Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

BAC 2019 în Sibiu: Peste 100 de liceeni n-au venit la examenul de Limba română

BAC 2019 în Sibiu: Peste 100 de liceeni n-au venit la examenul de Limba română

Bacalaureatul a debutat astăzi pentru liceeni cu proba la Limba și literatura română. Peste 100 de liceeni sibieni n-au venit la examen.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, pentru probele scrise s-au înscris 2.428 de candidați din generația curentă și generațiile anterioare.

Proba de Limba și literatura română a fost susținută de către 2.260 de candidați, 168 de candidați solicitând recunoașterea notei obținute la această probă în sesiunile anterioare ale Examenului de Bacalaureat. Astăzi, din cei 2.260 candidați, au fost prezenți 2.150 candidați și au absentat 110 candidați.

Absolvenții de liceu au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele de la examenul la Limba și literatura română. Subiectele au fost diferite, în funcție de profilul și filiera absolvite de candidații la Bacalaureat. Copiii au avut de realizat, la primul subiect, un eseu argumentativ privind pregatirea pentru un discurs si exercitii pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost "Amintiri de la Junimea din Iasi", de George Panu. Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativa dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din ”Venea o Moara pe Siret”. De asemenea, la subiectul 3, elevii au avut de realizat un eseu pe baza unui text apartinand autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real si Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

Examenul va continua mâine cu proba la Limba și literatura maternă (germană sau maghiară), poimâine - proba obligatorie a profilului și pe 4 iulie - proba la alegere a profilului și specializării.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

lingvist sibian

Acum 4 ani

Pofti! Si mai rad de Viorica pt. ca nu stie sa se exprime!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus