X
Foto1-Ambulatoriu-Cisnadie

Cisnădia își extinde și dotează spitalul orășenesc. “Ne dorim lucruri mărețe și le vom realiza“

Până în vara anului 2021, Spitalul orășenesc din Cisnădie va avea un ambulatoriu reabilitat, extins cu un corp nou și dotat inclusiv cu un computer tomograf. Pentru acest proiect estimat la o valoare de aproape 20 de milioane de lei, Primăria din Cisnădie tocmai a semnat și un contract de finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Contractul de finanțare nerambursabilă – prin care vor fi alocate 10,7 milioane de lei, din totalul necesar de peste 19,7 milioane de lei – a fost semnat în ziua de 5 iulie 2019, termenul de încheiere a proiectului de reabilitare și dotare cu aparatură medicală a ambulatoriului de specialitate din Cisnădie fiind 30 iunie 2021.
În cadrul acestui termen, administrația din Cisnădie va contracta lucrările de reabilitare a unei clădiri din 1940 (foto principală), aflată în incinta spitalului și care nu putea fi utilizată din cauză că nu asigura funcționalitatea necesară serviciilor medicale. Odată cu reabilitarea clădirii și în extensia acesteia, va fi construit și un nou corp de clădire cu o suprafață de peste 1.900 de mp, în care vor fi amenajate mai multe cabinete medicale.

Ca urmare a acestor lucrări, în aceste două clădiri urmează a fi amenajate o serie de cabinete de specialitate: chirurgie generală, medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie, ORL, neurologie, cardiologe, oftalmologie și psihiatrie. Toate aceste cabinete, alături de laboratoarele de analiză medicală, radiologie și imagistică medicală, urmează să fie dotate și cu echipamentele necesare. “Sunt foarte bucuroasă. Suntem la capătul unui drum care a început acum trei ani. Se pare că tot ceea ce își propune domnul primar Gheorghe Huja și reușește. Ne dorim lucruri mărețe și le vom realiza. Neapărat, printre noile dotări se va regăsi și un computer tomograf. De rezultatele acestor investiții vor beneficia nu doar locuitorii orașului Cisnădie, ci și cetățenii care locuiesc în zona orașului nostru, în total aproximativ 50.000 de persoane. În termen de doi ani ne-am propus să finalizăm acest obiectiv“, declară Otilia Man, administratorul public al orașului Cisnădie.
Potrivit statisticilor, în cabinetele Ambulatoriului din Cisnădie au fost efectuate, pe parcursul anului 2017, peste 9.200 de consultații, mai bine de 5.700 de tratamente. În laboratoarele aceluiași Ambulatoriu, în aceeași perioadă, au fost efectuate alte 11.252 de investigații și aproape 80.000 de analize medicale.

Prin modernizarea ambulatoriului de specialitate din Cisnădie, administrația locală speră ca, în termen de trei ani de la finalizarea proiectului, rata de spitalizare să scadă cu cel puțin trei procente.
Conducerea administrației locale are și alte planuri de investiții la Spitalul orășenesc Cisnădie. “Avem în vedere ca, după reabilitarea și modernizarea ambulatoriului, să amenajăm pe platoul din apropiere inclusiv un heliport. Iar planuri mai sunt“, declara în toamna anului trecut Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cetatean

  Asa , asa ca se apropie campania electorală.Promiteti ca doar nu va doare. Ar fi bine sa se si realizeze aceste mărețe planuri.
  În “statiunea” Cisnadioara pe cand apa curentă si canalizare? La alegerile de la anul sau peste care-cinci ani? Sau la anul si la multi ani…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  In Cartierul Arhitectilor pe cand scoala, gradinita, loc de joaca pentru copii, spatii verzi asa cum erau prevazute in PUZ ?.Pe cand strazi astfaltate ( str.Petre Antonescu si altele) ?. Cu cele 4 statii de autobuz cum ramane? Problemele cu apa si canalizarea cand vor avea rezolvare? Sau asteptam sa apara si cele cu energia electrica? Care este cauza problemelor cu care se confrunta locuitorii? Cine a emis autorizatii de constructie cu nerespectarea PUZ, aglomerand astfel zona in mod nejustificat? Sau s-a urmarit doar cresterea numarului de contribuabili pe mp pentru a avea bani la bugetul local ?
  Apreciem investitiile in educatie si sanatate, dar nu putem sa nu ne intrebam de unde medici , asistente si infirmiere pentru atatea sectii renovate si dotate ( este criza si in Sibiu) si de unde elevi pentru scolile renovate ( multi invata la scolile din Sibiu) ? Sau important este doar sa se renoveze ceva ca sa nu fie doar statui, spa, concerte etc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact