X
media-156242599761620000 (1)

Sibiul, depășit de Brașov, în clasamentul salariului mediu net

Județul Sibiu nu se mai află pe locul patru în clasamentul național al nivelului salariului mediu net lunar. Brașovul a depășit după mult timp Sibiul, chiar dacă suma este foarte mică.

București, cu un salariu mediu net lunar de 3.684 de lei și Cluj, cu 3.115 lei, conduc topul celor mai bine plătite județe din țară, iar Vrancea este singurul județ unde salariul mediu este sub 2.000 de lei, adică 1.999 lei, arată un studiu privind piața muncii în 2018 realizat de Syndex, potrivit Mediafax. Salarii de peste 2.600 de lei mai sunt în Iași (2.650 lei), Sibiu (2.676 lei), Brașov (2.680 lei), Timiș (2.945 lei), Ilfov (2.913 lei).

La polul opus, cu salarii între 2.000 și 2.200 de lei sunt 19 județe: Maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui, Brăila, Buzău, Călărași, Vâlcea, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor sau Sălaj.

La nivel sectorial, angajații din IT și din intermedieri financiare și asigurări au în continuare cele mai mari salarii medii, creșterea de 9,4% înregistrată de aceste două sectoare între ianuarie 2019 și ianuarie 2018 fiind însă sub media națională de 16,8%. Creșteri salariale consistente au fost înregistrate în sectorul construcții, care se confruntă cu presiuni importante pe piața muncii, și în activitățile de servicii administrative și suport, care cuprinde în mare parte activități de outsourcing.

Statisticile INS arătau în luna aprilie un salariu mediu lunar net de 2.771 lei, în județul Sibiu, peste cel din Brașov.  Angajaţii din Bucureşti aveau și atunci cele mai mari salarii din România, de aproape 3.500 de lei net pe lună, în timp ce nivelul cel mai mic era în Suceava, unde un angajat câştiga, în medie, circa 2.000 de lei net pe lună.

Sursa: stiripesurse.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alt Sibian

  Greșit, e în scădere!
  Iată un articol tot de Turnul Sfatului, din aprilie, de anul acesta: http://www.turnulsfatului.ro/2019/04/10/salariul-mediu-sibiu-depasit-2900-de-lei-cel-mai-mare-din-regiune-ce-companii-fac-angajari/

  Extrag din articol pasajul următor:

  Județul Sibiu se afla în topul celor mai mari salarii pe țară în în 2018. Conform unei analize realizată de Ziarul Financiar, în baza datelor statistice ale Institutului Național de statistică, în topul zonelor cu cele mai mari salarii din economie se află, după Capitală (unde salariul mediu a fost de 3.483 de lei net în 2018), judeţele Cluj (3.048 de lei net pe lună în 2018), Timiş (2.890 lei net), Ilfov (2.868 lei net) şi Sibiu (2.771 lei net).

  Țin să punctez că anul trecut era de 2.794 (potrivit INS)

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4 lei in plus sau in minus nu conteaza! Conteaza ca Brasovul e mult mai civilizat, mai bine gospodarit decat Sibiul. Oamenii sunt mai calmi, mai eleganti, magazinele sunt altfel, servirea altfel, universitatea lor e mai buna decat a noastra…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Brasoave

   Sigur…Brasovul mult mai civilizat…hahaha ce gluma zglobie, zau asa. Brasovul e plin de ghiolbani, nu ca in Sibiu n-ar fi destui dar sa spui ca e mult mai civilizat cand de fapt nu e si toata lumea stie, care are ceva habar de ambele orase, cam suna a prostie crasa. Muta-te in Brasov daca iti place chiar asa de mult, pe bune.
   Oamenii mai calmi si mai eleganti ? :D…zau asa…magazinele sunt altfel ? pai probabil ca sunt diferite ? 😀 …servirea altfel ? ..si universitatea mai buna ?… in ce fel ? dupa cate stiu n-au prea iesit mari eminente din oricare din astea doua universitati, ca sa faci o diferenta.
   Cam dupa comentariul ala imi dau seama ca de fapt habar n-ai despre ce vorbesti.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Habar n-ai tu! In centrul Brasovului nu e plin de magazine second-hand ca pe Tribunei! Moldovenii au venit de mult in Brasov si sunt mai civilizati decat valcenii nostri! Iar la Universitatea din Brasov, n-am vazut un profesor sa dicteze studentilor de pe foi asa cum se intampla la Sibiu. Ma refer la universitatea Transilvania, universitatea de stat. Stiu ce vorbesc, chiar daca nu-ti convine!

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Un Sibian

     ”e plin de magazine second-hand pe Tribunei”
     Pe Tribunei sunt literalmente doar 2 SH-uri: Humana și încă unul. Ești bine? Voiai restaurante și pe acolo? În ceea ce privește centrul Brașovului, e normal să aibă mai multe restaurante și cafenele, având în vedere că e un oraș de ”doar” 2 ori mai mare decât Sibiul. Iar centrul ăla, cu excepția Bisericii Negre, nu iese în evidență prin absolut nimic. Piața Sfatului e banală, pietonala principală care duce către Piața Sfatului e mărginită de o parte și de alta de clădiri anoste (de un etaj, maxim 2), fără vreo arhitectură anume, clădiri obișnuite. Dacă tu ai putut să compari centrul ăla cu centrul Sibiului, cred că e ceva în neregulă cu tine. Dacă te-a dat atât de mult pe spate Brașovul, de ce nu te muți acolo?

     Sibiul are un centru mai frumos decât multe orașe, inclusiv decât Clujul, decât Iași, doar Timișoara și Oradea mi se pare că au într-adevăr centre istorice puse la punct, care să fie totodată mai frumoase decât al nostru, care, să fim sinceri, a fost reabilitat foarte mult în ultimii 2 ani.

     Profesori mai buni în Brașov? Ai făcut fiecare facultate din Brașov și din Sibiu ca să ajungi la o concluzie justă? Nu, normal, ai fost, în cel mai fericit caz, la una din Sibiu și la una din Brașov și ai tras o concluzie subiectivă. Să înțeleg că absolut TOȚI profii pe care i-ai avut ți-au predat după dictare? Anomalie. Să fim serioși, profesori care-ți dictează de pe cursuri se găsesc prin toată țara, nu numai în Sibiu, mai taie din generalizările alea ale tale, că nu e Brașovul Paradisul Promis.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Un Sibian

     Apropo, am uitat să adaug asta: știai că la facultate nu e ca la liceu?! Adică la facultate se practică cursul de tip lecture: profesorul vorbește, iar tu notezi. Vezi asta și prin filmele americane, când profii vorbesc în fața unui amfiteatru, iar studenții scriu. La noi de ce ar fi mai diferit? Sunteți zeci de studenți într-un amfiteatru, normal că n-o să facă curs/oră ca la liceu, să lucreze individual, pe grupe, etc.

     Să înțeleg că și la seminarii vi se preda tot după dictare? Eu am impresia că tu nu înțelegi cum funcționează o facultate :))))))))))

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Atenție la analiză : ca cât salariul mediu e msi mare , cu atât prețurile sunt mai mari ; salariile bugetarilor ( II-a sănătate ) fiind uniforme pr plan național – cei din județele sărace sunt cel mai avantajați !

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Brasoave

  Tu aparent iti aperi alegerea de a merge la facultate la Brasov. Felicitari…inca odata iti scriu, facultatea aia n-a scos vreo mare valoare, ca nici aia din Sibiu sau din Cluj, daca tot e sa discutam. In Romania inveti cam singur, daca vrei sa inveti, dar asta e cam valabil oriunde ai fi. Universitatea “de stat”…tu cati ani ai sa mai crezi in balivernele astea ?
  Eu de cate ori am fost prin Brasov mi s-au parut oamenii mai tarani decat la Sibiu. La fel am impresia si in Cluj… aia au impresia ca au pus coada la pruna, cand de fapt sunt niste tarani adunati acolo, cu limbaj si accente de grajdari… nu ca e o rusine sa fii grajdar, dar cand grajdarul se crede buricul pamantului, parca te ia cu scarba. Oamenii din Brasov sunt ceva mai ok, totusi. Brasovul istoric numit Orasul Stalin, a fost inundat cu moldoveni + beizadele comuniste care au vrut “la munte”. Au falimentat apoi tot, tractorul, roman, industria toata, etc, dupa ce s-a schimbat sistemul… a ajuns sa fie un oras turistic, dar prea mare pentru a putea fi sustinut doar din turism si cu prea putin spatiu pentru a fi pretabil la investitii pe orizontala. Cam asa sta treaba… cat despre facultati, inca odata…. destul de irelevant, ca toate sunt o apa si-un pamant in Romania, sunt institutii conduse si facute de fostii comunisti, travestiti in “profesori”. Vor mai trece multi ani pana sa se refaca pe bune. Crede-ma stiu cum sta treaba in domeniu’ ala.
  Brasovul, are in ultima vreme un program de repopulare, dar nu stiu ce sa zic…. ce sa faci in Brasov, pana la urma ? Sa te tot urici pe tampa ? Daca vrei in vest, pe autostrada, tre sa ajungi la Sibiu, daca vrei sa zbori, la fel. Dar no, fiecare cu alegerile si mintea lui.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Iooo

   Lasa-l ca nu intelege nimic. Fiecare oras are aspectele lui pozitive si negative, dar clar, Brasovul nu este mai civilizat si nici mai gospodarit decat Sibiul. Cel putin asa am simtit eu cand am fost sub Tampa.
   Revenind la subiect, salariul este atat de ridicat in judet din cauza celor doua societati de gaz. Acolo sunt salarii peste medie in toate categoriile salariale!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Brasovel

    Daca vrei sa zbori in America, de ex zbori tot din Sibiu. La fel si in Japonia sau alte tari indepartate. Iei lufthansa si faci escala in Germania… aceeasi treaba o faci si din Bucuresti. La fel poti face escale si in Europa.
    Daca vrei low cost care nu e in Sibiu, atunci te duci la Cluj. Din pacate pe Romania wizz isi cam face de cap. Probabil platesc niste spagi grase pe undeva sa rezerve rutele pe care apoi nu le mai folosesc, astfel blocand alte potentiale companii… lucreaza murdar si e prea evident ca undeva, cineva a scris unele texte de lege cu dedicatie, care sa le permita asa ceva.

    N-a zis nimeni ca e mare realizare a Sibiului… e doar o facilitate mai apropiata, nu prea intelegi niste lucruri. E meritul Bucurestiului ca s-a facut la 27 de ani dupa marea mascarada si nici acum nu e terminata.

    Cat despre clasamentul ala… lasa-ma sa nu cred ce spune “adevarul” sau asociatia aia AdAstra, fara adresa dar cu conturi deschise la Cluj si Bucuresti :) …unde intamplator sunt si cele mai “bine cotate” facultati. Chestia aia seamana asa cu un institut de cercetare a detergentilor, facut de Procter&Gamble, in care Ariel a iesit cel mai bun !
    Unde sunt valorile, numele, nu laudele acordate din pix de ei, tot lor ?! Pai cam pe nicaieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact