Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Concurs. 4.000 de lei pentru cele mai frumoase grădini din Sibiu

Concurs. 4.000 de lei pentru cele mai frumoase grădini din Sibiu

Două premii de câte 1.500 de lei și alte două mențiuni de câte 500 de lei sunt oferite celor mai sănătoase și frumoase grădini din municipiul Sibiu. Premiile pot fi câștigate de către cei care se înscriu în cadrul celui de-al doilea concurs al proiectului “Grădina mea de la oraș“, acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Proiectul “Grădina mea de la oraș“ are drept scop răspândirea în municipiul Sibiu a obiceiului de a cultiva legume fie în spații amenajate pe balcon ori terasă, fie – evident – în jurul casei, de cei care locuiesc în astfel de clădiri. Concursul de față are rolul de a-i răsplăti pe cei care au depus un astfel de efort, dar și de a oferi sibienilor șansa de a vedea munca grădinarilor din orașul lor.

Care sunt regulile?

Pentru a participa la concurs, trebuie să postați cel mult trei fotografii în cadrul secțiunii creată prin intermediul www.turnulsfatului.ro, secțiune care poate fi accesată aici (formularul de postare a fotografiilor poate fi accesat în mod direct urmând acest link). După completarea formularului și postarea fotografiilor, acesta vor fi publicate pe site numai după ce vor fi moderate de către un reprezentant al Turnul Sfatului (pentru a evita eventualele fotografii indecente ori mesaje nepotrivite). Deși formularul de înscriere solicită mai multe date (nume, adresă de e-mail, telefon etc), pe site, în mod public, nu vor apărea după moderare decât numele concurentului, fotografiile publicate de acesta, titlul și descrierea lor. Numele postat în cadrul concursului poate fi și un pseudonim, dar datele de contact (care nu vor fi făcute publice – telefon, adresă de mail) trebuie să fie reale și valide.
Important: Cei care pot participa la concurs sunt doar persoanele care locuiesc în municipiul Sibiu. De asemenea, grădinile înscrise în concurs trebuie să fie în interiorul municipiului Sibiu. Cei care nu îndeplinesc aceste condiții vor fi descalificați.
În fotografiile pe care le postați sunteți îndemnați să surprindeți cât mai elocvent grădina amenajată fie pe balcon, fie în jurul casei. Totodată, este recomandat să completați și câmpurile aferente descrierii fotografiilor, în care să oferiți detalii despre felul legumelor crescute, dar și detalii despre modul în care vă îngrijiți grădina.

Juriul va puncta grădinile înscrise în cadrul concursului atât prin prisma aspectului acestora (modul de îngrijire a plantelor), cât și pe baza informațiilor furnizate referitor la metodele aplicate (ce fel de îngrășământ folosiți, dacă utilizați sau nu substanțe de combatere a dăunătorilor și ce fel, dacă procedați și la rotația culturilor etc).

gradina mea de la oras 3

Juriul este format din trei persoane, ale căror nume vor fi anunțate la finalul concursului. Pe baza punctajelor acordate de juriu (format din specialiști în grădinărit și alimentație publică, alături de un reprezentant al Turnul Sfatului), vor fi desemnate cele două grădini câștigătoare ale câte unui premiu de 1.500 de lei, net. Unul din premii va fi acordat grădinii amenajate pe balcon ori terasă și care a întrunit cel mai mare punctaj, iar cel de-al doilea mare premiu grădinii din jurul casei care a întrunit cel mai mare punctaj. În caz de egalitate, juriul va fi rugat să departajeze finaliștii. Înainte de a fi anunțați câștigătorii în mod public, aceștia trebuie să permită unuia reprezentanții Turnul Sfatului să se deplaseze la domiciliul lor, pentru a verifica acuratețea imaginilor înscrise în concurs (cu alte cuvinte dacă respectivele grădini și există în realitate).

Și publicul decide

Pe lângă cele două premii de câte 1.500 de lei care vor fi acordate în baza deciziei juriului celor mai frumoase grădini de balcon, respectiv din jurul casei, și sibienii sunt cei care pot decide câștigătorii a două mențiuni. Fiecare din această mențiune are valoarea de 500 de lei. Câștigătoarele acestor mențiunii sunt grădinile ale căror fotografii postate în cadrul concursului primesc cele mai multe voturi.

Fotografiile din concurs pot fi votate utilizând butonul de apreciere (“like“) postat în dreptul fiecărei fotografii, buton care – pentru a evita votul multipul – ia în calcul contul de Facebook al celui care votează.

În caz de egalitate de voturi, juriul va fi cel care va decide câștigătorii mențiunilor, dintre fotografiile cu cel mai mare număr de aprecieri.

Înainte de a fi anunțați câștigătorii mențiunilor în mod public, aceștia trebuie să permită unuia reprezentanții Turnul Sfatului să se deplaseze la domiciliul lor, pentru a verifica acuratețea imaginilor înscrise în concurs (cu alte cuvinte dacă respectivele grădini și există în realitate).

Precizare: Vizita va fi făcută doar la grădinile desemnate câștigătoare, după data de 14 august, data limită de înscriere în concurs.

Termene

Cei care doresc să participe la concurs își pot înscrie fotografiile în cadrul acestuia până, cel mai târziu, miercuri, 14 august 2019. Juriul va delibera în cursul zilei de joi, 15 august, iar câștigătorii vor fi anunțați public ulterior, după finalizarea verificărilor din teren.

În situația în care persoanele ale căror grădini desemnate câștigătoare nu pot asigura accesul reprezentantului Turnul Sfatului la grădină, pentru a verifica veridicitatea fotografiilor, în termen de 24 de ore de la momentul în care au fost înștiințați, va fi desemnat drept câștigătoare grădina care a întrunit următorul punctaj. Aceeași regulă se va aplica și în cazul grădinilor desemnate câștigătoare ale mențiunilor.

În cazul în care datele de contact transmise de concurenți nu sunt reale (adresa de mail nu este validă, numerele de telefon nu sunt alocate etc), fotografiile vor fi descalificate din concurs.

 Protecția și confidențialitatea datelor Datele personale oferite de participanți în cadrul concursului vor putea fi văzute doar de reprezentanții redacției Turnul Sfatului și de către reprezentanții Primăriei Sibiu, instituție care cofinanțează proiectul “Grădina mea de la oraș“, care vor verifica modul de derulare al acestui concurs. Prin participarea la concurs, concurenții își exprimă în mod explicit acordul privind operarea acestor date de către cei mai sus amintiți.

Acesta este un material publicat în cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, inițiat de Turnul Sfatului cu susținerea administrației locale. Scopul proiectului este acela de a determina cât mai mulți sibieni să își amenajeze o grădină de legume în balcon sau în jurul casei. 

sigla PMS redimensionata

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo-CJ-Patrat-Color

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo - Oasis

Sponsor principal: Oasis

Print

Sponsor: Soma Sibiu

gradina verde

Partener: Grădina Verde Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Muc the little

Acum 4 ani

Au reusit cei de la Lidl sa ne insurubeze in cap ca putem fi toti gradinari. Cumparand de la ei, de doua ori pe sezon la preturi fara concurenta, greble si hârlete pentru ghivece plus minisere si alte abureli de proasta calitate si inutile. Ca hobby e ok dar sa faci din chestia asta o indeletnicire a multor citadini e o imbecilitate! Asa fac si cu croitoriea, pescuitul si alte abureli de bricolat. . Nu, nu sunt hater. ...fara motiv...
Raspunde

Sfatul turnului

Acum 4 ani

Noi am avut ocazia sa mai vedem la țară sau in diverse locuri cum se cresc plantele si cum se ingrijesc legumele in gradină, copiii de azi unde mai văd, dacă tu nu pui mâna să te joci de-a gradinarul nici ei nu o vor face, logic că nu te îmbogățești si nu o să mananci toată vara sau toamna din acele ghivece, dar vei avea satisfacția că ai daruit ceva generatiilor următoare, un exemplu de urmat, experiență și poate un sâmbure de sănătate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus