X
tarusi autostrada

Autostrada care pleacă de la Sibiu spre Pitești are primii țăruși: “fotografiile demonstrează că autostrada a început“

Câțiva țăruși plantați în zona nodului rutier de la intersecția cu drumul către Cisnădie reprezintă un semn că au început lucrările la primul lot al autostrăzii care va lega Sibiul de Pitești.

Apariția țărușilor a fost semnalată de reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, cel mai activ ONG în zona lucrărilor de drumuri, căi ferate etc. “Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile atașate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu-Pitești a început… pe hârtie deocamdată! În poze vedeți țăruși topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfășurare. Nu vă speriați. Vorbim doar despre 13,17 km între Sibiu și Boița“, se arată într-o postare a celor de la Pro Infrastructură pe pagina lor de Facebook

Contractul de proiectare și execuție a acestui prim lot al autostrăzii Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 între Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere și Porr Construct SRL, pentru suma de 612,6 milioane de lei, fără TVA. Firma austriacă a fost desemnată câștigătoare a acestui contract în urma unei proceduri de achiziție lansată încă din luna iulie a anului 2017. Întârzierile s-au datorat faptului că CNAIR nu a reușit să finalizeze la timp studiul de fezabilitate și, mai apoi, să obțină avizul de mediu pentru viitorul drum rutier de mare viteză.

Traseul primului lot al autostrăzii Sibiu - Pitești Sursa: Asociația Pro Infrastructură

Traseul primului lot al autostrăzii Sibiu – Pitești Sursa: Asociația Pro Infrastructură

”Lotul 1 aferent Secțiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul național DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig – Marșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7”, comunicat CNAIR

Exproprieri?

Potrivit contractului, austriecii de la Porr Construct ar trebui să termine lucrările de proiectare ale celor 13 km de autostradă cel mai târziu în aprilie 2020. După care, pentru execuția propriu-zisă mai sunt alocați alți trei ani. “Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Sperăm să vedem și utilaje la lucru spre sfârșitul acestui an: organizare de șantier, decopertări, depozite materiale, poate piloți forați la structurile majore“, își exprimă speranțele cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Cu toate că vorbim doar de un început de autostradă așteptată de zeci de ani, lucrurile nu sunt încă “netede“. Deși documentațiile necesare exproprierilor pentru culoarul de autostradă au fost finalizate încă din 2018, acestea au fost aduse în birourile ministeriale abia în cursul lunii iunie 2019, pentru promovarea unei hotărâri de Guvern care să declanșeze exproprierile.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pcr=psd

  realizare “istorica” a pcr-ului …..in 2 ani si jumatate de guvernare. au reusit sa infiga niste tarusi pt autostrada Sibiu-Pitesti,pe cativa zeci de m din cei 120 km ai autostrazii ( :-),iar intr-o luna vor mai da in trafic 43 de km de autostrada inceputi in 2014….hahahahaha……

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian Vero

  Nu ca le iau ciumei rosii apararea, dar macar o demarat ceva!!!ca nici cu galbejitii si portocalistii galbejiti nu imi e rusine(ca si astia or fost ani de zile la carma tarii)!!!Ca de proiectu asta am tot auzit promisiuni si o sa mai auzim!!!….si pana vom vedea ceva o sa mai curga muuulta apa pe Cibin la vale!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Sibian Vera

   Hai hai… nu mai drege busuiocul…sau vrei sa sarim in sus de bucurie ca a infipt marele partid delapidator si plin de interlopi un brat de tarusi pe un camp ?!?!?! Cat de limitat intelectual trebuie sa fii sa numesti asta o realizare ?… gandeste si tu, fa un efort… imposibil ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   alain

   Numa’ autostrazi?! Am fi avut ORDINE si DISCIPLINA. Nu mai vorbesc de economia tarii pe care au furat-o “baiettii destepti” care ne conduc acum.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doc

  Țăruși înfipți în pământ, meniți probabil să combată riscul la adresa infrastructurii rutiere reprezentat de vampiri. Tot pe autostradă, la alt kilometru, s-a blocat construcția din cauza unor lilieci, și suntem în Transilvania, nu?

  Dincolo de glumă, PSD are majoritatea parlamentară de șapte ani de zile. Tot ce au reușit în acest timp pe acest tronson a fost să înfigă niște țăruși. O imagine mai clară a nivelului de competență și dedicație pentru țara asta ar fi greu de găsit.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gheo Felinaru

  Habarnistilor, autostrada e demult facuta de comiunisti, ce-a mai noua invetatie romaneasca, o autostrada nevizibila, voi cu rable normale nu le vedeti, dar toti HOTI au masini cu internetul G5
  ei circula demult dormind intre bucale, guirgiu, teleorman…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact