Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Bătaie ca-n Evul Mediu la marginea Sibiului. Tânăr tăiat pe față cu coasa

Bătaie ca-n Evul Mediu la marginea Sibiului. Tânăr tăiat pe față cu coasa

Un tânăr a fost desfigurat după o reglare de conturi între o gașcă din Rusciori și una din Șura Mică. Martorii spun că bărbatul de 27 de ani a fost atacat cu o coasă.

Două găști s-au luat la bătaie la finalul săptămânii trecute în Șura Mică, iar urmările au fost catastrofale. În urma altercației dintre șapte oameni, bărbați și femei, un tânăr de 27 de ani din Rusciori a ajuns căsăpit la spital. Acum este internat la chirurgie cu răni adânci pe față și la un braț. Potrivit polițiștilor sibieni, totul a avut loc în seara zilei de 27 iunie, atunci când autoritățile au fost solicitate să intervină pentru soluționarea unui scandal izbucnit între două grupuri de persoane pe raza localității Rusciori.

„La fața locului, polițiștii au constatat că, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, două grupuri a 3, respectiv 4 persoane, s-au agresat fizic”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, pentru Turnul Sfatului.
A fost nevoie de două echipaje SMURD pentru ca toți cei răniți să poată primi asistență medicală și să fie duși apoi la spital. Potrivit slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, cele două echipaje au intervenit pe str. Școlii din Șura Mică, pentru acordarea asistenței medicale a patru persoane, respectiv două femei și doi bărbați. Persoanele au primit îngrijiri medicale iar 3 dintre ele au fost transportate la UPU Sibiu.

Dintre cei duși la spital, doar cel desfigurat a rămas internat. Tânărul rănit grav se află acum pe secția de chirurgie, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conștient și stabil.

„Bărbatul de 27 de ani din Rusciori are o plagă contuză la rădăcina brațului stâng și traumatism cranio-facial cu plagă. Este internat pe chirurgie II, conștient și stabil”, relatează Decebal Todăriță, din partea SCJU Sibiu. Practic, tânărul are o parte a mâinii zdrobită și cel mai probabil va rămâne cu o cicatrice pe o mare parte a feței.
În cauză, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu și, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. „În urma investigațiilor ulterioare privind circumstanțele producerii evenimentului și luând în considerare vătămările corporale suferite de către bărbatul în vârstă de 27 de ani, s-a realizat reîncadrarea juridică a faptei, infracțiunea reținută fiind cea de tentativă la infracțiunea de omor”, arată IPJ Sibiu.

Astfel, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmând ca procurorul de caz să dispună măsurile legale în consecință.

 

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

???

Acum 4 ani

Rromi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus