X
brunch

FOTO-Brunch la Săcădate cu tocană de ardei cu frecăței, teapșă la cratiță, jumări cu ceapă, pită cu chisătură și multe altele

În acest sfârșit de săptămână Asociația Vatra Satului Săcădate a fost gazdă primitoare a brunch-ului organizat în parteneriat cu Asociația My Transylvania.

Musafiri veniți din toate colțurile țării, ba chiar și din străinătate, au trecut pragul Casei Muzeale Vatra Satului Săcădate “gătită” de sărbătoare.

În această gospodărie de sec XIX s-au servit în tihna dimineții și a după amiezii preparate tradiționale și locale: tocană de ardei cu frecăței, teapșă la cratiță, jumări cu ceapă, pită cu chisătură, ciorbă acră de porc, sarmale, tocăniță de vițel cu găluște. Nu au lipsit nici deserturile bogate: plăcintă cu ceapă și varză, hencleș, plăcintă cu măr și brânză, clătite.

mancare brunch

Gospodinele satului, care au gătit cu mult drag bucatele, au ținut sa îi salute pe meseni prin cântec și strigaturi.

Pentru siestă, oaspeții au fost invitați să facă o scurtă incursiune în istoria și tradiția satului cu trei biserici, asociat de istorici cu o mică Transilvanie, unde comunitățile română și maghiară trăiesc în pace și armonie. Fiecare comunitate a prezentat o parte din obiceiurile sale. Săteni și invitați deopotrivă s-au prins în joc în tradiționala jiană românească, după care au ascultat acorduri de orgă în biserica maghiară.

66401674_1144037535801657_1545584431467593728_n

La final, s-au răcorit cu o înghețată făcută în casă și s-a pus țara la cale pentru viitoarea întâlnire la o altă petrecere câmpenească, acasă la români la Săcădate.

brunch sacadate

Foto credit: Ilie Hoandră

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Muc the little

    Multumim. Nu dorim .
    Ultima poza e sugestiva. Un tânãr imberb blind ochii in smartphone si un decor de nunta de manelisti arata pe drept cuvant traditiile românesti la ele acasa. Pana si termenul de brunch isi are originea presupun in vremea lui Gelu, Glad si Menumorut. …..Cnejii nostrii se dadeau in vând dupa muguri de papaya cu mujdei de trufe si smoothiuri de leurda cu zeama de lime. ….
    Ruperi in figuri. …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact