X
horatiu pahare lilis (5)

Paharele inedite în care o cafenea sibiană servește băuturi: sunt făcute din sticle reciclate

O cafenea din centrul Sibiului își servește o parte din băuturi în pahare create din sticle reciclate. Horațiu Oltean, un cunoscut sticlar din Mediaș, este cel care face aceste obiecte, iar rezultatele sunt cu adevărat deosebite.

În zilele caniculare din ultima perioadă, cu siguranță trecătorii însetați care s-au oprit la cafeneaua Lili’s din Piața Mică pentru o limonadă au avut o surpriză plăcută – paharele nu seamănă cu cele din alte localuri. Înalte, închise la culoare sau cu forme deosebite, acestea obișnuiau să fie de fapt sticle de vin. Totul a pornit de la inițiativa proprietarilor cafenelei care și-au dorit ceva diferit, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor.

„Ne-am gândit să oferim ceva nou clienților noștri și totodată să reciclăm sticlele pe care le aruncam. Am încercat prin asta să facem ceva care să ne reprezinte pe noi ca echipă, dar și locația noastră. Clienților le plac foarte mult și sunt încântați de ideea noastră. De multe ori ne cer detalii ca să-și facă propriile obiecte sau pahare personalizate”, spune Narcis, reprezentant al cafenelei.

horatiu pahare lilis (3)

Meșterul care a creat aceste pahare și alte câteva modele pentru cafenea este nimeni altul decât Horațiu Oltean, medieșeanul cu care acum un an reporterul Turnul Sfatului povestea tocmai despre pasiunea lui de a recicla sticlă.

„Silvia (n.r. proprietar Lili’s) m-a contactat. Ea știa de mine de la o prietenă de-a ei. Și-au ales niște sticle chiar interesante pe care le folosesc ei, unele de vin conice și unele bombate, mai ieșite din comun un pic. Au vrut să le fac pahare de limonadă din ele, iar din sticle mai mici, de apă minerală, le-am făcut pahare de apă, de servit la cafea. De asemenea, din sticle de șampanie am făcut scrumiere”, explică Horațiu.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 1.33.30 PM

Paharele nu sunt unice doar prin forma lor, ci și prin faptul că poartă două semnături – cea a lui Horațiu și cea a localului. „Le-am personalizat cu sigla mea mică jos și cu sigla lor sus. Am început colaborarea prin martie și le-am făcut cam 100 de pahare în total. Acum o să le fac încă o tură de vreo 50 de pahare”, spune tânărul.

Cei de la Lili’s nu sunt singurii care se bucură de obiecte din sticlă unice. Horațiu spune că a mai colaborat și cu Sibio, Pasaj (le folosesc pe post de suport de tacâmuri sau obiecte decorative), iar acum urmează să înceapă o colaborare cu Mango.

Despre Horațiu puteți să citiți și în articolul de mai jos:

Micile afaceri. A plecat din fabrica de sticlă și a înființat Transilvania Glass

horatiu pahare lilis (1) horatiu pahare lilis (4) horatiu pahare lilis (2) WhatsApp Image 2019-06-27 at 5.40.15 PM WhatsApp Image 2019-06-27 at 5.40.14 PM

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  BauBau

  Cei de la cunoscuta cafenea cand renoveaza cladirea!?! Este cam ultima din piata ramasa ca-n ’90. Si cam singura care are mare parte din spatiu folosit de cunoscuta cafenea 😉 Nu de alta dar spatiu public si cade tencuiala in cap.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un oarecare

  Nu e absolut nimic deosebit, oricine stie ca sticla se retopeste si poti realiza din ea alte obiecte. N-au nimic deosebit acele pahare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact