X
ploaie furtuna vant  (63)

Cod portocaliu la Sibiu. Vânt, grindină, averse torențiale

Județul Sibiu se va afla sub atenționarea de cod portocaliu de astăzi, de la ora 18:00, până luni, la ora 06:00. Sunt preconizate precipitaţii de 25l/mp, izolat 50l/mp, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice, vijelii, grindină și averse torențiale. Sibienii sunt rugaţi să ia în considerare recomandările meteorologilor şi să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteo periculoase.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a întocmit un set de recomandări pentru cetățeni, aflați în astfel de situații: ”În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei”, anunță Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    grea e limba ce-o vorbim

    imi cer scuze de deranj, insa iata ce spune DEX :avérsă sf [At: DA ms / Pl: ~se / E: fr averse] Ploaie torențială de scurtă durată.

    sursa: MDA2 (2010). In aceasta situatie, titlul articolului contine un pleonasm . Scuze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact