Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Barry Stewart, noul jucător al BC CSU Sibiu

Barry Stewart, noul jucător al BC CSU Sibiu

Chiar atunci când americanii sărbătoresc ”Ziua Independenței”, pe 4 iulie, BC CSU Sibiu a reușit să obțină semnătura lui Barry Stewart (1.93 metri), un ”combo guard” cu o bogată experiență la nivel european. El reprezintă prima noutate la capitolul jucători străini, fiind un fundaș care poate evolua pe toate pozițiile de perimetru.

Barry Stewart vine la BC CSU Sibiu după o experiență în Cipru, alături de AEK Larnaca. Chiar dacă au câștigat sezonul regulat, ”verzilor” le-a fost imposibil să-și oprească în finale adversarii de tradiție, Keravnos Nicosia, aceștia luându-le și Cupa și Campionatul. AEK Larnaca a acces în faza a doua FIBA Europe Cup, bifând în prima grupă victorii cu Minsk, Mons sau Balkan, dar aici a dat peste Dinamo Sassari, viitoarea campioană, Donar Groningen și Varese, reușind doar o victorie de blazon cu olandezii.

Cu o medie de 20 de minute, Barry a avut aproape 7 puncte, 3 recuperări și 1.3 pase decisive pe partidă. În campionatul cipriot, în  27 de meciuri jucate, fundașul nostru a strâns în medie 8.7 puncte (48-115/3p, 42%), 2.5 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.2 intercepții.

Din primele trei sezoane, două le-a jucat la TBB Trier cu un ”mercato” la Giessen 46ers. În 2013, după ce a bifat o selecție în All Star Game-ul Bundesligii Germane, a trecut în Belgia, la puternica Antwerp Giants. Aici a venit și debutul în Cupele Europene, ajungând alături de noua sa echipă în faza a doua a Eurochallenge, fiind unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei. Cun Antwerp a jucat Finala Cupei și a pierdut în semifinale de la viitoarea campioană Oostende, după ce în sferturi furnizaseră o surpriză eliminând-o pe Spirou Charleroi, campioana în exercițiu.

În anul următor și-a stabilit continuitatea în Belgia, semnând cu Limburg United pentru două sezoane, iar în 2016 a revenit în Germania, la Walter Tigers, tot pe un contract de doi ani. În primul sezon l-a avut coechipier pe Isaiah Philmore, Stewart fiind cel mai bun marcator al echipei (13.3 puncte / meci), cel mai bun jucător la intercepție (1.6 steals) și cel mai productiv ”lunetist” (62/153 - 40%). De altfel, la finalul acelei ediții, americanul a fost numit în ”Cea mai bună echipă defensivă” a ligii. În ediția 2017/2018, Barry a fost coleg de echipă cu Kris Richards (CSM Oradea) și Tony Easley (ex-U BT).

Născut în Tennessee, pe 4 februarie 1988, Barry a făcut pasul spre Europa, imediat după terminarea colegiului, alegând Germania pentru anul său de debut, 2010-2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus