X
regiune gastronomica foto primaria sibiu

Ce fel de mâncare poate fi pus pe stindardul Sibiului

Cei mai cunoscuți bucătari ai Sibiului au fost întrebați ce fel de mâncare ar pune pe stindardul Sibiului. Răspunsurile au fost date în cadrul Gastro Urban, eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și care face parte din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Cei patru bucătari sibieni invitați la Gastro Urban, prima ediție din 2019, au fost Andrei Luminea de la Restaurant Pasaj Sibiu, Ioan Bebeșelea de la SyndicatGourmet, Daniel Joa, de la Hochmeister și Alin Barabancea de la Joy Me, ultimii doi ambasadori IGCAT (Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism). Aceștia au vorbit din propria experiență despre ce înseamnă bucătăria sibiană astăzi și cum trebuie să se schimbe aceasta., cunoscuți inclusiv pentru premiile naționale și internaționale primite în ultima perioadă, le-au vorbit celor prezenți despre ce înseamnă „local” atunci când vine vorba de bucătăria unei țări sau a unei regiuni, dar și despre cultura oamenilor în ceea ce privește modul în care percep gastronomia și conceptul de „ca la mama acasă”.  Jurnalistul și editorul Cosmin Dragomir de la revista online de gastronomie gastroart.ro a moderat discuția. Mai multe detalii, în articolul de mai jos:

Patru bucătari și un jurnalist, despre Sibiu Regiune Gastronomică: „E unul prost, dar nu asta e partea cea mai rea”

În cadrul discuțiilor, la un moment dat moderatorul i-a întrebat pe cei patru bucătari ce fel de mâncare ar pune pe stindardul Sibiului, dacă ar trebui s-o facă.

Daniel Joa: „Eu cred că ar fi tocană de cartofi

Ioan Bebeșelea: „Ciorbă de afumătură cu cartofi și acrită cu tarhon în oțet. Și hencleșul”.

Alin Barabancea: „Tocană de oaie și niște găluște cu prune”.

Andrei Luminea: „Eu nu sunt din Sibiu, sunt din Vâlcea. O să zic la fel ca Daniel, pentru că și la noi tocana de cartofi era mereu [prezentă] și era super bună. La tocană suntem experți”.

Voi ce părere aveți – ce fel de mâncare credeți că e reprezentativ pentru Sibiu?

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Haupstadt der Welt

  Legendara ciorba de burta de la cei doi manufacturieri locali rivali si/sau mititeii de la legenda vie a Oborului sibian!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ciorba de burta din sibiu e zero!

  Ce ciorba naspa de burta …. ce vorbim aici iesi din judet sa vezi ciorba de burta … aia e lapte cu bucati de burta … si usturoiu servit separat… PENAL!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  enemy90

  Nu exista, romanii nu au mancare traditionala originala, toate sunt furate de la alte culturi. Cautati pe Google si va veti convinge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact