X
vlcsnap-2019-07-11-12h24m21s236

VIDEO Material asfaltic aruncat în râul Cibin. Garda de Mediu Sibiu: „Acel material putea fi reutilizat”

Un sibian a postat ieri pe Facebook un scurt video în care surprinde un utilaj ce se debarasa de material asfaltic în albia râului Cibin. Indignați de imagini, internauții au reacționat rapid și au transmis mai multe sesizări la Garda de Mediu, specialiștii instituției fiind deja în teren.

Filmulețul a strâns în mai puțin de 24 de ore peste 200 de distribuiri, mai multe comentarii și reacții din partea utilizatorilor Facebook. Mihai Mareș, cel care a surprins momentul în care materialul asfaltic a fost aruncat în albia Cibinului, la podul rutier de pe DN1 ce traversează râul, spune că a fost impresionat de cât de repede au acționat oamenii.

„E un iureș întreg, a fost o avalanșă de sesizări la Garda de Mediu Sibiu. Mă bucur să vad că internauții au reacționat rapid și au pus umărul ca situații de genul acesta să fie sancționate prompt”, spune Mihai.

Despre imaginile surprinse, bărbatul mărturisește că este indignat de ceea ce a văzut și așteaptă soluționarea problemei. „Utilajul de frezare arunca materialul asfaltic peste balustradă, direct în râu. De necrezut, mai ales că utilajul e conceput tocmai ca să colecteze materialul frezat pentru reutilizare! Primul impuls a fost cel tradițional, adică să opresc și să îl iau la rost, însă mă bucur să văd că instituțional cazul a fost preluat deja de Garda de Mediu și aștept rezolvarea sesizării. Unii organizează campanii de igienizare a râurilor României, în timp ce alții arunca nonșalant hidrocarburi în apa, adică… otravă! ”, spune Mihai, un mare pasionat de ape repezi, căpitan al echipei naționale de rafting, ce tocmai a obținut locul 5 la sprint la Campionatul European, cel mai bun rezultat al României.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Dragomir Constantin, directorul Gărzii de Mediu Sibiu, spune că instituția va lua măsurile ce se impun, după vizita care tocmai a fost desfășurată în teren, la locul semnalat de sibian.

„Colegii noștri au fost deja acolo, așteptăm să se întoarcă din teren. De asemenea, operatorul economic responsabil va fi invitat la sediu și se vor lua măsurile necesare în acest caz. Acel material chiar putea fi reutilizat inclusiv ca umplutură pentru numeroasele drumuri din județul nostru care sunt pline de gropi. Luăm în considerare inclusiv o colaborare cu Apele Române pe acest caz, întrucât utilajul se debarasa de materialul asfaltic în albia râului Cibin”, spune Dragomir Constantin.

Reprezentanții instituției vor reveni cu concluziile vizitei în teren și cu măsurile pe care le vor considera necesare în acest caz.

 

Video: Facebook/Mihai Mareș

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Inconstienta Prostia

  Tipic firmelor facute de ghiolbani cu 2 clase care nu respecta nimic, dar au pe cineva la stat care le-a dat un cotnract.
  Ar trebui reziliat contractul si sa plateasca personal amenda, pe langa firma si operatorul acelui uitlaj.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Decebal

  Bine ar fi sa vina cineva sa filmeze si zona răului Cibin in Turnisor, cand are țiganii cablaje ….. si cei de la apele Române sa actioneze .
  Felicitări celor cate atrag atenția astfel de evenimente si de data asta si celor de la Garda de Mediu care au venit sa vada despre ce e vorba.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  Nu, nu trebuie alungați, dar pedepsele sa fie drastice… nici in alte tari nu sunt mai civilizați, dar amenzile sunt uriașe… iar poliția și institutiile statului isi fac bine treaba… nu bătaie de joc ca la noi… coruptie si amenzi de 2 lei….

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  povesti nemuritoare cu garda de mediu!!! anul trecut cei care au marcat strazile din imediata vecinatate a parcului Sub Arin au aruncat resturile de vopsea in parc (inclusiv galeti goale, etc.)…am facut poze si am sunat la garda de mediu…m-au aburit de numai…ii cam deranjam cu “problema mea”…IGNORANTI si INCOMPETENTI!!!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact