X
Raluca Turcan

Turcan: PSD-ALDE au tăiat în ultimii 2 ani din pensii de două ori

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, atrage atenția că pensiile nu vor fi mărite nici în luna septembrie și că politica pensiilor a PSD-ALDE a urmărit doar scopuri electorale. ”Când au vorbit de pensii majorate, PSD-ALDE nu s-au gândit niciun moment la pensionari, ci la voturi! Acesta este adevărul! Au făcut atât de mult tam-tam cu noua lege a pensiilor încât, acum, după ce a fost promulgată, s-au trezit că nu au un soft de recalculare și nici personal suficient. Au tras de timp cât de mult au putut, au introdus articole neconstituționale, nu s-au prezentat la votul legii în Senat pentru a se răzbuna pe fostul Ministru al Muncii, au menținut privilegii doar pentru pensionarii de lux, au intenționat să taie dreptul la pensie pentru aproape 2 milioane de pensionari și să desființeze, practic, pensia de invaliditate. #PNL a corectat aceste nereguli”, anunță Turcan.

Liderul liberal spune că Ministrul Muncii transmite tot mai multe semnale că pensiile nu vor fi majorate nici în luna septembrie. ”Românii trebuie să știe că PSD-ALDE au tăiat în ultimii 2 ani din pensii de două ori, prin faptul că au întârziat majorarea punctului de pensie cu 6 luni în 2018 şi cu 9 luni în 2019”, susține Raluca Turcan.

În acest context, PNL propune majorarea, de la 1 ianuarie al fiecărui an, cu 100% rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut; creșterea transferurilor la Pilonul 2 până la 6%; eliminarea tuturor inechităților create între pensionari cu aceeași vechime, pe aceleași funcții și eliminarea pensiilor speciale pentru alte categorii decât pentru militari și magistrați.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  o parere

  Oricum bătaia în voturi nu ti-o vei lua de la psd,ca indiferent cu cine va ieșii ptr prezidențiale, nu poate….Ti-o vei lua de la USR și la prezidențiale și la locale când vor fi alegeri,ca ei pot ! Votanții psd la USR se vor duce când vor rămâne fără varianta de la partidul lor,veți vedea…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Fara Imunitate

  Fara imunitate, fara pensii speciale, bani pentru alocatii si investitii ! Sa se obtina bani de la CEI CARE AU FURAT ! Timp de 30 de ani… unde e DNA ?! Nu vi se pare ca e cam liniste ? Unde sunt banii pe care ar trebui sa-i recupereze justitia platita cu pensii speciale, de la hoti ? Voiculescu, Dragnea, Mazare… Udrea si toti.. AU RESTITUIT BANII ?

  Lasati-ne cu abureala, PNL. Sunteti doar un PSD mai amabil, la TV, atata tot, pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact