Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Ajutor pentru pădurile Sibiului: peste 2 milioane de euro

Ajutor pentru pădurile Sibiului: peste 2 milioane de euro

Patru comune din județ au depus la APIA documentație pentru a primi un ajutor de stat pentru „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, iar valoarea totală ar putea depăși două milioane de euro. ”La APIA – Centrul județean Sibiu au fost depuse 4 cereri pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor - M15” de către următoarele comune: Turnu Roșu, Șeica Mare, Șelimbăr și Rășinari. Cererile de sprijin sunt verificate administrativ, de către Centrul Județean

APIA, în proporție de 100% în procesul de evaluare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate și cerințelor specifice schemei de ajutor de stat. Această etapă reprezintă și primul control administrativ în sistemul informatic”, se arată într-o informare solicitată de către Turnul Sfatului.

Comuna cu cea mai mare suprafață de pădure este Rășinari, cu aproape opt mii de hectare. Comuna Turnu Roșu are 4.300 de hectare, Șelimbăr – 3.200, iar Șeica Mare – 880 de hectare.

Aproximativ 500 de mii de euro pentru pădurile Șelimbărului

Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din fondul forestier național, în baza unui angajament pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea unor pierderi de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar. ”Este un ajutor important pentru noi, mai ales în contextul în care am primit înapoi aceste păduri. Trebuie spus că nu au mai fost administrate de foarte mulți ani și se află într-o stare precară. Vom folosi banii pentru ca pădurile Șelimbărului să poată fi transmise mai departe din generație în generație”, a spus primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, explicând că în cazul comunei ar fi vorba de peste 500 de mii de euro.

Raportat la suprafața fiecărei localități, sumele depășesc 1,8 milioane de euro în cazul Rășinarului, aproape 600.000 pentru Turnu Roșu și aproximativ 150.000 de euro pentru Șeica Mare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

vasile

Acum 4 ani

Pai ajutor ca sa ce???? Sa le taie mai repede???? Hai sa fim seriosi!!!
Raspunde

Cetatean

Acum 4 ani

Nu Vasilică. Pădurile respective intra intr-un fel de conservare durabilă adica Nu prea se mai taie mai nimic iar în schimb drept compensatie UAT-urile respective primesc acești bani europeni. Se mai face si bine pentru pădure nu numai jaf cum vad unii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus