X
gradina viselor micile afaceri (16)

Micile afaceri: Cele mai frumoase grădini, amenajate de o sibiancă și un italian

Sătulă de stresul cotidian, de job-uri care nu îi aduceau prea multe satisfacții personale sau profesionale deopotrivă, o sibiancă a decis să își deschidă propria afacere, bazată pe cea mai mare pasiune a ei – florile. După câțiva ani de activitate, Ruxandra Dentini și-a convins și soțul să i se alăture.

Grădina viselor s-a născut în 2011, dintr-o pasiune care a stat prea mult timp ascunsă. Ruxandra a lucrat 15 ani în retail, job-urile pe care le-a avut nereușind să o facă fericită. Atunci când într-un final a ajuns la saturație, a știut că singurul lucru pe care l-ar putea face mai departe va trebui să fie bazat pe iubirea ei pentru flori.

„Până anul acesta afacerea a fost doar a mea. Am lucrat în retail 15 ani și m-am săturat. Să creez grădini a fost pasiunea vieții mele, așa că atunci când am decis să merg pe acest drum am plecat întâi o perioadă în Italia. Am făcut cursuri, am învățat meseria și munca lor, pentru că italienii au făcut pentru prima dată grădini, au cea mai bună calitate de plante, nu există nimeni ca ei”, povestește Ruxandra.

gradina viselor micile afaceri (9)

Soțul ei, Andrea, a fost adoptat de Ardeal în urmă cu 14 ani, atunci când s-a mutat în România, din Italia. După 15 ani de muncă asiduă, în care a reușit să deschidă de unul singur o afacere și să o pună pe picioare, a decis să renunțe și să se alăture soției.

„Soțul a fost director general la o fabrică și a renunțat la job după 15 ani. L-am convins eu, pentru că nu mai puteam să-l văd chinuindu-se. Avea mereu tensiunea ridicată, nu se simțea bine și am spus că e mai bine să lucrăm împreună. Facem pentru noi și vorba aia mâncăm cu o singură mână. Degeaba fugim după bani, dacă îi dăm apoi pe medicamente”, spune sibianca.

gradina viselor micile afaceri (10)

Grădini pentru toate buzunarele

Ruxandra explică faptul că cel mai bine este ca atunci când ne dorim o grădină deosebită în curtea din spatele casei, este indicat să apelăm la specialiști. „La fel cum nu te tunzi acasă dacă vrei ceva de calitate, ci te duci la coafor, așa apelezi la cineva priceput atunci când îți amenajezi grădina”.

gradina viselor micile afaceri (5)

Grădinile sunt realizate de la zero, iar Ruxandra și Andrea se ocupă și de mentenanță, atunci când clienții nu au timpul necesar să se ocupe sau nu se pricep.

„Facem grădinile de la zero. Îmi dai o curte cu moloz și la final e un peisaj. În primul rând vorbim cu clientul, stabilim ce și cum își dorește să punem sau, dacă nu are idei, ne dă mână liberă. Ce trebuie fiecare să înțeleagă este faptul că nu trebuie să ai foarte mulți bani ca să amenajezi o grădină. Oricine poate avea un loc de vis în curte”, spune Ruxandra.

gradina viselor micile afaceri (3)

Proiecte deosebite, peste tot prin Sibiu

Grădina Viselor nu se oprește doar la proiecte pentru curțile oamenilor. Întrucât de-a lungul anilor afacerea sibiencei a devenit tot mai apreciată, proiectele au început să apară de peste tot, inclusiv de la instituții importante. Iată așadar cum Ruxandra a ajuns să amenajeze un glob pământesc în fața Sălii Transilvania, o grădină cu totul deosebită în parcul Cetății, în cadrul evenimentului Summit of Taste sau frumosul sens giratoriu din Piața Unirii.

gradina viselor micile afaceri (15)

Pentru această afacere, sibianca spune că a investit constant și continuă să o facă. În primii ani, Grădina Viselor a crescut cu ajutorul a aproximativ 50.000 de Euro în total.

„Cifra de afaceri s-a dublat sau triplat de la an la an. Am ajuns acum la cifra de afaceri de aproximativ 500.000 de lei pe jumătate de an, în condițiile în care la început nu făceam nici 100 de Euro pe lună. Nicio afacere nu se poate face peste noapte și cu siguranță nu îți cumperi ferrari din primele luni. Însă cu răbdare și dedicare, orice este posibil”, spune Ruxandra.

Grădina Viselor poate fi găsită pe pagina de FACEBOOK a afacerii, la numărul de telefon 0757 606 492 sau pe SITE-UL oficial.

gradina viselor micile afaceri (11) gradina viselor micile afaceri (12) gradina viselor micile afaceri (13) gradina viselor micile afaceri (14) gradina viselor micile afaceri (7) gradina viselor micile afaceri (2) gradina viselor micile afaceri (1) gradina viselor micile afaceri (4)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact