X
klaus iohannis

Klaus Iohannis la Sibiu: Sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, nu al Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost distins sâmbătă, la Sibiu, cu Medalia de Onoare a Forumului Democrat al Germanilor din România.

Evenimentul a avut loc în jurul prânzului, în Sala Oglinzilor a FDGR, din Piața Mare. Au participat peste o sută de invitați, majoritatea membri de seamă ai FDGR sau reprezentanți ai minorității germane din România. Astfel, s-au aflat în sală: Christoph Klein, fostul episcop al Bisericii Evaghelice din România, primarul Astrid Fodor, Hans Tischler, consulul Germaniei în România, Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice, Martin Bottesch, fostul președinte al CJ Sibiu, Arnold Klingeis, fostul primar la Avrigului și mulți alții. Nu au lipsit nici invitații din afara minorității germane, precum Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, deputatul Benedek Zaharie, Virgil Popa, fostul viceprimar al Sibiului, omul de afaceri Ioan Ciolan, avocatul Ștefan Nartea, Gheorghe Huja, fostul primar al Cisnădiei și Ludovic Orban, președintele PNL, însoțit de Raluca Turcan, deputat de Sibiu, și Daniela Câmpean, președintele CJ Sibiu.

Primul care a luat cuvântul a Dr. Paul-Jürgen Porr – preşedintele FDGR, acesta menționând că medalia care i se acordă președintelui Iohannis ”este cea mai mare distincție pe care o putem acorda”. ”Timp de 13 ani, ca primar al orașului, a pus bazele unei dezvoltări fără precedent, culminând cu titlul de Capitală Culturală Europeană”, motiv pentru care ”îi datorăm mulțumiri și respect”.

Laudatio a fost citit de deputatul Ovidiu Ganț, acesta subliniind educația pe care președintele a primit-o în anii copilăriei și tinereții la Sibiu, dar și cariera politică extraordinară, menționând chiar că în prezent se vorbește în marile cancelarii europene de o foarte înaltă funcție pe care ar putea-o prelua Klaus Iohannis în viitorul apropiat.

WhatsApp Image 2019-06-29 at 11.51.56

”Este pentru mine, într-adevăr, un moment de mare emoție să primesc cea mai mare distincție a FDGR, formațiune pe care am avut onoarea și plăcerea să o conduc câțiva ani. Cariera mea politică a început în FDGR. Și trebuie să spun că ceea ce am făcut în politică, cea românească și cea europeană, vine în mare parte din munca mea în și pentru FDGR, dar și din anii de școală.

Cum poate cineva care provine dintr-o minoritate, una foarte mică, să facă politică națională și chiar să obțină unele rezultate? Eu cred că este posibil dacă politica se face pentru cetățean și nu pentru propria persoană, dacă politica se face pentru comunitate și nu pentru interese de partid și dacă promisiunile se respectă”, a spus, printre altele, președintele Klaus Iohannis în discursul său.

Nu în ultimul rând, președintele a ținut să-i răspundă deputatului Ovidiu Ganț.

Sunt persoane importante în țară și Europa care m-ar vedea într-o poziție înaltă în Europa. Vreau să le răspund aici, acasă: Eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, nu al Consiliului European!”, a spus Iohannis, în aplauzele publicului.

astrid fodor bokor fdgr klaus iohannis medalie fdgr sibiu (4) klaus iohannis medalie fdgr sibiu (1) klaus iohannis medalie fdgr sibiu (6) klaus iohannis medalie fdgr sibiu paul porr (5) klaus iohannis fdgr

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Cariera politica a domnului Iohannis a fost sustinuta in principal de noi de catre sibieni,fie romani sau alte minoritati,care l am votat ca primar si apoi presedinte al Romaniei!Ca primar Iohannis a fost unul foarte bun ,fiind apreciat de intreaga comunitate sibiana!Ca presedinte al Romaniei a avut un mandat foarte slab,cu jigniri la adresa romanilor ortodocsi ca ,,fanatici religiosi,,multa dezbinare ,incitare la proteste,opunerea la legislatie etc!In primii ani ai mandatului era plecat in excursii pe insule exotice sau la schi!Dupa cum explica astrologul Burculet,este altcineva din decembrie ales ca presedinte al Romaniei! Vom vedea!Referitor la functia de presedinte al Consiliului European s ar parea ca este numit cineva,dupa reactia lui Iohannis de azi!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mai prosti ca rumanii mai rar!!
  Un presedinte de nota 10, in toate cartile la presedentia Europeana, refuza doar ca sa-si duca mandatul la bun sfarsit, dar se trezesc oligofrenii sa-si dea cu presupusa, ca draknea, motocicleanu, ba mai prosti ca voi mai rar!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact