Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Ivan Patzaichin, maestru emerit al Sportului Românesc, va fi prezent la Muzeul ASTRA

Ivan Patzaichin, maestru emerit al Sportului Românesc, va fi prezent la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, are bucuria de a vă anunța că duminică, 14 iulie, între orele 17:00 și 20:00, Marele Maestru Emerit al Sportului Românesc, domnul Ivan Patzaichin, va fi prezent la ASTRA Multicultural! Domnul Ivan Patzaichin va fi prezent aici alături de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, iar prin acest demers se alătură evenimentului ASTRA Multicultural cu un atelier pentru copii și plimbări cu canotcile Rowmania.

Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, cei interesați sunt bineveniți pentru a vâsli în canotci de 10+1 locuri. Cei mici sunt invitați să vadă cum se fac bărcile, fiindcă avem un atelier special pentru ei, o primă lecție de introducere în construcția de bărci de lemn – Atelierul Mobil.

Foto: Oana Radu Turcu Foto: Oana Radu Turcu

Evenimentul își propune să prezinte diversitatea și bogăția patrimoniului cultural și hidrografic românesc într-o manieră care să-i determine pe participanți să își asume tradițiile și obiceiurile și să îi învețe cum să le adapteze la nevoile și specificul modernității.

Activitățile fac parte din campania Apele Unite ale României (A.U.R) inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și desfășurată în parteneriat cu Atelierul Mobil. Aceasta propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber - în speranța angrenării comunităților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor ce le traversează, de valorizare a peisajului urban riveran, folosindu-se de următorul motto: O apă sănătoasă și iubită de locuitori poate contribui la consolidarea profilului identitar al localității.

Foto: Sorin Nainer Foto: Sorin Nainer

BACKGROUND INFO

Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 are scopul de a realiza și promova proiecte de dezvoltare durabilă de interes local și regional. Asociația s-a constituit la inițiativa lui Ivan Patzaichin și își propune să devină un exponent de succes al conceptului de antreprenoriat social.

Atelierul Mobil a fost dezvoltat de către Viorel Gheorghe, antreprenor, din dorința de a dezvolta un proiect menit să ofere copiilor din satele și orașele României posibilitatea de a avea parte de momente de antrenament, delectare, cercetare si acumularea unor cunoștințe importante prin intermediul unui atelier de construcție a unei canotci.arhiva foto (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Gheo Felinaru

Acum 4 ani

dupa nume e 200% un dacveritabil
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus