Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

S-au afișat rezultatele la Bac. Nicio medie de 10 la Sibiu

S-au afișat rezultatele la Bac. Nicio medie de 10 la Sibiu

Ministerul educației a publicat pe site-ul specializat primele rezultate la examenul de Bacalaureat, în județul Sibiu cea mai mare medie fiind 9,93.

Cele mai mari trei medii la Bacalaureat înregistrate la Sibiu aparțin elevilor Miruna Alexandra Cîrstina, de la Colegiul Național O. Goga - 9,93, Antonia Florina Deac, de la Liceul Teoretic Gustav Gundisch din Cisnădie - 9,93 și Raquel Vanessa Drăgan de la Colegiul Național Gh. Lazăr - 9,93.

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, pe site-ul dedicat, primele rezultate ale examenului de bacalaureat. 177 de elevi au reuşit să obţină media 10.

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi au obţinut medii de 6 sau mai mari, în timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse între 5 şi 5.99.

Elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00.

Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Conform situaţiei prezentate de Ministerul Educaţiei, 136.087de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 de candidaţi din promoţiile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat 2019 în prima sesiune.

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început la 1 iulie.

În 2018, rata de promovare înainte de contestaţii, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, a fost de 67,7%. Rata de promovare, înainte de contestaţii, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune a fost de 72,7%

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Ion ionescu

Acum 4 ani

Zero medii de 10 la Sibiu, exista insa medii de 10 prin Aiud, Făgăraș, Focsani, Turnu Măgurele sau Hunedoara. Pentru învățământul sibian acest rezultat reprezintă o rusine, indiferent cum o dam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus