii se lauda cu asocierea cu Dragnea ? Rusine ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus