Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Sesizări din cartierul Arhitecților: “a face un duș seara tinde să devină un lux“

Sesizări din cartierul Arhitecților: “a face un duș seara tinde să devină un lux“

Presiunea apei potabile în unele zone ale cartierului Arhitecților, din Cisnădie, a ajuns “la un neverosimil 0,2 bari“ se arată într-un comunicat emis de o asociație a locuitorilor zonei. Furnizorii de servicii din zonă arată că sesizările sunt anonime.

Deoarece majoritatea centralelor termice au nevoie de o presiune de minim două atmosfere în rețeaua de apă potabilă, dar în anumite zone ale cartierului Arhitecților presiunea reală este sub o atmosferă, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Asociație pentru dezvoltarea cartierului Arhitecților. “Această situație trenează de ani de zile în multe zone din cartier, fără soluții până în prezent. Iar în ultimul timp tot mai mulți locuitori s-au plâns de presiunea foarte scăzută. Precizăm că nu există o corelare cu anumite disfunctionalități anunțate în rețeaua Apă Canal (zile în care s-au anunțat intervenții/defecțiuni la rețea), fiind o problemă persistentă“, se arată în comunicatul publicat în cursul după-amiezii de joi.

Potrivit sursei citate, zonele afectate sunt atât pe teritoriul municipiului Sibiu (șapte străzi), cât și pe cel al Cisnădiei, beneficiarii fiind abonați atât la serviciile Apă Canal, cât și ale Acvapur Dam SRL (societatea privată care asigură servicii de apă și canalizare pentru majoritatea locuitorilor din zonă). “Presiunea este la cote de avarie, de circa un bar sau chiar (în anumite momente) și un neverosimil de 0,2 bari. În aceste condiții a face un duș seara sau a avea o centrală funcțională tinde sa devină un lux. Centralele termice pur și simplu nu mai pornesc“, se mai arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.

“Sesizări anonime“

Locuitorii din zona cartierului Arhitecților și-au discutat problemele și prin intermediul rețelelor de socializare, semnalând situații similare pe numeroase străzi, precum Grigore Ionescu, Dorului, Nicolae Porumbescu, Duiliu Marcu, Ghica Budești, Horia Creangă și așa mai departe. “Am primit și noi o sesizare nesemnată, la 11 noaptea. Fără să vină să discute nimeni nimic cu mine. Au fost, într-adevăr, și momente cu presiuni scăzute în rețea. Dar 0,2 bari nu cred că au fost vreodată. Noi ne dorim să rezolvăm toate problemele, dar să vină să se discute concret cu noi, nu prin sesizări nesemnate. Noi încercăm să rezolvăm toate problemele, am luat legătura și cu cei de la Apă Canal“, declară, pentru Turnul Sfatului, Nicolae Burprich-Damian, administratorul societății Acvapur Dam SRL.

Reprezentanții Apă-Canal au anunțat, pentru Turnul Sfatului, că vor analiza situația reclamată și vor reveni cu un punct de vedere în cursul zilei de vineri.

În acest timp, locuitorii din zona cartierului aflat în continuă expansiune spun că situația devine una cronică și tot mai larg răspândită. “Majoritatea abonaților sunt racordați la sistemul de apă deținut și administrat de către firma privată, SC Acvapur Dam SRL. Aceasta nu reușește se pare, să ajungă la un acord cu furnizorul de apă potabilă SC Apă Canal Sibiu SA pentru rezolvarea situației presiunii. În aceeași situație se află însă și abonații care au contract direct cu SC Apă Canal Sibiu SA. Pur și simplu apa mai degrabă pică decât curge“, se mai arată în comunicatul citat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian100%

Acum 4 ani

Iar se trezesc ăștia să se plângă? De ce nu adună apa de ploaie că majoritatea sunt de la țară, știu cum se face.
Raspunde

EU

Acum 4 ani

De ce sunt sesizarile anonime? Autoritatile se sesizeaza si la anonime,si chiar umbla asa degeaba dupa vorba oricui?
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

Vai de capul lor ARHITECTI.....
Raspunde

Gogu de la Cisnadie

Acum 4 ani

Eu zic ca nu poate fi o sesizare anonima daca e facuta de o asociatie din zona. Nicolae Burprich-Damian minte cu nerusinare si se face ca nu stie de probleme, au fost multe sesizari cu privire la presiunea apei, dar in aceste zile caniculare au ajuns la extrem. Dl Burprich se face ca nu stie de sesizarile facute oameni si de asociatii de proprietari... dar vrea sa discute fata in fata. Ti se face greata cand il auzi pe Damian vorbind. In schimb hai sa ne uitam putin la profitul net Acvapur Dam SRL: 940972 lei in 2018, 44% din cifra de afaceri cu 5 angajati. E bine sa ai firma si sa tragi teapa oamenilor facand "distributie" de apa, iar cand sunt probleme sa te faci ca ploua (apa de ploaie se taxeaza la Acvapur Dam SRL).
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

de cand Damian e "Dl Burprich"??? Asta doar a luat numele sotiei ca sa para om serios dar il cam cunoaste toata lumea...
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Deci ca sa ne intelegem. Nu se procedeaza asa. Nu poti sa trimiti o sesizare asa, oricum. Trebuie sa o imprimi, sa o semnezi si sa o trimiti tiparita ca sa fie luata in seama :)))) Din cauza asta nu se rezolva problema apei in cartierul ala. Ca nu sunt semnate sesizarile.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muc the little

Acum 4 ani

Da chiar, de ce or fi anonime sesizarile? Daca au drepturi sa si Le exercite la lumina zilei! Ce-i hipstereala asta cu pagini de facebook si comunitati virtuale nemultumite de presiunea apei si alte problemele? In locul firmei sesizate in felul asta le-as da un sictir de nu s-ar vedea! Le-as spune ca virtual apa are presiunea corecta si ca anonimii sa o ia sus!
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Ca tot ce este constituit de către speculanții imobiliari din Sibiu sau are legătură cu ei, rețeaua de apă este subdimensionată, ieftină și cel mai probabil nu are nimeni cum să mărească debitele! Acum probabil se așteaptă ca tot administrația Sibiu să le tragă o conductă suplimentară! Dar încă se construiește! Ca-n Eldorado!
Raspunde

gabi

Acum 4 ani

Cartierul Arhitectilor ( nedemn de aceasta denumire) este distrus de primarul orasului Cisnadie, care emite autorizatii de constructii fara respectarea documentatiilor de urbanism. Pe zone intregi ( UTR-uri) reglementate din punct de vedere urbanistic prin PUZ,, ca zone pentru locuinte individuale, sunt emise autorizatii de constructii pentru blocuri cu multe unitati locative, cu scopul de a mari numarul contrbuabililor pe mp. Si asta pentru SPA, statui,concerte in detrimentul calitatii vietii locuitorilor.Nu s-a facut niciun studiu de circulatie, aglomerand zona in mod nejustificat. DNA - singura solutie de a opri abuzurile in emiterea autorizatiilor de constructie prin exces de putere ACVAPUR trebuie sa demonstreze ca are reteaua de apa si canalizare corespunzator dimensionate In caz contrar sa opreasca emiterea de avize pentru racordare pana la reglementarea situatiei
Raspunde

mama leone

Acum 4 ani

Mari burghezi, fara apa !
Raspunde

joni

Acum 4 ani

SOLUTIA, baie la lighean, in cartierul ARHITECTILOR! fain de tot.
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Sa inteleg ca intre Apa Canal si utilizatorul final mai exista o firma intermediar care nu face nimic, doar umfla preturile. i Inca o teapa data de Huja locuitorilor din zona!
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

Pentru cei care au o reactie nefireasca la problemele unor semeni: jigniri, denigrari, insulte, cuvinte ofensatoare.Va intreb:cu ce scop?Pentru a promova ura intre romani? Nu, cu siguranta nu. Nu o faceti nici din ura, nici din invidie si nici din dispret.Atat aveti de oferit.In interior sunteti plini de frustrari si neimpliniri , iar problemele semenilor va ajuta sa le revarsati. Noroc ca lipsa de empatie nu doare.
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Sibiene tată, las-o cu abordarile soft si pline de spirite nobile, traim Intr-o lume plina-ochi de imbecili plini de frustrari si ura, supravietuieste cine il extermina pe semenul sau ( si figurativ dar si la propriu daca e cazul ) e care pe care! Deci duhul blandetii si admonestarile filozofice din pacate nu doar roade, ia-ti un pistol baga glontele pe teava lipeste-l de tâmpla semenului si sa vezi ce conduita disciplinata ii impui. Ia-l cu frumosul si o sa scoata el pistolul, o sa ti-l vâre in gura spargandu-ti dintii si vei fi tu cel care iti vei reanaliza principiile. ... E atat de simplu ! Hai nu fii naiv, nu mai crede in basme si ia-ti un " argument " mai puternic decat al semenului tau
Raspunde

Daca...

Acum 4 ani

Ai auzit de persoane platite care posteaza comentarii pe net,in functie de interesele celui care il plateste? Daca cei care comenteaza pe aici cu ura,jigniri,injurii, sunt de fapt unii platiti sa scrie ceea ce scriu,spre a-i descuraja pe cei din Arhitectilor sa isi caute dreptatea si sa-i reclame pe cei care le-au vandut locuintele peste tot pe unde se poate? .
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Solutia: sapati in albia Vaii Sapunului si cautati apa! Am mai zis-o: ce fain era pe timpuri, cand in Vale inotau pesti, pe mal zburau libelule si pe camp crestea cucuruz! Nu tu arhitecti, nu tu masini, nu tu tot felul de Probleme. O. tempora!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

X

Acum 4 ani

Aduna tu ma mortule apa de ploaie la mata in garsoniera in Sibiu 100% :))
Raspunde

Rosu

Acum 4 ani

Ti-I ciuda ca "mata"a ta, nu ti-o lăsat nici atât, măcar o garsoniera ca ăluia de îl înjuri? Asta e,ghinion,neam de lucru slab și grătaristi: tot ce produc manca și c....Naaa, cum e,iti place?!? Ia nu mai agresa tu oameni pe net,te tine în jigniri,jignește fata în fata,nu sub protecția anonimatului! Ps:o garsoniera în Sibiu e mai valoroasa decât un apartament cu 3 camere în Arhitectilor.Când va saturați incepeti și săpați ca cimitiru-i aproape:))))) La faza cu locuințele astea de coșmar vizavi de cimitir,tot respectul ptr dezvoltatorii imobiliari ca sunt cu simțul umorului.
Raspunde

Macrou

Acum 4 ani

Normal ca e un lux sa faci un dus seara daca v-ati mutat intr-un ghetou al Sibiului . V-ati bucurat de chilipirul imobiliar si ati avut orbul gainilor cand ati ales zona . Domnia si prostia se platesc , intotdeauna !
Raspunde

Locuitor in Arhitectilor

Acum 4 ani

Gandire de Macrou, de ... creier putin ! Bine ca v-ati ales dvs. cartierul bine ! Felicitari !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus