X
biserica fortificata slimnic

Furt de mii de euro din biserică. ”Au fost luate pentru a fi folosite în gospodărie”

Tuburile de cositor ale orgii recent restaurate din Slimnic au fost furate duminică. Valoarea consemnată la ultima estimare este de aproximativ 10.000 de euro.

Luni, 1 iulie 2019, administratorii bisericii fortificate din Slimnic au descoperit lipsa tuburilor de cositor din orgă. Acestea au fost furate în cursul serii de duminică. La ultima evaluare ele erau estimate la 10.000 de euro.

Friedrich Gunesch, secretarul general al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice, spune că tuburile au fost furate pentru a fi utilizate în gospodărie pentru că puțină lume cunoaște valoarea lor reală. Gunesch completează spunând că furturile din biserică au fost mereu o problemă, dar turburile de cositor nu au prea au făcut obiectul unui furt.

“În 1990 a fost o etapă de furturi. Să sperăm că nu o să se repete. Tuburile din orgă nu se prea fură și oricum nu au fost furate pentru valoarea intrinsecă, au fost furate pentru a fi folosite în gospodărie, eu așa cred. Singur, nu trebuie să fie așa dar acesta este supoziția mea”,declară Friedrich Gunesch.

În cursul zilei de luni poliția a fost sesizată și a fost depusă plângere. Poliția județului Sibiu confirmă demararea unei anchete în acest caz.

“Această plângere face obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În prezent, la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, se fac cercetări în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale în consecință”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Foto: Ștefan Cosoroabă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Hermanndorf

    Cum spuneam, au plecat sasii (vanduti in marea lor majoritate de statul roman) si au ramas romanii si rromanii. Se vede ce bine e.

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact