X
fodor (2)

Înregistrat la Tribunal: Astrid Fodor cere anularea ordinului prefectului

La Tribunalul Sibiu a fost înregistrată astăzi cererea lui Astrid Fodor, prin care aceasta solicită instanței anularea ordinului prefectului Adela Muntean, de suspendare din funcție, precum și plata indemnizației pentru perioada în care nu și-a exercitat atribuțiile. Soluția va fi definitivă și urmează să fie emisă în maxim 30 de zile

Tribunalul Sibiu a transmis un comunicat de presă în care informează că pe rolul instanței, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal au fost înregistrate astăzi, 10 iulie 2019, două dosare în care primarul suspendat al Sibiului contestă suspendarea sa din funcție: unul de constatare a nulității actului semnat de Muntean și altul de suspendare a executării ordinului.

„Dosarul nr. 2075/85/2019 are ca obiect Contencios administrativ şi fiscal – constatare nulitate act – Constatare nulitate Ordin nr. 262/03.07.2019, iar ca părți în calitate de contestator pe FODOR ASTRID CORA, iar ca intimați INSTITUŢIA PREFECTUL JUDEŢULUI SIBIU și PREFECTUL JUDEŢULUI SIBIU – MUNTEAN MARIA ADELA.
Prin contestația formulată împotriva Ordinului nr. 262/3.07.2019 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora din 03.07.2019, emis de Instituția Prefectului Județul Sibiu, și Prefectul Județului Sibiu – Muntean Maria-Adela, s-a solicitat ca în baza probatoriului ce va fi administrat, instanța să dispună:
– Constatarea nulității Ordinului nr. 262/03.07.2019, întrucât este emis în mod nelegal;
– repunerea părților în situația anterioară cu plata indemnizației cuvenite începând cu data emiterii ordinului și până la reluarea funcției de primar al Municipiului Sibiu;
– cu cheltuieli de judecată.

Dosarul nr. 2080/85/2019 are ca obiect Contencios administrativ şi fiscal – suspendare executare act administrativ – Ordinul nr. 262/03.07.2019, iar ca părți în calitate de contestator pe FODOR ASTRID CORA, iar ca intimați INSTITUŢIA PREFECTUL JUDEŢULUI SIBIU și PREFECTUL JUDEŢULUI SIBIU – MUNTEAN MARIA ADELA”, transmite Biroul de comunicare a Tribunalului Sibiu.

Precizăm că potrivit Legii administrației publice locale nr. 215/2001, instanța este obligată să se pronunțe în termen de 30 de zile. În acest caz, procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanțe este definitivă și irevocabilă.

Amintim că exact cu o săptămână în urmă prefectul județului Sibiu a anunțat la o televiziune națională, la prânz, suspendarea din funcție a primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Prefectul Adela Muntean a anunțat că a semnat documentul prin care se ia act de starea de incompatibilitate a primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, act care reprezintă concret și încetarea mandatului edilului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cibi istvan

  Daăaa….respectăm justitia doar când e favorabilă….cand se refera și la noi….de vină e PSD-ul!!!! Normal nu???? Keep calm mătușa!!@

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu

  Și eu cer anularea hcl. prin care nu mai am voie sa parchez în P-ta Huet. Dar nu se poate… A- ti spus ca o faceti zona pietonala . Dar cu toate cabanele , morcovii si alte ,,activitati patriotice” cînd incetati? De acolo va vin banii? De ce parcati masinile primariei in fata ? Mersul pe jos e numai pentru unii? Vin alegerile . Nu am fost si nu voi fi comunist. Dar voi vota pentru prima oara numai sa va duceti …in Germania . Daca va mai primesc.. O singura institutie mai poate face ceva : curtea de conturi! Vine ea mai încet , dar vine…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu

  Mai am o întrebare, poate ma ajuta cineva. M- am interesat , am cautat dar nu sunt lamurit . Daca se aproba trecerea pe lista patrimoniu UNESCO a zonei centrale , ce inseamna ? Ce avantaje ( dezavantaje ) au proprietarii din zona centrala ? Ce facilitati are primaria ? Concret, de ce de 6 ani se chinuie primaria si nu poate. Este un lucru bun ? ( pentru primarie) Este un lucru rau ( pentru locatari ) ? Poate ma lamureste cineva. Multumesc !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Legea – prin modificarea promovată de cuplul Iordache-Nicolicea-e de partea dnei Fodor care va avea câștig de cauză ; scandalos e faptul ca pentru ACEEAȘI faptă Virgil Popa a fost condamnat fără a putea beneficia de rejudecare !

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alta Abramburica

  Fiinta asta a ajuns rusinea Sibiului, foarte repede……in loc sa se bucure ca a scapat-o justitia de functia de care nu era in stare, acum o vrea inapoi. E tot un fel de veorica si asta…nu prea intelege nimic.
  Sa-i spuna cineva ca n-a votat-o lumea pe ea pentru ca e ea…. a fost votata pentru ca face parte din FDGR si a ramas in locul lui Iohannis. Atata tot, habar n-avea nimeni cine e ea de fapt, iar acum ca stim, nu ne mai trebuie. Bravo justitiei, inca odata.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu

  Pentru dl. HOP : ce m-as mai ,, preocupa” de tine , să-ti ,,simplific” fizicul putin . Tu precis ai afaceri in centru. Din primarie nu esti, asta dupa ortografie. Sau esti..militian?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  civis

  dl. nelutu, clasarea centrului istoric sibiu pe lista patrimoniului mondial unesco esteputin probabila,nu-i aici spatiu pentru toate explicatiile, dar enunt cateva: documentatia, a doua la numar elaborata,este,sa zicem, neconvingatoare. in al doilea rand, pentru o astfel de clasare, se impune un program de masuri de protectie a patrimoniului, la nivel legislativ si tehnic, foarte judicioase, ori primaria sibiu este la limita dezastrului cu protectia patrimoniului construit al centrului istoric, vezi doar cladirile pe care le administreaza, fie prin institutii din subordinea c.l, in speta, urbana, fie prin altele. ar fi si partea cea mai hazlie, nici macar pms nu intelege ce inseamna acest act! cat despre avantaje sau dezavantaje, in afara unor reguli mai aspre referitoare la regimul interventiilor in situl as protejat, mari schimbari nu se-ntampla, vezi cazul sighisoarei. a devenit, din pacate, mai mult o chestiune de prestigiu. de altfel, sibiul ar fi putu fi inscris pe aceeasi lista cu sighisoara, la alta pozitie,
  dar patriotii locali s-au burzuluit. nu le dau numele, ca ati fi uitmiti!
  cat despre baba, duca-se, ca de cand repreznta orasul acesta, sibiul este in cadere libera…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact