X
vlcsnap-2019-07-11-12h43m19s918

Desfășurare de forțe la Rășinari, unde au fost aruncate în râu materiale de construcție. Îl caută pe făptaș

Într-o postare făcută în urmă cu scurt timp de jurnalistul Lucian Mîndruță, un bărbat este surprins cum aruncă pământ combinat cu materiale de construcții în râul ce străbate comuna Rășinari, chiar la ieșirea spre Păltiniș. Primarul Bogdan Bucur s-a sesizat deja și în acest moment se îndreaptă spre locul semnalat.

ACTUALIZARE 14:30. Reprezentanți de la Garda de Mediu, Apele Române, poliție și Primăria Rășinari s-au deplasat cu utilaje la fața locului și au evaluat situația, potrivit directorului Gărzii de Mediu Sibiu, Dragomir Constantin. Acesta spune că urmează ca autorul să fie identificat.

gunoaie constructii rasinari in rau (2) gunoaie constructii rasinari in rau (3) gunoaie constructii rasinari in rau (4) gunoaie constructii rasinari in rau (5) gunoaie constructii rasinari in rau (6) gunoaie constructii rasinari in rau (7) gunoaie constructii rasinari in rau (1)

„E chiar nesimțire”, spune jurnalistul, pe pagina de Facebook, în filmulețul postat în urmă cu o oră. „La capătul spre Păltiniș al Rășinariului am prins o descărcare (presupun) ilegală de reziduuri – pământ și câteva cărămizi. De la construcții probabil. Pe o pajiște care a fost cândva frumoasă. În râu!”, spune acesta.

Mîndruță continuă apoi prin a povesti cum bărbatul care deversa materialele în râu l-a dojenit pentru că îi făcea poze, spunând că „au aruncat și alții…”.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur, spune că în acest moment se deplasează la fața locului pentru a vedea despre ce e vorba. Bărbatul riscă amenzi usturătoare.

„Mă duc acum să vad despre ce e vorba. Nu avem prea des probleme de genul acesta, pentru că de obicei cei care au materiale de construcții aruncă la gunoi. Noi cam urmărim și rezolvăm problemele, dar deși le spunem că nu au voie sa arunce, nu prea ascultă. Bărbatul acesta, dacă se confirmă situația, va fi nevoit să facă curățenie și va primi amendă”, spune edilul.

Știrea se actualizează. 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Inconstienta Prostia

  Sunt multi bizoni care distrug si murdaresc zonele respective…. de la acesti indivizi care ar trebui sa primeasca dosar penal pentru distrugere, pana la aceia care fac gratare si isi lasa mizeriile acolo, ori le arunca in rau !
  Politia locala din Rasinari, probabil doarme… daca nu era omul sa faca acest film, acei indivizi n-ar fi creat nici un val, se incadrau in “normalitate”… e normal la ei sa distrugi si sa murdaresti fara sa-ti asumi nici o raspundere. Lipsa de educatie, prostie si incompetenta a autoritatilor locale permite asa ceva si ar trebui sa plateasca acele autoritati de 2 lei.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mircea B.

  Problema in locul respectiv nu este noua (este de ani de zile). Este trist ca trebuie sa vina Mandruta de la Bucuresti pt ca autoritatile locale sa inceapa sa miste un deget :(

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  profu

  In Rasinari nu exista cosuri de gunoi. Intr- zi de targ – sambata – ma uitam cum toti arunca gunoiul in rau.
  Pacat de o zona asa frumoasa sa nu o organizezi

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Maria

  Pentru Rasinari nu este ceva nou. Mergeti pe langa rau sa vedeti ce s-a adunat pe mal si ce mirosuri pestilentiale se degaja acum, in plina vara. Este o rusine pentru aceasta zona, pe care o laudam si o promovam pe toate canalele.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adică cum , Daca se dovedește ca este vinovat? Este evident ca este vinovat! Autoritățile dorm, nu le pasa ce se întampla cu natura , cu padurile defrișate,devierea râurilor. Tot de se întampla acum pe pamant , se numeste autodistrugere. Trebuiesc legi dure în acest sens. Noapte buna!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact