Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Ziua Sugarului revine în Muzeul ASTRA, în prima duminică a lunii iulie

Ziua Sugarului revine în Muzeul ASTRA, în prima duminică a lunii iulie

Ziua Sugarului este o sărbătoare dedicată vizitatorilor mari și mici, care a debutat pe data de 1 iulie 2006. Anul acesta evenimentul organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

Ca în fiecare an, Ziua Sugarului are loc în prima duminică a lunii iulie, între orele 10 și 18, la Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Muzeul ASTRA va fi, în această zi specială, ținta tuturor familiilor tinere și nu numai. Așteptăm să ne fie alături la Ziua Sugarului părinți cu sugari, bunici, chiar străbunici și alte rude: frățiorii, respectiv surioarele mai mari ale bebelușilor, nași și nașe, unchi și mătuși, veri și verișoare. Activitățile din program sunt premiate de partenerul oficial al evenimentului: Bella Happy și sponsorul principal, PETIT BEBE, dar și de către ceilalți sponsori. Ziua Sugarului este dedicată, în primul rând, copilaşilor cu vârste cuprinse între o zi şi doi ani pentru care vom organiza concursurile: Cross-ul Bebe, pe mochetã (de-a buşilea), Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel. Pentru mămici şi tătici pregătim un program special alcătuit din concursuri instructive,  distractive și gustoase: MămicaȘtieTot și Tăticul Priceput, prin intermediul atelierului RAWissima "Viața are gust și fără zahăr". În completare, Asociațiile Mâini Unite - din dragoste pentru copii și Sprijin pentru Mame vor pune la dispoziția mamelor care alăptează un cort special amenajat în acest scop și va oferi consiliere specifică, prin consilierul în alăptare, Corina David, dar și Consiliere psihologică în Parenting și Specificul etapelor de dezvoltare ale copiilor, prin intermediul psihologului Oana Vasiu. După terminarea concursurilor din prima parte a zilei, între orele 13:15 și 13:45, vă invităm să participați la discuția informativă și interactivă: Tehnici de bază în acordarea Primului Ajutor, cu siguranță, un subiect deosebit de important și interesant pentru tinerii părinți, susținut cu profesionalism de Magdalena Drăgan, Trainer și Coach la Mămici la Superlativ.ro.

Centrul de învățare a limbii engleze Helen Doron English va organiza, şi în acest an, diverse ateliere de creație, activități şi jocuri în limba engleză, punctul forte din programul lor constituindu-l prezentarea interactivă a cursurilor în limba engleză pentru bebeluşi și gimnastica de dimineața și de după-amiază, 10.00: Let’s stretch! Good morning exercise – activități de înviorare, mișcare și dans și 15.30-16.00: Colours and fun! - activități de asociere și diferențiere culori și forme, dezvoltarea capacității de concentrare, iar Learn with Music Sibiu va invita copilașii pe Mocheta cu Instrumente Muzicale...de Percuție! Pentru micuții vizitatori vom avea pregătite și două animații speciale neasistate: Panoul SENZORIAL, al noilor experiențe, și Curcubeul Buclucaș, de recunoaștere și sortare a culorilor, Picto’BEBE, Covorul „ROȘU” al Sugarilor va asigura, pentru eternitate, celebritatea bebelușului care va folosi culorile pentru a-și amprenta mânuțele și piciorușele, într-o veselie generală.”, a declarat Eliza Penciu, muzeograf Muzeul ASTRA.

Agenția Națională ANTIDROG, colaborator al Muzeului ASTRA și al Zilei Sugarului, va veni cu activităţi specifice de prevenire a consumului de droguri legale şi ilegale, de substanţe noi cu efect psihoactiv, denumite generic „etnobotanice”, şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ce va implica un grad mărit de responsabilitate civică.

Intrarea va fi gratuită pentru copiii cu vârsta de până la trei ani și un însoțitor

Cross_Bobocel_Inainte de start_Tipete la greu

PROGRAM

Muzeul în Aer Liber, Etno Tehno Parc

7 iulie 2019 – orele 10.00 – 18.00

 

Ora 10.00 – Deschiderea oficială

Orele 10.00 – 10.30 – Înscrieri pentru următoarele concursuri:

  • Cross-ul Bebe (copii între 0 şi 12 luni)
  • Cross-ul Bobocel (copii între 1 şi 2 ani)
  • Concursul Mămica ŞtieTot
Orele 10.30 – 11.15 – Cross-ul Bebe

Orele 11.15 – 12.15 – Mămica ŞtieTot & Atelier RAWissima Viața are gust și fără zahăr

Orele 12.15 – 13.00 – Cross-ul Bobocel

Orele 13.15 – 13.45 – Discuție informativă și interactivă: Tehnici de bază în acordarea Primului Ajutor – invitat special Magdalena Drăgan, Trainer și Coach, Mămici la Superlativ.

 Bella_3

PAUZĂ INTERACTIVĂ, ÎNTRE ORELE 14.00 – 16.00

(jocuri, desen, muzică, instrumente muzicale de percuție, dans, voie bună, Panou SENZORIAL, Picto’BEBE şi Helen Doron English cu activități pentru dezvoltarea motricității fine și a dezvoltării fizice, activități de creație, memorie și logică)

 

Orele 15.30 – 16.00 – Înscrieri pentru următoarele concursuri:

  • Miss & Mister Bebe (copii între 0 şi 12 luni)
  • Tăticul Priceput
  • Miss & Mister Bobocel (copii între 1 şi 2 ani)
Orele 16.00 – 16.20 – Miss Bebe

Orele 16.20 – 16.40 – Mister Bebe

Orele 16.40 – 17.00 – Concurs Tăticul Priceput

Orele 17.00 – 17.30 – Miss Bobocel

Orele 17.30 – 18.00 – Mister Bobocel

Cross Bebe_pregatirea motoarelor

Asociația Mâini Unite - din dragoste pentru copii 

  • Consiliere psihologică în Parenting și Specificul etapelor de dezvoltare ale copiilor – psiholog Oana Vasiu
Asociația Sprijin pentru Mame
  • Consiliere în alăptare – Corina David
Centrul de învățare a limbii engleze HELEN DORON ENGLISH
  • 00 : Let’s stretch! Good morning exercise (activități de înviorare, mișcare și dans)
  • 30-16.00: Colours and fun! (activități de asociere și diferențiere culori și forme, dezvoltarea capacității de concentrare)
Learn with Music Sibiu pe Mocheta cu Instrumente Muzicale...de Percuție!
  • Prin Europa ...cu muzica în bagaj! – 11,00 – 11,15
  • Mamă, tată, țineți pasul cu mine? – 12,30 – 12,45
  • Summer fun! – Oriunde am fi, vara visăm la mare – 15,00 – 15,15
  • Animale din junglă – 16,30 – 16,45
RAWissima – Preparate dulci fără zahăr, gluten, lactoză
  • Atelier pentru MămicileȘtieTot J – Viața are gust și fără zahăr!
Muzeul ASTRA
  • Panoul SENZORIAL al noilor experiențe!
  • Picto’BEBE – Covorul „ROSU” al Sugarilor/ Babies „RED” carpet
  • Curcubeul Buclucaș - animație neasistată
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus