X
alegeri 2014 sectie vot stampila (Copy)

Alegeri prezidențiale în 10 noiembrie

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că Executivul va da tot azi Hotărârea de Guvern pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. Primul tur al alegerilor ar urma să se desfășoare pe 10 noiembrie, ulterior urmând să fie adoptat pachetul de norme votat recent de Parlament pentru prelungirea votului în Diaspora. “Astăzi vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru preşedintele României, potrivit responsabilităţilor Guvernului privind organizarea în condiţii cât mai bune a scrutinului electoral şi asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor. Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, şi anume votarea pe mai multe zile în secţiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului şi după ora 21:00 şi implementarea votului prin corespondenţă”, a declarat, astăzi prim-ministrul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern, citat de Mediafax.

Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu Buică a declarat în urmă cu câteva zile că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidenţiale urmează să se desfăşorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, şi 24 noiembrie, al doilea tur.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact