X
astrid fodor portret 22.09-2

Astrid Fodor, după ce prefectul Adela Muntean a suspendat-o din funcție: Era previzibil ca un prefect PSD să acționeze în acest mod!

Actualizare:

Primarul suspendat al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat pentru Turnul Sfatului că viceprimarul Corina Bokor va prelua atribuțiile până la lămurirea juridică a situației.

”Sigur că m-am așteptat la așa ceva, era previzibil ca un prefect PSD să acționeze în acest mod. Mă miră că a durat atât. Evident că voi ataca decizia în instanță și voi cere suspendarea ordinului prefectului până la pronunțarea pe fond. Încetarea mandatului intră în vigoare de la data primirii ordinului, probabil de mâine (4 iulie n. r.). Tot mâine probabil că voi depune și eu la Tribunal, în contencios administrativ, documentele”, a explicat Astrid Fodor.

În cazul în care situația se prelungește mai mult de câteva zile, primar interimar al Sibiului ar putea deveni actualul viceprimar, Corina Bokor.

”Din punctul meu de vedere, categoric doamna Bokor este cea care ar trebui să devină primar interimar. Acum, Consiliul Local este cel care decide, dar eu cred că aceasta este decizia cea mai înțeleaptă și mai la îndemână”, a mai spus Astrid Fodor.

Important de menționat că Instituția Prefectului a considerat de cuviință să comunice public suspendarea din funcție a primarului Sibiului la Antena 3, prin vocea prefectului, fără a transmite un comunicat de presă oficial și fără a informa public în vreun alt mod.

Știre inițială:

Prefectul județului Sibiu a anunțat la o televiziune națională, miercuri la prânz, suspendarea din funcție a primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Prefectul Adela Muntean a anunțat miercuri că a semnat documentul prin care se ia act de starea de incompatibilitate a primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, act care reprezintă concret și încetarea mandatului edilului.

“Mi-a fost comunicat de catre inspecția de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situației de incompabilitate a doamnei primar Astrid Fodor, rămas definitiv, motiv pentru care următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat incetarea de drept a mandatului primarului municipiului Sibiu. Chiar astăzi am semnat acest ordin. Este un act administrativ cu caracter declarativ cu care am luat act de o situație juridică preexistentă, fiind decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție . Acest ordin poate fi contestat”, a declarat prefectul pentru Antena 3.

De partea cealaltă, primarul Astrid Fodor a declarat că va contesta acest ordin.

“Ce să fac? Voi contesta ordinul emis de doamna prefect. În prima fază voi cere suspendarea lui și voi aștepta primul termen. Motivele le voi explica în contestație. Mă voi consulta cu avocatul și apoi vor fi publice”, a spus Fodor, tot la Antena 3.

Reamintim că la jumătatea lunii mai trei judecători ai instanței supreme au decis să anuleze hotărârea dată în 2016 de Curtea de Apel Alba Iulia. Prin acea judecată, cei de la Alba Iulia au decis să anuleze la rândul lor un raport emis de Agenția Națională de Integritate în 2015, raport prin care se constata starea de incompatibilitate a viceprimarului Astrid Fodor pentru perioada 2012 – 2014 (când în calitate de consilier local a făcut parte din consiliul de administrație al Colegiului național ”Samuel von Brukenthal” și cel al Grădiniței nr. 37, deși era și viceprimar, iar o lege semnala o incompatibilitate în această ultimă funcție și calitatea de membru de CA).

La momentul respectiv primarul Astrid Fodor a explicat în detaliu situația și de ce s-a ajuns aici, din cauza prevederilor a trei legi care se bat cap în cap: una care îi cere să fie și viceprimar, fără să renunțe la calitatea de consilier local, una care o obligă – în calitate de consilier local – să fie membru neremunerat al consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din oraș și, cea de-a treia, care îi interzice în calitate de viceprimar să facă parte din consiliile de administrație.

”Conform prevederilor inițiale ale Legii 215/2001 funcția de viceprimar era incompatibilă cu funcția de consilier local. În anul 2006, Legea 215/2001 este modificata prin Legea 268, iar drept urmare consilierii locali care sunt aleși viceprimari rămân, în continuare, și membrii ai Consiliului Local.
Legea educației naționale 1/2011 obligă consilierii locali să facă parte din consiliile de administrație ale unităților de învățământ.
În calitate de consilier local, calitate pe care am avut-o pe toată durata mandatului de viceprimar, am îndeplinit obligațiile legale, asigurând reprezentarea Consiliului Local în Consiliul de administrație al unei instituții de învățământ. Numirea în consiliile de administrație a unităților de învățământ din Sibiu a tuturor consilierilor locali, deci inclusiv a mea, s-a făcut prin Hotărâri succesive ale Consiliului Local. Precizez că participarea consilierului local la ședințele Consiliului de Administrație din unitățile de învățământ este neretribuită”, explicația detaliată cu nume și numere de legi de către Astrid Fodor.

”Ulterior întocmirii Raportului de Evaluare ANI, legiuitorul a conștientizat existența unor necorelări în legislația internă, sens în care a adoptat Legea 128/2017 care prevede în mod expres faptul că participarea primarului sau a viceprimarului, în calitate de membru, la ședințele consiliilor de administrație a unităților școlare nu mai este considerată ca fiind o situație care să genereze o stare de incompatibilitate.
În prezent, Legea 161/2003 a fost modificată, prin Legea nr.59/2019 conform căreia, în cuprinsul Legii 161/2003 se introduce un nou articol (91alin 1 indice 1) cu următorul conținut:
“Starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcție sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcția sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate”, este explicația lui Astrid Fodor, detaliată legislativ.

Într-o speță similară s-a aflat și fostul viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, declarat incompatibil de către ANI în aceeași perioadă cu Astrid Fodor. În cazul lui Virgil Popa, Înalta Curte a admis recursul celor de la ANI la începutul lunii martie a acestui an. Drept urmare, Virgil Popa a fost nevoit să demisioneze din funcția de consilier local și să renunțe și la candidatura la europarlamentare, unde avea șansa unui loc eligibil.
Însă de la procesul lui Virgil Popa și până acum a mai fost promovată o lege: Legea 59 din 8 aprilie 2019, care modifică legislația în cazul incompatibilităților. Iar cum cazul lui Astrid Fodor este primul din țară judecat după apariția respectivei legi, nu este încă foarte clar ceea ce va putea urma.

Jurist: Astrid Fodor nu va avea probleme

La momentul anunțului ICCJ Turnul Sfatului a consultat și un jurist neimplicat politic, care aduce în discuție Codul Civil și prevederile acestuia în cazul neretroactivității legislației. “La articolul 6, aliniat 6 din Codul Civil se arată că dispozițiile legii noi sunt de asemenea aplicabile și efectelor viitoare situațiilor juridice născute anterior intrării vigoare a acesteia. Adică, exact referitor la această speță, cea a primarului Sibiului, avem o lege nouă – Legea 59/2019 -, care se aplică și pentru efectele viitoare ale unor situații juridice născute înainte de apariția ei, adică situația de incompatibilitatea din vremea în care era viceprimar. Codul civil mai face referire la situațiile derivate din starea și capacitatea persoanelor. Or, incompatibilitatea este tocmai o astfel de situație. Prin urmare, prin prisma prevederilor Codului Civil, în opinia mea, în această situație în care se află și primarul Sibiului, Legea 59 se aplică și retroactiv“, este explicația juridică oferită ziarului Turnul Sfatului.

Într-un limbaj deloc juridic, acest lucru se traduce prin faptul că mandatul de primar al lui Astrid Fodor și eventualele sale viitoare candidaturi nu vor fi cu nimic influențate de hotărârea dată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în opinia juristului consultat de Turnul Sfatului.

Citește și:

Sentință cu cântec. Înalta Curte a declarat-o incompatibilă pe Astrid Fodor, primarul Sibiului: “eu sunt liniștită“

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

57 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu, sibianul

  Daca ar fi avut aceasta putere, oricare dintre cetatenii cu discernamant ai Sibiului ar fi semnat demult actul de suspendare a acestei… distinse primarite…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  edy

  Intai pleaca din primarie conform deciziei definitive ANI.
  Deleaga competentele viceprimarului.nui viceprimar.
  Apoi face ce vrea capusorul ei.
  Daca I se aproba contestatia se judeca si cand e definitive si irevocabila si castiga vine pe post.daca nu pa.DESTUL.
  Sau jucat dea legea si ea si johanns destul.
  NIMENI NU TREBUIE SA FIE MAI PRESUS DE LEGE.
  DACA REFUZA SA PLECE SUNT CATUSE PENTRU ABUZ SI REFUZ DE A PUNE IN APLICARE O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Era de asteptat acest ordin deoarece si Fodor a fost in aceeasi situatie ca si Virgil Popa!Ea trebuia sa si dea demisia cum a procedat Virgil Popa,dar a gresit,viitorii candidati la Primaria Sibiu au un motiv in plus de a ataca Fdgr prin opunerea lui Fodor!Imi mentin parerea ,de altfel ca si in comentariile anterioare,ca Fdgr este in CADERE LIBERA!Aviz partidelor politice din Sibiu sa treaca la munca politica de acum inaninte pentru a schimba fata Sibiului ,cu o administratie publica noua si competenta!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  E aberant sa fii incompatibil fiindca, in calitate de viceprimar, ești membru în consiliul de administrație al unui liceu si a unei grădinițe.
  Pe de alta parte – nici o pagubă

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  In Preajma

  Nu cred că vreun locuitor al orașului o consideră pe doamna Fodor Astrid compatibilă cu funcția de primar.

  De altfel nici nu cred că a fost vreodată însă am votat-o crezând că va continua proiectele lui Johannis, în schimb dânsa ne-a întors în umă cu vreo 20 de ani.
  Așa ca indiferent de mijloacele în care va fi înlăturată nimeni n-are de pierdut (exceptând mafia locală).

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Important e cine vine după ea

   ”însă am votat-o crezând că va continua proiectele lui Johannis, în schimb dânsa ne-a întors în umă cu vreo 20 de ani.”
   1. care au fost proiectele lui Iohannis ce trebuiau continuate
   2. exagerați grosolan că ne-a întors înapoi. În ceea ce privește aspetul orașului, cu reabilitatul centrului vechi, primărița asta, așa de lipsită de viziune cum a fost, s-au reabilitat mai multe clădiri în ultimii 2 ani decât în toți anii de primar ai lui Iohannis. Orice chior poate vedea asta. Iohannis a reabilitat doar în centrul vechi, pe pietonala Bălcescu, dacă ieșeai pe o stradă lăturalnică, dădeai peste clădiri în paragină. Orașul de jos, cu str Faurului și Ocnei, pentru cine știe, casele reabilitate sunt acum majoritare ca număr. Până și profilul zonei începe să se schimbe un pic: dispare câte un SH, apare acum o cofetărie/patiserie franțuzească într-o clădire nou reabilitată. Dar bineînțeles și centrul vechi, foarte multe fațade au primit o renovare chiar anul acesta. Apoi și Calea Dumbrăvii…

   Pe Milea apar noi afaceri (constructia e aproape gata), la fel și pe Dumbrăvii, iar în locul fostei Trei Stejari a venit o firmă IT.

   Cel mai des ne place să spunem că ”n-are viziune”, că e bătrână madam și trebuie să fie scoasă la pensie, însă am fost surprins să văd ieri, alaltăieri aici, interviul acela cu organizatorul concursului de ciclism sau așa ceva, care spunea că Sibiul NU ARE infrastructură pentru amenajarea unui spațiu corespunzător de piste de biciclete. Și, dacă stai să te gândești, centrul orașului e plin de străzi cu sens unic, mașinile fiind parcate printre benzi (găselnița lui Iohannis când nu știa cum să facă față traficului, pt cine mai ține minte). De fapt, nici restul străzilor din oraș nu fac excepție (doar bulevardele nu au mașini parcate pe margine). Iar asta o spunea un biciclist practic. Evident că nici punerea în practică a benzilor dedicate autobuzelor n-ar fi pretabilă TOT DIN CAUZA ASTA!!

   Deci, în concluzie, se pare că uneori criticăm și fără să cunoaștem problemele de la firul ierbii. Cred că avem așteptări foarte mari (ceea ce e normal), și respingem pe loc ideea că s-ar putea ca nu totul să fie atât de simplu pe cât pare: te faci primar și începi să dai ordine, faceți asta, faceți aia, și gata, se rezolvă. Nu-i chiar așa.

   PS Lui Fodor îi reproșez totuși lipsa inițiativei în chestiunea trenului interurban și cât de tardivă a fost cu Firma de Construcții Sibiu SA, când au trebuit să ”renoveze” stadionul, și cu care, nu știu de ce, continuă să lucreze, când ar fi putut să aleagă pe alții.

   Ne-a întors Fodor cu 20 de ani?! N-aș sta în Sibiul lui Iohannis de acum 10 ani nici să mă împuști.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    @din SB

    Fodor si viziunea sunt antonime. Sunt de acord ca Johannis a facut si mult rau Sibiului prin introducerea sensului unic pe artere precum Calea Victoriei, Calea Dumbravii etc, prin pietruirea excesiva si inlocuirea spatiului verde…s.a.m.d.

    In ceea ce priveste “Pe Milea apar noi afaceri (constructia e aproape gata), la fel și pe Dumbrăvii, iar în locul fostei Trei Stejari a venit o firmă IT.”
    …. eu vad doar TRAFIC TRAFIC TRAFIC la care se alatura traficul cauzat de noul mall care va sugruma Bd-ul Coposu.

    ….exista parcare asigurata pentru aceste constructii noi? eu n-as mai da voie sa se construiasca ABSOLUT nicio cladire care nu poate prelua numarul de masini egal cu cei care vor folosi cladirea.

    trafic in SIBIU? BARIERE CU SUPRA TAXA la intrarea in judet pentru toate masinile care nu sunt inmatriculate in SIBIU, crearea unei parcari imense pe unul din campurile de la intrarea in judet cu paza si camere, cu autobuze la dispozitie pentru cei care doresc sa intre in oras.

    NU SUNT BANI? BA SUNT dar si daca n-ar fi s-ar putea introduce o taxa turistica modica care ar avea dublu scop: contorizarea numarului exact de turisti care intra in tara si contabilizarea unitatilor de cazare……prea multi fac asta la negru si apoi ii auzi strigand ” jos coruptia” si alte slogane…dar deja divaghez.

    As putea continua cu exemple clare si concrete dar ma opresc in a concluziona: FODOR nu este vizionara cum nu sunt nici actualii consilieri locali.

    DE LA VIITORI EDILI ASTEPT PROIECTE SI PROPUNERI NU RIDICAT DE MANA AIUREA…NU CRED CA SIBIUL MAI POATE TOLERA ASA CEVA.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Fodor și lipsa de viziune

     ”…. eu vad doar TRAFIC TRAFIC TRAFIC la care se alatura traficul cauzat de noul mall care va sugruma Bd-ul Coposu.”

     Vor avea o parcare În perimetrul clădirii. Oricum, e o clădire de 3 sau 4 etaje am văzut, câți angajați să fie și câți să țină să meargă și cu mașina la lucru, având în vedere că e pe Milea, ușor accesibilă, și ar avea autobuze (2ul, 11le, 114, 112, etc), care i-ar lăsa în fața locului de muncă.

     Spui că pe Milea vezi numai trafic, trafic, trafic. Faptul că un DEȘTEPT a făcut un mall fix la intrarea orașului s-ar putea să aibă o ”mică” legătură cu asta. Ca sî nu mai zic de Str. Semaforului, unde 2 din cele 4 benzi sunt ocupate de mașini parcate (în loc să dărâme garajele vechi cu acoperiș și să facă parcări oamenilor, au pus mașinile în stradă, sau, în loc să facă parcări supraetajate cum au făcut în Hipodrom, au făcut Penny Market).

     Spui că noul mall o să aglomereze acuma și Blvd. Coposu.

     1 la mână: o bună parte din cei care se duc la mallul din Șelimbăr vor veni din toamnă la Festival Centrum, de la gară, așa că Milea se va mai aerisi un pic, împreună cu Mihai Viteazu și Dna Stanca. Se va aglomera Coposu zici? Fiind în centru, mă aștept ca lumea să mai vină și cu Pejosul, multe blocuri fiind practic la 2 pași, peste stradă, acuma că mulți ne vom încăpățâna să venim totuși cu mașinile că așa ne-am obișnuit asta deja nu mai e vina administrației în ce va privi traficul. Mallul ăla trebuia făcut, și aveam și noi nevoie de unul făcut în centru, nu la mama drq.

     2 la mână: va fi făcut un pod nou, paralel cu cel de la gară, ca să mai devieze din trafic. Nu știu dacă ai citit știrea asta, se pare că nu. Problema e că se mișcă greu.

     3 la mână. Iarăși, nu știu dacă știi, dar mai este un mall în construcție, la ieșirea către Mediaș. Acuma, după mintea mea, când Sibianul va avea un mall în centru, unul într-un capăt al orașului, și al treilea în celălalt capăt (eu zic că au gândit destul de bine amplasarea lor), eu zic că lumea nu se va mai înghesui buluc la unul, și nu vor mai aglomera arterele principale.

     4 la mână. Cel mai important lucru. Unde ne-au adus atât Iohannis (cu ideea lui de a aerisi traficul care a fost să facă străzi cu sens unic ca să lase oamenii să parcheze) și Fodor. Județul Sibiu are 180.00 de mașini înmatriculate (altă știre mai din urmă), acuma ar fi interesant să ne întrebăm câte din acele mașini sunt în ORAȘUL Sibiu (asta nu mai zicea în articol), care are o populație de 170.000 (după ultimele estimări), fără să mai mă gândesc la cele înmatriculate pe Vâlcea și Alba (de ordinul miilor și ele probabil, și zic numai, nu că aș avea ceva cu oltenii). 100.000 sau peste cifra asta, la o populație de 170.000 probabil că tot avem… La un oraș de provincie, micuț, cum este Sibiul, cifra asta e imensă.

     În concluzie, ideea e că poate că avem și un pic prea multe mașini, așa că orice ai construi de interes pt populație, e cam sortit să-ți sufoce zona respectivă cu mașini.

     ”As putea continua cu exemple clare si concrete dar ma opresc in a concluziona: FODOR nu este vizionara cum nu sunt nici actualii consilieri locali”

     Asta spuneam și eu. Există un singur primar vizionar în România, iar acela este Bolojan, din Oradea, care a citit cărți de urbanism și are o viziune clară despre cum ar trebui să arate un oraș. Restul, Emil Boc, Robu, Fodor sunt sub el. Avem primari slabi, în general, în toată țara.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eka

  Este penibil ca a asteptat sa fie demisa.
  Cum ramane cu respectarea deciziilor justitiei d-na Fodor ? Care e diferenta intre dvs si Dragnea sau Mazare ? Deciziile justitiei trebuie respectate nu ignorate sau evitate ? Discursul dvs. e european dar comportamentul e de Teleorman.
  FDGR-ul poate uita de votul meu.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Canaris

   Fata mea ,diferenta intre Fodor(membru Ca nerenumerat la gradinita) si Mazare(a facut afaceri de sute de milioane de euro si a condamnat la saracie un oras intreg) e incomensurabila…….La fel diferenta intre profesorul Bottesch(CJ Sibiu) si Dragnea (CJ Teleorman -Teldrum) Iesi in oras si intraba oamenii…FDGR a fost un atu pentru Sibiu..Pacat ca sunt tot mai putini…

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  jonyjon

  Juristul vostru a auzit de “autoritatea de lucru judecat”? O sentinta ramasa definitiva (in alt domeniu decat cel penal) nu poate fi anulata de legi ulterioare.

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un Jurist

  Nu știu dacă l-ați citat exact pe distinsul coleg jurist însă pentru claritate, legea fundamentală a României este CONSTITUȚIA, iar aceasta prevede în art. 15 al. (2) următoarele: ” Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.”

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Muc the little

   Corect! ” mitior lex ” e un principiu total necunoscut chiar si multor juristi. Mare parte din ei fiind hipsteri sau hastagisti ( asta numesc eu incompatiblitate )

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Uniunea tricicletele cochetele

  Doamne feri sa vina vreun hipster de la usereu primar! Ar fi in stare sa interzica masinile, sa ne oblige sa devenim atei, sa lucram pentru straini, sa ne vindem tara, sa devenim vegani si sa ne casatorim barbat cu barbat si femeie cu femeie! Ptiu!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cris

   Nu credeam ca mai exista atâtea minți primitive in 2019 dar se pare ca m- am înșelat, cât de frustrati pot fi unii …probabil pentru ca sunt nedezvoltati fizic sau psihic , probabil ca sunt urâți , probabil ca sunt săraci si invidioși sau pur si simplu sunt niște ratați care fac umbra degeaba pământului…😁😁😁

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Eka

   Cu cat esti platit UTC-istule ca sa raspandesti minciunile acestea ? Ar fi interesant de vazut si de cine. Daca totusi o faci din convingere atunci esti o rusine pentru specia umana.
   UTC cum te-ai simti daca familia ta, cei la care tii, ar “beneficia” de acuzatiile complet false pe care tu le aduci USR-ului ?

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un sibian

  partea interesanta, pe care putini o stiu, e faptul ca acest demers a fost inceput de Ovidiu Sitterli, pe vremea cind era prefect. Culmea, acum Sitterli este la Pnl.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Miza = alegerile locale de la anul

   Prin mutarea asta până la urmă mârșavă s-a vrut, cred eu, de fapt ceva mult mai de valoare: dând-o în felul ăsta jos pe Fodor, PNL-iștii și PSD-iștii pot dormi liniștiți știind că i-au afectat serios șansele să fie realeasă la alegerile locale nu prea îndepărtate (ăsta se pare că era scopul final, mai mult decât orice) și, prin extensie, decredibilizarea FDGR-ului. E cam GAME OVER pentru FDGR pe Sibiu. De acum înainte, PNL sau PSD…

   PSD/PNL fac toate astea ca să câștige alegerile la locale pe Sibiu. De n-or alege proștii PNL-ul ( vorbele alea goale despre ”reformare” țin poate la naivi, dar la mine, nu; tot un partid de incompetenți și fripturiști ca și PSD-ul), că Fodor a fost suspendată și nu mai e bună, și nu mai votăm pe nimeni de la FDGR că de acolo vine Fodor, care a fost suspendată, să vedeți voi… Și atunci o să avem un primar și mai slab decât Fodor…

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vivi dragan

  Alta masura cretina marca trif, dobitocul chiar vrea sa duca pesedeul la 5 la suta. Cand ii scriam aici ca nu ia in sibiu 10 la suta toti postaci pesedisti au sarit cu comentarii ironice si uite ca la europarlamentare nu au luat la sibiu 10 la suta. Inca o masura ca aceasta a omului fara onore trif si pesedeul dispare la sibiu.

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sith

  E aiurea felul in care s-a intamplat? este, fara indoiala, dar pe alta parte doamna Fodor trebuia sa dispara din functia de primar dupa primul an de mandat. A adus municipiul la stadiul de comuna din toate punctele de vedere.

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu

  Noi vrem sa traim ca in Germania dar cu legi facute de incopententi. De 30 ani promulga legi si nu au terminat. Ba ca-i incopatibila , ba ca cotestă . Ce nu a înteles ? Daca chiar vrea primar si intruneste conditile, sa ne vedem la vot. Daca nu esti aleasa atunci sa te duci unde o dus mutu’ iapa. Daca este aleasa , atuncichiar ca sunt prost , ca sa nu vorbesc in numele altora.

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ale

  Foarte bine a facut k uitativa cate lucrari trebuiau terminate si ea nu a sanctionat pe nimeni…cate drumuri sunt cum sunt in judet k a dat ea la TERRA sa asfalteze tot pila ceva cu tipul de akolo…pakat o sa plangem dupa Iohanis

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mety

  Iohannis nu a fost bun, Fodor nu e bună.. să vedem care o fi altul mai bun…Tare sunt curioasă…Cei care tot striga jos asta, jos ăla, ar trebui să vină și cu soluții…Sus cine?!

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Matia

  Foarte bine ma bucur ,nu vrem astfel de oameni la conducere.Sa terminam cu FDGR in Sibiu pentru ca exista si oameni capabili sa ne conduca .Noua nu ne mai dau voie cei din FDGR sa venim acasa cu masinile doar ei adica primarita direcorii ei din promarie si FFGR mai au voie cu masinile in Piata Huet,locatarii trebuie sa faca 5 ture de oras pana nimeresc un loc de parcare pe Mitropoliei sau pe Odobescu. Nu mai pun ca doar noi cei din centru platim parcarea cand venim acasa fiecare cetatean din Sibiu parcheaza in fata locuintei.
  Ajungem vremuri rele daca mai votati FDGR o sa fim ca pe vremuri cand romanii nu aveau dreptul in centrul.orasului.Aceste incompetente adica doamna primir si doamna viceprimar a dat HCL cu parcarea,poate acum consiliul local schimba aceasta hotarare daca a scapat de acasta incompetenta si da dreptul locatarilor sa poata ajunge acasa si ei ca orice cetatean.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Un Sibian

   “fiecare cetatean din Sibiu parcheaza in fata locuintei.”

   I-auzi, pe asta n-o știam! Atunci vino în Ștrand, sau în orice cartier al Sibiului, stai acolo, ca să vezi cum e să faci ture de bloc seara ca să găsești un loc de parcare, ca în final să o parchezi la mama drq. Tu ai mai dat o tură așa prin alte cartiere să vezi cum arată seara, când se întoarce lumea de la serviciu, sau nu ieși din centru?!

   ”locatarii trebuie sa faca 5 ture de oras pana nimeresc un loc de parcare pe Mitropoliei sau pe Odobescu.”

   Bine ai venit în oală cu restul sibienilor.

   ”poate acum consiliul local schimba aceasta hotarare”

   Sper să nu, poate mai vrem să vedem și altceva prin Piața Huet și Piața Mică, nu să facem slalom printre mașini.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Radu

    Pai hai sa te intreb domnule”un sibian” cu cat platesti tu parcarea pe luna in strand? Poate nu stiti dar singurii sibieni care platesc parcate cand merg acasa sunt cei din centrul sibiului, dar daca tu zici ca suntem toti la fel pai atunvi sa spunem si noi celor de la.consiliul local sa dea o hotararea in care toti cetatenii za plateasca lunar parcare indiferent unde isi gaseste loc de parcare cand merge acasa ca doar si voi parcati pe domeniul punlic ca si cei din centru asa ca asta ar fi corect pentru toata lunea ori platesc toti ori sa nu plateasca niciunul indiferent de zona.
    Si daca vrei sa fi corect spune-mi ce poti sa vizitezi in piata Huet ,este o strada simpla ca si strada ta cu locatari sau poate ne spui si noua obiectivele de vizitat in aceasta Piata Ar fi bine sa te mai informezi inainte de a scrie si a-ti da cu parerea .

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ovi

  Cu aceasta ocazie psdul i-a făcut cadou încă un mandat dnei Fodor . Evident ca ordinul va fi anulat in instanța . Vom avea un caz similar cu cel al lui mircia muntean primarul Devei in anul 2003 . Cât despre buni Fodor ….. e cam depisita . Problema esta alta : nu exista acum o alternativa viabila .

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vid legislativ

  Din pacate ai dreptate Ovi… pe de alta parte, in calitate de viceprimar sau consilier,sa fi membru neremunerat intr-un Consiliu de Administratie al unei Gradinite, e logic si normal; totusi batranica Fodor e rau de tot depasita…

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @matia
  Eu nu am mașina și tot ajung acasă :)
  Ar trebui făcute parcări mari pe lângă centru și după aia interzis tot traficul în centru, între sauna și constituției și între piața cibin și Coposu. Ce treaba am sa va suport proprietățile private parcate prin tot centrul?! Sub pământ cu ele sau în parcări pe locul fabricilor ruinate (independenta, libertatea etc)
  Votez cu cine face asta. Oricum, și pana
  atunci, cu fdgr sau usr.

  .

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   SSSSS

   Draga S ,”banuiesc de la ce vine s-ul”tu unde locuiesti?probabil ca ai trotineta sau nu mai drept de conducere de ajungi acasa ,unde acasa ???Daca tu ai bani de iti faci vila , noi astia din centru suntem saraci, avem pensii mizere ,din suflet iti doresc pe viitor sa fi si tu ca noi.Ce vorbesti ca tu trebuie sa suporti proprietatile private ,…..nu inteleg nimic tu unde dracu locuiesti pe luna?nu ai o locuinta si ce treaba ai tu cu locatarii din centrul Sibiului probabil ca esti un…ei mai bine ma abtin ca nu ma pot cobora la nivelul tau.Am vazut esti ” super “dotat in inteligenta ca raspunzi cam la toti.

 32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @miza
  Ce game over fdgr, fdgr o sa ia cel puțin 30% la consiliul local . Încă 30% usr, 30% PNL și 5% PSD. Cam asa e împărțită lumea în Sibiu acum.

 33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @uniunea triciclete cochete
  Suna bine. Nici măcar nu ma deranjează dacă ma pune sa ma căsătoresc cu alt bărbat, cât timp ma lasă să mi-o trag doar cu femei :))) căsătoria e doar o hârtie, sexul și dragostea sunt cu altcineva. Învață de aici, nu ne cunoști destul pe noi useristii :))

 34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Buni…ia-ti croshetele si du-te croseteaza in alta parte. Lasa primaria Sibiului la cineva competent. Macar Fuego a fost de treaba si a vazut incompetenta matale si rezultatele dezastroase si a plecat, tot respectul.
  Dar matale insisti in prostie. Hai te rog eu fii demna si lasa sa se faca alegeri si apoi lasa pe cineva mai tanar si cu idei ca matale esti praf.

 35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelu

  Acum vor veni alti la conducere care vor fura fara a mai face ceva pentru oras, macar pana acum sa furat dar se facea. Credeti ca pnl sau psd vor face ceva pentru noi. NU !!!! Pai pnl nea adus o firma de gunoi, care nea scumpit gunoiul de 2-3 ori. Vine psd vor fugi investitori, isi aduna fabricile si PAAAA, nu sunt in stare sa faca legi pentru dezvoltarea industriei romane, se vor lupta pentru legile justitiei, sal scoata pe dragnea. O sa ne para rau dupa fgdr

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Singur EU

   fug investitorii? nu mai gasesc oltenii de lucru in Sibiu….. fain asta inseamna trafic degajat si revenirea la normalitate.

   INVESTITII IN SIBIU? care investitii ca nu s-a facut nimic din banii acestor “companii private” … daca s-ar fi facut altfel ar fi aratat judetul.

   De obicei iti pare rau cand pleaca ceva bun, ceva care functioneaza…. ceea ce spui tu e mai mult sindromul Stockholm… pentru ca FDRG inca traieste din gloria de mult apusa.

 36. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 37. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un curios

  “Era previzibil ca un prefect PSD să acționeze în acest mod!”
  Intrebare, pentru un reprezentant prefect PNL sau FDGR legea este aleatorie?

 38. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  W

  Este depasita de situatie oricum. Nu spun ca nu are intentii bune dar nu este un om aplicat la fel ca si viceprimarul. Fiecare face ce vrea si isi invart sforile cum vor. Nu este posibil sa nu ai implicare DELOC in buna gospodarire a urbei si sa lasi tot felul de “coate goale” si de “ciocoi” sa faca ce vor. Poate sa strige presa, internetul cat vor ca se izbeste de un mare zid. Ei cu ai lor si noi cu noi. Oare cu ce am gresit cand nu cerem altceva decat NORMALITATE pe banii nostrii. Indiferent ce o sa se intample un lucru este sigur Primaria trebuie condusa de cineva care sa aiba o abordare corecta, sa aiba capacitatea de a gandi si actiona cu spirit de responsabilitate si mai ales implicare de “jos pana sus” cum facea si dl. Presedinte. Ce se intampla acum este grotesc. Dumnezeu cu mila!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact