X
litoral

Topul destinațiilor turistice alese de sibieni vara aceasta

Turcia, Grecia și Bulgaria sunt destinațiile preferate ale sibienilor, potrivit reprezentanților agențiilor de turism din zona centrală a Sibiului. Datorită voucherelor primite de angajații de la stat, în top intră și litoralul de la Marea Neagră. 

În Sibiu, turismul se face în stilul clasic, arată reprezentanții unor agenții de turism din centrul orașului. Turcia, Bulgaria și Grecia rămân preferate datorită prețurilor mici, dar Egiptul, Croația și Spania intră și ele în categoria celor mai cerute destinații, în ultimii ani. Datorită voucherelor de vacanță oferite de stat, litoralul românesc își face de asemenea loc printre locațiile preferate.

Destinațiile cu deschidere la mare sunt printre cele mai căutate de sibieni. Bulgaria și Grecia atrag cu prețurile mici iar Turcia atrage datorită zborului charter direct, timpul de călătorie fiind mult mai scurt.

„Turcia, Bulgaria și Grecia sunt deja tradiționale în mentalitatea colectivă. Cam toată lumea alege aceste locații datorită prețurilor mici și ofertelor”, au declarat reprezentații unei mari agenții de turism de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Următoarele în top sunt Egiptul, Croația și Spania. Motivele pentru care sibienii merg să viziteze aceste țări sunt diverse, de la nivelul cultural întâlnit acolo, până la vizitarea rudelor. „Eu aș spune că Egiptul este imediat după Grecia. Și spre piramide sunt multe cereri și mai multe oferte”, spune un alt agent de turism.

Datorită unei mișcări de promovare a locațiilor turistice românești, statul oferă vouchere de vacanță angajaţilor săi. Din acest motiv, litoralul românesc a devenit unul dintre cele mai căutate destinații de vacanţă, iar sibienii urmează acest trend.

„În general românii dacă vor să meargă în vacanță merg pe litoral. Acum cu voucherele este o explozie de cereri”, au spus reprezentații unei cunoscute agenții de turism cu sediul în Piața Mare.

Top destinații de vacanță preferate de sibieni:

7. Litoralul românesc

litoral
6. Spania

sursa: lovin.ie

sursa foto: lovin.ie

5. Croația

sursa: centralholidays.com

sursa: centralholidays.com

4. Egipt

sursa: Karpaten

sursa: Karpaten

3. Grecia

sursa: tui-travelcenter.ro

sursa: tui-travelcenter.ro

2. Bulgaria

sursa: viaromania.com

sursa: viaromania.com

1. Turcia

sursa: Kayak

sursa: Kayak

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact