X
tocaciu

ALDE Sibiu susține demersul prefectului. ”Doamna primar ne-a arătat că nu îi pasă de morală”

Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu susține demersul prefectului de Sibiu, Adela Muntean, care a semnat un ordin de suspendare a primarului Sibiului, Astrid Fodor. „Imediat după aflarea deciziei judecătoreşti, am declarat public că doamna Fodor trebuie să-şi dea demisia. Aşa era normal şi moral. Dar doamna primar ne-a arătat că nu îi pasă de morală şi nu respectă hotărârea definitivă a instanţei judecătoreşti”, a declarat preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

ALDE a susţinut ieri, în Guvern, alături de PSD modificarea Constituţiei prin introducerea dorinţelor poporului exprimate la referendum de a nu mai avea penali în funcţii publice. „În acest caz nu avem un penal, dar avem un ales public, doamna Fodor, găsit incompatibil de ANI şi de toate instanţele de judecată. Dacă dorim o ţară fără penali, ne trebuie şi una fără incompatibili!”, a mai spus preşedintele ALDE Sibiu.

Decizia prefectului a venit în urma hotărârii definitive a instanţei de judecată în urma raportului ANI privind starea de incompabilitate în care s-a aflat Fodor pe timpul când era viceprimar.

De partea cealaltă, primarul Astrid Fodor a declarat că va contesta acest ordin. “Ce să fac? Voi contesta ordinul emis de doamna prefect. În prima fază voi cere suspendarea lui și voi aștepta primul termen. Motivele le voi explica în contestație. Mă voi consulta cu avocatul și apoi vor fi publice”, a spus Fodor, tot la Antena 3.

La jumătatea lunii mai trei judecători ai instanței supreme au decis să anuleze hotărârea dată în 2016 de Curtea de Apel Alba Iulia. Prin acea judecată, cei de la Alba Iulia au decis să anuleze la rândul lor un raport emis de Agenția Națională de Integritate în 2015, raport prin care se constata starea de incompatibilitate a viceprimarului Astrid Fodor pentru perioada 2012 – 2014 (când în calitate de consilier local a făcut parte din consiliul de administrație al Colegiului național ”Samuel von Brukenthal” și cel al Grădiniței nr. 37, deși era și viceprimar, iar o lege semnala o incompatibilitate în această ultimă funcție și calitatea de membru de CA).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Canaris

  Astia nu au priceput nimic….CCR lucreaza pentru ei nu pentru noi,populimea…Capuse care sug de la stat…Probal or sa dispara la parlamentare…Dar pana atunci mai e un an jumate..Si Herr tace ! Mai nou vad ca si Barna tace..

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Aloo,partidul ZERO,se aude?Voi v-ati gasit sa va dati cu parerea?Voi sunteti doar niste chibiti nenorociti si trebuie sa indepliniti rolul chibitului adica sa taceti din gura si sa nu va puta picioarele!Cum trebuie sa va spuna alegatorii ca asta-i valoarea voastra?ZERO-adica NIMIC!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibiano Vero

  da tu când iti dai demisia bai penalule? Si aici nu ma refer la ce jeg de om esti, ca nici dracu nu te-ar vota sau alege si deiaia a trebuit sa iti cumpari functia, ci la dosarele din instanta pe care le ai!!!!Ai uitat cum ai plecat si de ce ai plecat de la PMP?!?!?! Tu vb politician penal, lasa-ne si dute de unde ai venit ca sibian nu esti si nici nu te asimilezi cu noi!!!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Calin Popesco Windows 98

  Aha…vorbesc cei ce-si ascund dosarele de justitie, sub imunitati ! Canaliile care l-au aparat pe tariceanu si implicit pe ei ca sunt complici….vorbesc de morala. Interesant dar foarte gretos..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact