X
proiectil isu sibiu

FOTO Proiectil din al Doilea Război Mondial, găsit la 50 km de Sibiu. ISU reamintește: Nu atingeți munițiile neexplodate

Un proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial a fost găsit la aproximativ 50 km de Sibiu, în apropiere de localitatea Sărata. Acesta a fost distrus de specialiștii pirotehnicieni.

Obiectul care datează din anii celui de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperit, luni, de un locuitor al satului Sărata, care face parte din comuna Porumbacu  de Jos. Acesta a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Proiectilul neexplodat a fost identificat într-o zonă împădurită lângă localitatea Sărată.

„Specialiștii pirotehnici s-au deplasat prompt la fața locului unde s-a efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv, calibrul 100 mm”, a anunțat ISU Sibiu. Reprezentanții instituției au precizat pentru Turnul Sfatului că e vorba despre o muniție din al Doilea Război Mondial, care la momentul identificării era în stare de degradare a avansată.

proietil 1

În acest context, pirotehnicienii sibieni le reamintesc cetăţenilor cum să se comporte în situația în care găsesc astfel de muniții:

– să nu atingă aceste elemente;

– să nu le lovească;

– să nu le mişte din locul în care au fost găsite;

– să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

– să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact