X
aeroport brasov 4

Construcții SA trimite construcția terminalului Aeroportului Braşov în instanţă

SC Construcții SA Sibiu a deschis o acţiune în instanţă împotriva Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), după ce această instituție a decis reevaluarea celor patru oferte depuse de firmele interesate de proiectarea şi construirea terminalului Aeroportului de la Ghimbav.

Societatea sibiană a câștigat licitația pentru construcția obiectivului, însă licitația a fost contestată de către una din firmele participante, anunță Bună Ziua Brașov. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, acţiunea în instanţă a fost formulată de firma sibiană în data de 12 iulie – ultima zi admisă pentru eventuale plângeri. „SC Construcţii SA a depus o plângere la Curtea de Apel Braşov împotriva deciziei CNSC, solicitând totodată suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea respectivei plângeri. Chiar dacă ne aflăm în perioada vacanţei judecătoreşti, acest gen de plângeri se soluţionează de către instanţele competente şi în această perioadă, motiv pentru care avem speranţa ca primul termen de judecată să fie stabilit de către instanţă până la sfârşitul lunii iulie. Între timp, Consiliul Judeţean Braşov va continua demersurile necesare aplicării deciziei CNSC, astfel încât să scurtăm cât se poate de mult orice termen ce ar putea decala încheierea procedurii de achiziţie şi, în urma unei sentinţe definitive a instanţei privind plângerea menţionată, să putem semna contractul de proiectare şi execuţie a viitorului terminal de pasageri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, citat de Bună Ziua Brașov.

Vor să fie finalizat aeroportul cât mai repede

Procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare şi Execuţie Lucrări de Construcţii şi Instalaţii Obiectul Terminal de Pasageri”, la care au participat patru ofertanţi, a fost finalizată în data 13 mai 2019, prin declararea câştigătoare a firmei Construcţii SA Sibiu. Procedura a fost contestată de către una din firmele participante, respectiv Asocierea Bog’art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA.  CNSC a analizat şi s-a pronunţat cu privire la această contestaţie, emiţând Decizia nr. 988/C1/924,927 din data de 20 iunie 2019. În decizia menţionată, admite contestaţia făcută de către Asocierea Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, în ceea ce priveşte detalierea de către ofertanţi a echipamentelor de securitate specifice funcţionării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini. „Prioritatea Consiliului Judeţean Braşov o constituie demararea cât mai urgentă a unui contract de lucrări, astfel încât terminalul de pasageri să fie construit la timp, fără întârzieri date de acţiuni în instanţă având ca obiect contestaţii, procese al căror termen de finalizare nu poate fi anticipat. În consecinţă, Comisia de licitaţie a decis să nu conteste Decizia CNSC, ci să o pună în aplicare şi a demarat procedurile de reanalizare a ofertele tehnice ce fac referire la echipamentele de securitate”, a mai spus preşedintele CJ Braşov.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Liviu

    Legi tampite care ar fi trebuit schimbate de mult, de aceea se taraganeaza toate constructiile in tara asta….de ce?…..pentru ca la tot hotul ii este frica de hot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact