X
sursa: Prietenii Berzelor

Poveste cu final tragic. Calul salvat de la abator a murit după ce l-a lovit mașina

Accidentul din Cristian se încheie tragic pentru calul rănit. Deși Prietenii Berzelor, asociație specializată în protecția animalelor, au încercat să îl salveze, rana de la picior a fost foarte gravă astfel s-a decis eutanasierea animalului. Ily, calul salvat, tocmai fusese salvată de la un abator în cursul săptămânii trecute.
Duminică a avut loc un accident de circulație în Cristian, o șoferiță de 49 de ani a fost rănită și un cal a rămas prins între gard și mașină. Femeia a pierdut controlul volanului, a derapat și a intrat cu mașina într-o grădină în care se afla un cal la păscut. Animalul a rămas prins în plasele cardului și automobil, fiind nevoie de un echipaj SMURD de descarcerare pentru eliberarea lui. ”Echipajul de descarcerare a intervenit pentru deblocarea calului dintre autoturism și gardul grădinii și deblocarea unei femei din autoturism”, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.
Calul a fost preluat de Prietenii Berzelor, asociație specializată în protecția berzelor din Cristian. Ily, este numele calului salvat de echipa SMURD care i-a administrat 20 de ml de morfină. În momentul în care a fost preluat avea piciorul rupt. După verificările veterinarilor s-a descoperit o fractură deschisă cu contaminarea osului. Pentru a cruța suferința animalului echipa asociației a fost nevoită să apeleze la eutanaiserea lui Ily. În Cluj calul a fost incinerat după o lungă bătălie.

sursa: Prietenii Berzelor

sursa: Prietenii Berzelor

Autoritățile județului Sibiu nu au răspuns la apelurile insistente vinete din partea asociației. Astfel, acum, asociația se confruntă cu achitarea facturilor pentru eutanasiere, transport la Cluj și incinerarea calului.
Miercuri, 3 iulie, 2019, același cal a fost salvat de asociația Prietenii Berzelor de la un abator unde urma să fie sacrificat.

„Am încetat să ne mai punem întrebări. Nu mai căutăm răspunsuri. Duminică a fost o zi prea grea pentru noi. O zi în care la telefoanele date la diferitele autorități care ar fi putut interveni să ne ajute după eutanasia calului nu a răspuns nimeni. O zi în care am înțeles că noi reușim să rezolvăm zecile de situații cu berze și păsări rănite pe care le avem zilnic din toată țara pentru că vrem. Pentru că noi răspundem la telefon indiferent ce zi din săptămână este sau oră din noapte. Pentru că nu căutăm scuze ci soluții. Pentru că vrem și facem tot posibilul să ajutăm animale. Acum avem de achitat facturi pentru eutanasia, transportul la Cluj și incinerarea iepei noastre în loc să ne bucurăm că am reușit să o salvăm de la abator”, spun dezamăgiți salvatorii lui Ily.

Asociația Prietenii Berzelor au colaborat cu SMURD și ISU Sibiu, agenții de la Postul de Poliție Cristian și Sibiu, Clinica de Ecvine și USAMV CLUJ.

Sursa Foto Principal: Prietenii Berzelor

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anamaria

  Toate cheltuielile cu bietul căluț ar trebui achitate de idi……. aia de șoferiță! S-a dat carnet la toate specimenele,toate alcoolistele și incapabilele conduc mașini și ne omoară pe strada nevinovați. Șoferița trebuiei sa plătească toate cheltuielile provocate de accidentul pe care le-a provocat! Ca dacă ar fi ranit un om,ea idi…..ar fi plătit de buna voie sau dacă nu,de data în judecata și executata la veniturile pe care le are.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   natbl73

   teligento, daca plimbi miercuri un cal cu fractura deschisa de duminica, si te bucuri ca nu mai tuseste, ramai la berze !!!
   ati chinuit atatea zile un cal !!!
   si armasarii de curse se impusca daca au piciorul rupt !!!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    EU

    Din cauza cui avea calul fractura în urma căreia a murit? Din cauza șoferiței. Asa ca dacă individa nu îl accidenta,el nu avea de ce sa aibă piciorul rupt cu care sa umble de duminica pământ miercuri,sa se infecteze și sa moara. Piciorul era rupt din cauza femeii aleia iresponsabile,ca de nu era ea,sa il accidenteze,calul mai traia si astazi.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Calu a murit ca a fost accidentat

    Ma deșteptule de nu era va ca aia sa îl lovească cu mașina, nu murea calu ca în urma accidentului a murit !

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anamaria

  Proprietarul grădinii sa ceara și el daune ptr distrugere și încălcarea proprietății. De asemenea daune ca i-a omorat calul.Șoferii incapabili de șoferie trebuie scoși de pe șosele ptr ca omoară vieți nevinovate.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Final Destination

  Ca in Final Destination…. a scapat de abator, a venit masina… daca scapa si de masina se prabusea un asteroid peste el… daca scapa si de ala, venea o cometa si tot asa… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact