Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Răzvan Vasilescu a fost premiat în Sibiu pentru întreaga carieră

Răzvan Vasilescu a fost premiat în Sibiu pentru întreaga carieră

Răzvan Vasilescu are peste 60 de apariţii în cinematografie și seriale, iar în acest sfârșit de săptămână a fost distins la TIFF Sibiu cu Premiul de Excelență pentru întreaga carieră. Filmul “California Dreamin” a fost proiectat în Piața Mare în onoarea artistului, peliculă pentru care actorul deține două premii pentru interpretare.

În fața a aproximativ 1.500 de spectatori Răzvan Vasilescu a fost invitat în fața ecranului imens din Piața Mare pentru a își ridica premiul care îi remarcă întreaga carieră. Actorul a fost invitat pe scenă de Iustian Turcu, actor al Teatrului Național “Radu Stanca”.

„Bună seara dragi mei, vă mulțumesc din suflet că suntem împreună. Vă mulțumesc că ați venit în seara asta aici. Nu sunt artist, sunt actor. Aș vrea să mulțumesc din toată inima mea regizorilor care m-au luat în filmele lor, să le mulțumesc pentru răbdarea infinită pe care au avut-o și înțelegerea deosebită pe care mi-au acordat-o. Pe vremea mea nu se preda actoria de film, se preda ceva teatru, care era puțin diferit de cel care se predă astăzi”, spune actorul în vârstă de 64 de ani.
“California Dreamin” este un film regizat de Cristian Nemescu, care îl are pe Armand Assante în rolul principal. Pentru această peliculă actorul Răzvan Vasilescu are două premii, premiul Gopo pentru cel mai bun actor în 2008 și premiul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România) pentru interpretarea rolului secundar masculin în 2007. Actorul are rolul lui Doiaru, un șef de gară provincial, care oprește o garnitură de tren a NATO sub pretextul lipsei formelor legale. "Este un film care mi-a plăcut foarte mult. Vă urez vizionare plăcută”, a mai spus actorul.

Răzvan Vasilescu a jucat în majoritatea filmelor regizorului Lucian Pintilie. În Balanța (1992), a interpretat rolul doctorului Mitică, a interpretat și rolul mafiotului Marcel Ivanov în filmul Marfa și banii (2001) al lui Cristi Puiu. În filmul Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003), a jucat rolul personajului Florian Tufaru. În Fire and Ice:Cronica dragonilor (2008) a interpretat rolul lui Paxian Ru, în Moromeții 2 (2018) îl joacă pe Cocoșilă. Interpretează un personaj controversat în Mo (2019), alături de Dana Rogoz. În seriale acesta apare în: Cu un pas înainte, Băieți Buni, Ai noștri și Altetico Texila. O viață trăită pe scenă și în film care însumează o listă și mai lungă de apariţii.

Sursa foto.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Observator popular

Acum 4 ani

”Actorul a fost invitat pe scenă pe Iustian Turcu, actor al Teatrului Național “Radu Stanca”. Hahahaha! Ce exprimare! Denisa Laicauf tu ți-ai recitit articolul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus