Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Crima din Șura Mare: fiica este cea care și-a omorât tatăl

Crima din Șura Mare: fiica este cea care și-a omorât tatăl

Tânăra care a alertat autoritățile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că tatăl său a fost găsit mort în propria locuință este și autoarea violentei crime, susțin procurorii sibieni.

Elena B., în vârstă de 23 de ani, este cea care a cerut ajutorul poliției în jurul orei 01:30 a zilei de sâmbătă, 13 iulie 2019, susținând că și-a găsit tatăl mort în propria locuință din Șura Mare. La rândul lor, polițiștii au solicitat intervenția procurorilor, după ce au ajuns în casa bărbatului de 63 de ani: acesta era înjunghiat în mai multe părți ale corpului, în special în zona capului, a toracelui și a regiunii cervicale.

Procurorii au descoperit rapid faptul că bărbatul de 63 de ani a fost ucis, de fapt, de fiica sa cea mare (el mai locuia alături de soție și alte două fiice). Elena B. a folosit nu mai puțin de trei cuțite pentru a-și ucide tatăl. “S-a stabilit că inculpata B.E, fiica victimei, în vârstă de 23 de ani, a săvârşit infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, constând în aceea că, în noaptea de 12/13.07.2019, în timp ce se afla în imobilul în care locuia împreună cu părinţii săi şi cu cele două surori mai mici, numita B.E. i-a aplicat tatălui său, B.N., multiple lovituri cu trei cuţite diferite cu care a lovit în mod repetat victima la nivelul capului, sternului, toracelui şi zonei cervicale, cauzându-i victimei leziuni traumatice grave care au condus la decesul acesteia. Moartea victimei B.N., a fost una violentă, datorându-se unui politraumatism cu traumatism cervical (cu secţiune de venă jugulară dreaptă) şi cu traumatism toracic (cu multiple plăgi penetrante intratoracic, cu lezare pulmonară aortică şi cardiacă), cu hemoragie internă şi externă consecutivă. Leziunile traumatice constatate la autopsie s-au putut produce prin lovire repetată cu corp tăietor –înţepător, aplicate din poziţii variabile în timp“, descriu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Motivul: nebunia

În cursul zilei de sâmbătă, Elena B. a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore de către procurorii sibieni. După cum aveau să descopere mai departe anchetatorii, crima din Șura Mare nu a fost precedată de vreun conflict între tată și fiică, iar aceasta din urmă nici nu a fost provocată în vreun fel de cel care avea să sfârșească ucis “cu furie“, după cum descriu procurorii. Prin urmare, autoritățile au supus-o pe tânăra de doar 23 de ani unei examinări medicale, inclusiv din partea unui medic psihiatru. “Din actele medicale depuse ulterior la dosar reiese că inculpata are probleme de sănătate mintală, fiind diagnosticată prezumtiv cu tulburarea psihotică acută şi recomandându-se internarea medicală, existând o îndoială asupra discernământului acesteia la momentul săvârşirii infracţiunii“, arată procurorii sibieni.

Prin urmare, procurorii s-au adresat Tribunalului Sibiu, ai cărui judecători au încuviințat internarea proviziorie a Elenei B. în cadrul Spitalului de Psihiatrie” Doctor Gheorghe Preda” Sibiu, “astfel încât să fie înlăturate orice riscuri iminente ce implică posibile vătămări fizice pentru sine ori pentru alte persoane“. Potrivit încheierii Tribunalului, prezumtiva autoare a crimei din Șura Mare va fi internată “până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii“.

Ancheta în cazul de la Șura Mare a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic şi Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Şelimbăr. “Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, mai specifică procurorii sibieni.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ciufulici

Acum 4 ani

Cel mai usor sa dai vina pe un nebun.
Raspunde

Ned Umi Ritu

Acum 4 ani

aveti dreptate. De aceea va rog sa scrieti aici ce trebuie facut sau ce ati face dumneavoastra, ca sa priceapa si procurorii si judecatorii
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Dacă e nebuna sa fie internata permanent, nu pana se "ameliorează" condiția.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus