Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Scrisoarea unor studenți de la Inginerie. ”Suntem văzuți ca niște „reduși intelectuali”. Reacția ULBS

Scrisoarea unor studenți de la Inginerie. ”Suntem văzuți ca niște „reduși intelectuali”. Reacția ULBS

Patru studenți ai Facultății de Inginerie au semnat o scrisoare deschisă în care au descris experiența lor în instituția de învățământ sibiană.

Actualizare:

În urma publicării acestui articol, prof. univ. dr. ing. Lucian Vințan a transmis un punct de vedere pe care îl publicăm integral:

”Subsemnatul prof. univ. dr. ing. Lucian Vințan, vă informez că am aflat, cu mâhnire și stupefacție, de “Scrisoarea despre discriminarea studenților din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu”, semnată de Avrămoiu Lucian, Pană Sebastian, Ispas Andreea și Ciurea Mihaela.

Vă precizez, cu toată responsabilitatea că, în ceea ce mă privește, toate afirmațiile din această scrisoare reprezintă exclusiv minciuni, calomnii și insulte, informații false, fără nicio acoperire în realitate, fără nicio dovadă. Nu am făcut nicio discriminare în toată activitatea mea. (Colegii de an de studiu ai celor 4 semnatari, foști studenți la ora actuală, pot confirma afirmațiile mele anterioare.) În consecință, consider că scrisoare menționată încearcă să îmi afecteze prestigiul profesional și comportamentul integru, dovedite concret pe parcursul întregii mele vieți.

De altfel, imaginea mea, mediatizată suficient în presa sibiană (inclusiv de Dvs.), națională și internațională, a fost întotdeauna pozitivă, în acord cu realizările mele profesionale. Este prima dată când, prin intermediul publicației Dvs., se aduce atingere gravă demnității mele, prin publicarea unor insulte și calomnii nedovedite și, vă asigur, nedovedibile vreodată.

Probabil că aceste acuzații mincinoase au rezultat din faptul că, la data de 27.06.a.c., am avut un examen, în calitate de cadru didactic titular al disciplinei intitulate „Simularea si optimizarea sistemelor de calcul”. Studentele Ispas Andreea și Ciurea Mihaela, semnatare ale scrisorii citate și participante la acest examen (restanță pentru ele), au elaborat lucrări scrise fără absolut nicio legătură cu cerințele examenului (le pot pune la dispoziția oricui dorește). În consecință, acestea nu au promovat respectivul examen restanță (îmi amintesc că o altă studentă, aflată în aceeași situație cu ele la data respectivă, a promovat examenul restant, în urma unei lucrări scrise prin care a dovedit că a depus eforturi de învățare și înțelegere și că deține cunoștințe suficiente în domeniul vizat. Deci... se poate!).

Referitor la foștii studenți Avrămoiu și Pană, semnatari ai scrisorii, îmi amintesc că aceștia au promovat examenul la disciplina anterior menționată cu notele minime (5), în sesiunea februarie 2018, consecință a cunoștințelor precare în domeniu. Evident că la acest examen, ca de altfel la toate examenele aferente disciplinelor al căror titular am fost sau sunt în prezent, au existat și studenți care au obținut note maxime, de 10, dovedind o pregătire foarte bună în domeniul respectiv. Publicația Dvs. nu a fost interesată însă de opiniile altor studenți.

Revenind la scrisoare în cauză... ce poți răspunde unui text lipsit de bună-credință, de coerență logică, de rigoare, de disciplină intelectuală? Cum te poți apăra de “lăturile” unor persoane incompetente în a-mi judeca activitatea, care își permit să mă calomnieze grav – a se vedea, spre exemplu, afirmația falsă probabil și cartea la rândul ei tradusă pe Google”? Un posibil răspuns la această infamie, indirect dar util, se poate găsi în lista mea de lucrări, publicată online la adresa http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/Lista.doc. Citez cu amărăciune, doar câteva dintre multiplele violări ale limbii române, demne de râsu’-plânsu’, venite din partea unor absolvenți de studii de licență agramați: „vă scriu în numele meu și al colegiilor”, “metodele de predare sunt de o calitate atât de inferioară”, „oameni integrii”, „ce l-ar nemulțumii pe acesta” etc., etc.

Având în vedere considerațiile succinct expuse anterior, referitoare la nivelul de educație al semnatarilor, legat de sfatul pe care mi-l dă domnul Avrămoiu în scrisoare, anume că “pe viitor să nu mai faceți studenții să se simtă ca ultimii oameni”, sunt convins că această senzație de adâncă simțire interioară, psihanalizabilă de altfel în „paradigma” “simț enorm și văz monstruos”, nu mi se datorează.

Cum pot eu răspunde la o enormitate precum că nu aș fi fost obiectiv în corectarea lucrărilor de examen, când, până acum, în 28 de ani de carieră universitară, nu am avut niciun reproș în acest sens? Nici măcar de la foștii studenți Avrămoiu și Pană, notați cu 5 la examenul din februarie 2018, susținut la disciplina pe care am predat-o. Ce pot eu răspunde la acuzația, imposibil de dovedit, pentru simplul motiv că este falsă, că aș fi transmis Secretariatului facultății că nu doresc să mai susțin examenul de restanță? (Evident că nu am făcut așa ceva. Activitățile de examinare se planifică în conformitate cu regulamentele aflate în vigoare.)

În particular, vă aduc la cunoștință faptul lesne verificabil că, la toate evaluările instituționale făcute de studenții noștri cadrelor didactice, de-a lungul anilor, am obținut numai medii foarte bune. Mai mult, am primit, la propunerea studenților din cadrul universității în care activez (Universitatea “L. Blaga” din Sibiu), Premiul “Profesor Bologna”, acordat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România” (ANOSR), profesorilor universitari care au contribuit în mod esențial, în opinia studenților, la progresul învățământului superior românesc și la alinierea acestuia la standardele academice ale Uniunii Europene (V. textul Diplomei la http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/PBL.jpg). În aceste condiții, oare este credibilă afirmația din scrisoare, anume: “calitatea cursurilor fiind deplorabilă”? Cum se corelează această afirmație cu opiniile pozitive, deseori entuziaste, ale studenților înregistrate, arhivate, de mai bine de zece ani? Am la dispoziție zeci de dovezi scrise în acest sens (sic!), pe care le pot pune la dispoziția oricui. Dar cu argumentele pe care le voi prezenta în continuare?

Vă mărturisesc că este prima dată în cariera mea universitară când mi se aduc asemenea acuzații. Sunt un cadru didactic apreciat de studenți, de comunitatea științifică națională și internațională, care și-a dedicat practic întreaga viață activităților didactice și științifice – v. detalii la adresa http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/. Vă prezint în continuare, doar câteva justificări în acest sens, ilustrate de câteva dintre realizările mele profesionale:

·                Ales MEMBRU TITULAR al "ACADEMIEI DE ȘTIINȚE TEHNICE DIN ROMÂNIA", v. http://www.astr.ro/prof-univ-dr-ing-lucian-nicolae-vintan/.

·                PREMIUL "TUDOR TĂNĂSESCU" al ACADEMIEI ROMÂNE, decernat în decembrie 2005, pentru lucrarea intitulată "Simularea și optimizarea arhitecturilor de calcul în aplicații practice", v. http://www.acad.ro/premiileAR/liste/2003.pdf.

·                Titlul onorific de "Visiting Research Fellow" la Universitatea din Hertfordshire (UH), Marea Britanie, obținut în anul 2002; "I am pleased to confirm the title of Visiting Research Fellow. The title is intended to recognise your ongoing collaboration with our research activities." - Professor J. M. Senior, PhD, Dean of the Faculty of Engineering and Information Sciences, UH (April 2003) – v. http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/UH.pdf

·                Diploma Universității "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) pentru "competență academică deosebită și servicii excepționale aduse" (1999, v. http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/D_1999.jpg) respectiv Diploma și Medalia ULBS (cu efigia "Lucian Blaga") pentru merite academice (2005, v. http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/D_2005.jpg). Diploma de excelență pentru activitatea stiințifică desfașurată în anul 2012 (http://webspace.ulbsibiu.ro/adrian.florea/html/images/Diploma_excelenta.jpg), Facultatea de inginerie, ULBS. „Diploma de excelență pentru activitatea științifică meritorie desfășurată în anul 2013”, Facultatea de inginerie, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, 19 decembrie 2013. Distincții analoage au mai fost obținute în anii 2015, 2016, 2018 etc.

·                Expert activ al Comisiei Europene în domeniul "Computing Systems" (din 2005-prezent). În această calitate am fost implicat în evaluarea și monitorizarea a zeci de proiecte europene de cercetare științifică.

·                Membru al juriului internațional, într-o companie de mare prestigiu (ex. Prof. Yale Patt sau Prof. Trevor Mudge - Eckert Mauchly Award), la Branch Prediction Championship 2011 organizat de compania INTEL în cadrul conferintei ISCA-2011 (cea mai prestigioasă conferință, la nivel mondial, în domeniul arhitecturii sistemelor de calcul)

·                Diploma de excelență a Editurii Matrix Rom Bucuresti "ca recunoastere a contribuției aduse la dezvoltarea patrimoniului literar științific românesc.", februarie 2013

·                Premiul “Profesor Bologna” (diploma si medalie), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ASE Bucuresti, 10 mai 2014, v. http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/PB.jpg

·                Diploma de excelență “in semn de pretuire pentru contributia adusa la dezvoltarea domeniului de Calculatoare si tehnologia informatiei”, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare, 12.12.2014, v. http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/pub.jpg

·                Implementări în microprocesoare comerciale de mare performanță (milioane de exemplare!) ale ideii de predictor neuronal de branch-uri - Oracle Sparc T4-4 (2011), AMD Bulldozer (2011), AMD Piledriver (2012), AMD Bobcat/Jaguar (2014), Samsung Exynos M1 (2016), AMD Zen (2016/2017) și AMD Ryzen (2017), IBM z14 (2017) etc., concept introdus de subsemnat în premieră mondială în anul 1999 (Conferința IJCNN, Washington DC), cu peste 100 de citări internaționale: v.  http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/Impact.docx.

·                International Doctoral Committee Member (profesori din Olanda, Franța, Spania și România), Delft University of Technology (Technische Universiteit Delft), The Netherlands (November 2018).

·                În anul 2001 am creat, în premieră, școala de știința calculatoarelor la nivel de doctorat în cadrul Universității “L. Blaga” din Sibiu, cu realizări de incontestabilă valoare la nivel național și internațional prin cei care, ulterior, au devenit doctori în acest domeniu.

Consider că afirmațiile calomnioase ale “scrisorii celor patru”, făcută publică de Dvs., sunt inacceptabile într-o societate civilizată. Dintre sutele de studenți și absolvenți cărora le-am fost dascăl devotat, începând cu anul 1991, acesta este singurul caz care m-a oripilat prin lipsa celor 7 ani de acasă și prin minciuni debitate fără discernământ, într-un mod incoerent, cu o agresivitate enormă, total nejustificată și nepermisă.

Este trist că un profesor universitar sibian, care a contribuit prin realizări incontestabile, concrete, verificabile în mod public, la dezvoltarea științei și tehnologiei informației, este terfelit în noroi în anumite publicații din presa sibiană, pe baza unor afirmații nefondate.

Totuși, cu gânduri bune, 

  1. 07. 2019 Prof. univ. dr. ing. LUCIAN N. VINŢAN SIBIU                                   Membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România”.
Știre inițială:

Susțin că au fost marginalizat de unii profesori pentru că veneau din alt județ, că au fost permanent desconsiderați și că nivelul educațional nu a fost deloc la nivelul așteptărilor.

”La orele de curs, Prof. Vințan Lucian se mândrea cu cine este el și câte titluri a obținut de-a lungul carierei mai mult decât ne învăța ceva, neonorând toate orele de curs motivând că are diverse întruniri, calitatea cursurilor fiind deplorabilă, primind 300 de pagini de învățat pe de rost exact cum sunt scrise în carte, probabil și cartea la rândul ei tradusă pe Google. Unde este modestia? Unde să ne mai simțim bine și să fim apreciați? Pe lângă faptul că metodele de predare sunt de o calitate atât de inferioară celor din vestul Europei, aceștia mai vin și cu cărți în limba engleză pe care trebuie să le traducem pentru a primi o notă la laborator, programul nostru de studii fiind doar în limba română. Ce suntem acum noi și traducători!?”, au scris cei patru.
Lucian Avrămoiu, Sebastian Pană, Andreea Ispas și Mihaela Ciurea au vorbit în detaliu despre toate nemulțumirile lor avute după experiența sibiană.

Reacția ULBS: ”Sunt cadre didactice de bună, foarte bună sau chiar excepțională calitate didactică

Conducerea Facultății de Inginerie a transmis un comunicat în urma acuzațiilor în care susține că e vorba de acuzații fără niciun fundament. „Toate faptele relatate nu au nicio acoperire în realitate. Cadrele didactice aduse în discuție sunt cadre didactice de bună, foarte bună sau chiar excepțională calitate didactică și științifică, probate în mod incontestabil, prin realizări profesionale demonstrabile, la nivel național și internațional. De altfel, evaluările studenților, vreme de ani buni, demonstrează cu prisosință aprecierea de care se bucură respectivele cadre didactice în fața acestora”, se arată în comunicatul transmis Turnul Sfatului.

În urma acuzațiilor studenților, conform cărora proiectele lor desprinse din experiența lor profesională nu au fost luate în considerare, considerat irelevante, profesorii se apără: ”Orice alte aspecte colaterale, spre exemplu faptul că unul dintre  absolvenți este “freelancer” care se ocupă cu aplicații Android, iar celălalt este antreprenor cu 3000 de abonați etc., nu au fost luate în considerare, fiind considerate irelevante în contextul dat. Cei doi candidați au dovedit o pregătire mediocră în domeniul temelor abordate, dovedind faptul că nu au înțeles suficient de bine aspecte fundamentale referitoare la acestea. Notele acordate au fost în perfectă corelație cu aspectele constatate de comisia de examinare”, se arată în răspuns.

Scrisoarea studenților

Scrisoare despre discriminarea studenților din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu

Mă numesc Avrămoiu Lucian, și vă scriu în numele meu și al colegiilor, Pană Sebastian, Ispas Andreea și Ciurea Mihaela. Toți patru am absolvit la Universitatea de Stat din Pitești la programul de licență “Rețele și Software de telecomunicații”, și împreună am decis să venim la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Facultatea de Inginerie cu speranța de a ne dezvolta din punct de vedere educațional la programul de masterat Aplicații Avansate în Ingineria Electrică. Am venit aici entuziaști în speranța că vom avea oportunitatea să ne îmbunătățim cunoștințele în domeniu, dar și să ne dezvoltăm pe plan personal acumulând cunoștințe din experiența profesorilor.

Am întâlnit profesori plăcuți precum: Mihu P. Ioan, Lizeta Popescu, Bocuț Sebastian și nu în cele din urmă Pascu Adrian. Entuziasmul s-a terminat însă repede când am început să ne simțim marginalizați de restul profesorilor, aici dorind să menționez pe Prof. Maria Vințan, care deseori folosea la cursuri expresia “Voi 4 sunteți de la Pitești, nu mai are rost să vă întreb pe voi”, urmată de Prof. Vințan Lucian și chiar de Mihai Bogdan care adesea au pus accentul pe faptul că absolvisem în altă parte și noi nu merităm să fim studenți aici. Ar trebui oare să existe astfel de forme de “discriminare”!? Mai trebuie să suportăm noi studenții din Romania astfel de discrepanțe între bunul simț și umilire!? Am participat de două ori cu programul de mobilitate Erasmus +, în Izmir și în Praga, însă doar la Facultatea din Sibiu am întâlnit profesori care să se lege de locul unde ai terminat facultatea, care să nu fie obiectivi și transparenți ca de exemplu în corectarea lucrărilor de la examene, care să facă o atât de mare discriminare doar din simplu fapt că ești din Vâlcea sau Pitești. Este inadmisibil pentru un cadru universitar, plătit din munca părințiilor noștri, ca la locul de muncă să nu fie obiectiv și să facă favoritisme după bunul plac. Cât să mai suportăm noi ca și studenți în România aceste lucruri?

În Erasmus toți profesori pe care i-am întâlnit, erau foarte apropiați și prietenoși cu mine, mă salutau “Hey What's up brother?”, băteau palma cu mine și după ore ieșeam că și prieteni să mâncăm sau să povestim, însă cadrele didactice din Sibiu, sunt cu nasul pe sus, pline de ego, se cred atât de deștepți iar noi studenții suntem văzuți ca niște „reduși intelectuali” în ochii lor, ei nerealizând că au pierdut pasul cu actualitatea și că nu se mai pot adapta după cerințele și interesele studentului de a învăța. Mai mult, suntem luați și priviți de sus de anumiți profesori precum Prof. Vințan Lucian care mie personal mi-a spus “Nu te-ai pus cu cine trebuie băiete”, “O să am eu grijă de tine”, “O să vezi tu ce îți fac” asta pe lângă jignirile devenite deja normale din partea dânsului, acest lucru întâmplându-se după ce i-am luat apararea colegei mele Ispas Andreea, pe care, acesta nu a trecut-o la examenul Simularea și Optimizarea Sistemelor de Calcul, motivând că nu a scris pe subiect, insultând-o și umilind-o în fața clasei, eu susținând că nici eu nu am scris pe subiect însă pe mine m-ați trecut.

Cum vom reacționa la aceste abuzuri dacă nu ne protejăm unii pe alții? Unde este transparența și obiectivitatea acestor cadre didactice care se mândresc atât de mult ca și cum ei ar fi inventat totul. La orele de curs, Prof. Vințan Lucian se mândrea cu cine este el și câte titluri a obținut de-a lungul carierei mai mult decât ne învăța ceva, neonorând toate orele de curs motivând că are diverse întruniri, calitatea cursurilor fiind deplorabilă, primind 300 de pagini de învățat pe de rost exact cum sunt scrise în carte, probabil și cartea la rândul ei tradusă pe Google. Unde este modestia? Unde să ne mai simțim bine și să fim apreciați? Pe lângă faptul că metodele de predare sunt de o calitate atât de inferioară celor din vestul Europei, aceștia mai vin și cu cărți în limba engleză pe care trebuie să le traducem pentru a primi o notă la laborator, programul nostru de studii fiind doar în limba română. Ce suntem acum 2 și traducători!? Mai menționez pe Prof. Vințan Maria, care spre deosebire de Prof. Vințan Lucian, aceasta este mai diplomată și ne-a făcut să ne simțim ca niște oameni fără inteligență într-o formă mai subtilă. Prof. Vințan Lucian, Membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România, la simpla întrebare adresată de către o colegă: “Când este programat examenul domnule profesor?” îi raspunde: “Da’ ce sunt eu, secretara voastră?” Să nu mai menționez de limbajul nediplomat asupra celor două colege în fața tuturor. Faptul că nu sunteți în stare să purtați o discuție cu un student de la egal la egal atunci când acesta încearcă să vă spună părerea pune multe semne de întrebare, atitudinea arogantă și discrepanța la adresa noastră se văd în modul nostru de exprimare din sala de curs, unde ne este frică să greșim și unde suntem sancționați și umiliți dacă greșim. Dar ce suntem noi, niște marionete să ne dresați? În curând toți tinerii de valoare și cu principii în viață vor pleca în locuri unde sunt apreciați și susținuți să riște și să greșească.

Stimați profesori, voi contribuiți la stricarea sistemului educațional din România, voi trebuie să vă adaptați și să vă schimbați modul de predare în funcție de tinerii inteligenți pe care încă îi mai are țara, care cât de curând or să plece din cauza voastră, aveți funcții de conducere și țineți cu dinții de ele, iar când vă cerem ajutorul ne izbim de un zid. Domnule Prof. Vințan Lucian, mai aveți mult de umblat prin Europa să luați ca și exemplu calitatea învățământului de acolo și totodata mai aveți de lucrat la bunul simț. Vă respect munca pe care ați depus-o de a lungul anilor domnule Vințan Lucian, însă este nevoie de o schimbare în sistem, oameni integrii care să ia act de nevoile studentului și care să se adapteze la un mediu de dezvoltare stabil. Vă doresc multă bafta în cariera dumneavoastră, iar ca un sfat de la un umil student, pe viitor să nu mai faceți studenții să se simtă ca ultimii oameni, că noi ca și studenți nu suntem niște pacienți, ci suntem o speranță pentru viitorul acestei țări. Ne considerați că suntem o generație “mult inferior intelectuală” generației voastre, de ce nu ne educați dacă asta credeți? Sunteți convinși că sunteți mult mai “dotați intelectual” decât noi, dar nu cumva fiecare părinte vrea ca copilul său să fie mai bun decat el? Dacă vreți să lăsați un loc mai bun pe această planetă decât l-ați găști educați-ne și susțineți-ne, nu ne mai umiliți în public, subjugați și tăiați aripile. Aduceți mereu în discuție clișeul “pe vremea noastră”, faceți referire cumva la aceeași perioadă când rasismul și discriminarea erau normale? Când violența verbală cât și fizică în familie era o parte a acesteia? Noi, generaţia milenară, vrem să facem lucrurile altfel față de cum erau impuse de societate “pe vremea voastră” ca fiind normale.

Am fost plăcut surprins de domnul profesor Adrian Pascu, care acesta mi-a spus pe nume, m-a ascultat și m-a tratat de la egal la egal când am discutat cu dânsul. Avem o generație atât de inteligentă, creativă, entuziastă, o generație care nu mai este învățată să lucreze și să învețe pentru un examen din frică și fără plăcere. O generație care dorește să pună întrebări, o generație care a stat în fața blocului cu lacrimi în ochi asteptând părinții de la muncă și asta motivându-ne să reușim, o generație care s-a săturat de mediocritate, o generație sănătoasă de care nu vă veți mai putea atinge pentru că va pleca dacă acest stil continuă.

În final, la prezentarea lucrării de disertație, cele două colege nu au intrat în examenul final deoarce acest cadru didactic atât de mândru de sine, Prof. Vințan Lucian, a transmis către secretariatul Universității că el NU VREA să mai susțină examenul de restanțe, astfel colegele mele nu au putut să intre în examenul de disertație. Să nu mai subliniez faptul că acest examen împreună cu restanța trebuiau să fie programate cu mult înaintea perioadei de susținere a disertației. La secretariatul facultății, împreună cu conducerea acesteia, reprezentată de Prof. Volovici Daniel, colegele mele au avut parte doar de idiotismul “veniți mâine să vorbiți cu X” sau “nu se poate”, firește nu au găsit comprehensiune din partea nimănui, mai mult, una dintre secretare le-a spus că 3 îi este frică de domnul Prof. Vințan Lucian și nu poate face nimic ce l-ar nemulțumii pe acesta (ex: programarea examenelor și restanțelor pentru programul de masterat în timp util). Eu împreună cu colegul meu Pană Sebastian la prezentarea lucrării de disertație, am avut și lucrări practice, eu o aplicație Android pentru iluminatul inteligent al casei, deoarece sunt freelancer și cu dezvoltarea de aplicatii Android mă ocup, avand în prezent peste 50 de aplicații android cu un număr total ce depașește 3 milioane de descărcări în magazin play, profesorii din comisie Vințan Maria, Mihai Bogdan și Panu Mihai, susținând că nu am făcut eu aplicația android și că nu e nimic inteligent în lucrarea mea. Am lucrat la proiectul de disertație cel mai mult la Universitatea din Praga, unde pe lângă aceasta am avut și cursuri la care am obținut rezultate foarte bune, într-o țară străină, însă pentru nivelul Universității din Sibiu aceste rezultate nu sunt suficient de “inteligente”. Colegul meu Pană Sebastian a prezentat proiectarea propriei rețele CATV, el fiind antreprenor și având în prezent un numar de peste 3000 de abonați pentru rețeaua sa de distribuție, însă profesorii au considerat că “nu este nimic scris de el și totul e copiat și nu are nimic proiectat”, menționând faptul că între ei vorbeau “Sunt de la Pitești”. Cum este posibil?

Studenții cu realizări bune pe plan profesional, aducând ceva nou sunt luați în derâdere însă colegii din Sibiu, care au prezentat ce fac la locul de muncă au primit note mult mai mari. Spun toate acestea ca și o răbufnire la tot ce se întâmplă aici, și fiind cu totul dezgustat de modul în care suntem noi tratați ca și studenți atât de către conducerea facultății, secretariat dar mai ales de către unii profesori. Sunt cu totul dezamăgit de acest sistem nefuncțional, în loc să promovăm tinerii inteligenți și să îi susținem, ținem unii profesori și după “pensionare” în Universitate. Ca și sfat pentru următoarele generații de tineri inteligenți și viitori studenți, vă sfătuiesc să vă gândiți de două ori înainte să alegeți Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, și de trei ori dacă vreți să faceți studiile în România, viitorul vostru este doar în mâinile voastre.

Lucian Avrămoiu, Sebastian Pană, Andreea Ispas și Mihaela Ciurea

 

Răspunsul conducerii Facultății de Inginerie

Conducerea Facultății de Inginerie a luat act cu indignare de insultele și afirmațiile calomnioase pe care semnatarii “Scrisorii despre discriminarea studenților din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu” le-au adus facultății noastre și le consideră nefondate, tendențioase și rău intenționate. Toate faptele relatate nu au nicio acoperire în realitate. Cadrele didactice aduse în discuție sunt cadre didactice de bună, foarte bună sau chiar excepțională calitate didactică și științifică, probate în mod incontestabil, prin realizări profesionale demonstrabile, la nivel național și internațional. De altfel, evaluările studenților, vreme de ani buni, demonstrează cu prisosință aprecierea de care se bucură respectivele cadre didactice în fața acestora.

Activitatea didactică în cadrul  Facultății de Inginerie este reglementată prin documente publice, disponibile on-line la adresa: https://www.ulbsibiu.ro/ro/informatii-publice/, respectiv https://www.ulbsibiu.ro/ro/despre/organizare/regulamente-de-organizare-si-functionare/.

Semnatarii documentului primit de Dvs. au susținut examenele în deplin acord cu reglementările în vigoare. Menționăm că cele două studente, semnatare ale acestui document, au avut la începutul anului universitar curent o restanță la una din disciplinele studiate în anul anterior de studiu (anul I de studiu). În acord cu reglementările în vigoare, ele aveau dreptul să susțină examen la această disciplină, în anul universitar curent, la data, ora și sala programate oficial de Secretariatul General al facultății, în sesiunile de examene programate în acest an universitar. Cele două studente s-au prezentat doar la ultima din cele trei date posibile de susținere a acestui examen. Astfel, la data de 27.06.a.c., dl. prof. univ. dr. Lucian Vințan a avut examen, în calitate de cadru didactic titular al disciplinei „Simularea si optimizarea sistemelor de calcul”. Studentele Ispas Andreea și Ciurea Mihaela, participante la examen, au elaborat lucrări scrise fără absolut nicio legătură cu subiectele examenului. În consecință, acestea nu au promovat respectivul examen.

Pentru că nu au promovat examenul au făcut, fiecare dintre ele, o cerere către conducerea facultății, prin care solicitau dreptul la o nouă re-examinare. Cererile au fost respinse, conform deciziei Consiliului Facultății, care a stabilit că studenții din anii terminali mai pot beneficia de o nouă re-examinare doar în sesiunea de toamnă. Trebuie precizat că nu cadrul didactic decide pe cine primește la examen, data susținerii examenului, sau numărul de participări la examene. Toate aceste informații pot fi aflate de la Secretariatul General al facultății.

Legat de afirmațiile referitoare la examenul de disertație susținut de domnii absolvenți Pană Sebastian și Avrămoiu Lucian, comisia de examinare a luat în considerare exclusiv lucrarea scrisă, modul de prezentare, precum și modul în care candidații au răspuns întrebărilor referitoare la proiect. Orice alte aspecte colaterale, spre exemplu faptul că unul dintre  absolvenți este “freelancer” care se ocupă cu aplicații Android, iar celălalt este antreprenor cu 3000 de abonați etc., nu au fost luate în considerare, fiind considerate irelevante în contextul dat. Cei doi candidați au dovedit o pregătire mediocră în domeniul temelor abordate, dovedind faptul că nu au înțeles suficient de bine aspecte fundamentale referitoare la acestea. Notele acordate au fost în perfectă corelație cu aspectele constatate de comisia de examinare.

Teodor BOANTĂ

Public Relations Communication and Marketing Department "Lucian Blaga" University of Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

39 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

wut

Acum 4 ani

Asta este cand termini o facultate in "sud" si crezi ca peste tot merge cu "caterinca". Departe de mine gandul sa iau apararea la ULBS, dar ca sa comentezi ca cursurile profersorului Vintan sunt de slaba calitate, trebuie sa ai probleme serioase la mansarda. Dintre toti profesorii pe care i-ati avut - si sa fim sinceri, multi dintre ei nu au nici o treaba cu predatul - asa de bine v-ati inspirat incat ati inceput sa-l acuzati pe - cel mai probabil - singurul (sau printre singurii profi) ce au efectiv legatura cu materia, disciplina si domeniul in care activeaza. V-ati dat foc singuri la valiza :) dar asta e. Semnat: un fost student :)
Raspunde

Fost student CSAC

Acum 4 ani

Incetati dl Vintan sa va mai ascundeti dupa deget. Activitate d-voastra stiintifica care trebuie intradevar apreciata ar trebui sa fie adusa la nivelul studentilor si nu impusa mecanic daca doriti sa va afirmati prin cercetarile d-voastra. Pretentile pe care le ridicati studentilor sunt destul de mari si exagerate raportate la nivelul de predare pe care il abordati. Cat despre discriminari, favoritisme si alte chestii de genul acesta... vreti sa ne uitam putin prin sectia pe care o conduceti? Spun doar atat, asis. Gellert, actualmente dr. ing. :) . De colegii de ani ce sa va mai povestesc? Avantajati doar pentru ca veneau cu niste "recomandari". Iar regula de aur: nu dai, nu intri in licenta la timp este destul de functionala. Sotia mai preda in cadrul CSAC? Ce ne puteti spune despre premiantii de la olimpiadele de robotica care au primit premii pe proiectele asistentilor de laborat?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Grozavie

Acum 4 ani

Cum adica sa aduca materia la nivelul studentilor !!! Adica sa faca invers decat se face ?!?!?! Pai de ce ai mai venit la facultate, daca facultatea trebuie sa coboare la mintea ta !!! Tu ai habar despre ce vorbesti, in principiu ? Cu aplicatii de android luate de pe net si fite de mare inteligent ar fi trebuit sa stea acolo, la Pitesti. Ori vrei sa vii in Sibiu si Sibiul sa il transformi in Pitesti ca acolo te lauda pe tine lumea ca esti inteligent ? Mergeti acasa, panaramelor.... zau asa. Profesorii aia stiu ce fac si v-au identificat de inutili si in principiu hoti, ca vreti foloase necuvenite fata de munca depusa... adica "prosteala" de sud.
Raspunde

Un oltean

Acum 4 ani

Cata mizerie umana in sb, cata degradare morala! Spun doar atat: oltenilor, totul are o limita! Daca ramaneati macar cu vocabularul d-lui Vintan, tot era ceva! Gellert e prea domn pt nivelul vostru! Daca ziceati de Sima, Oancea etc, va credeam, dar asa ... Mergeti la craiova, slatina, bals etc acolo e nivelul vostru. Insa, cred ca va mananca rromii acolo! Nu aveti loc sub soare de prostia voastra!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un Sibian

Acum 4 ani

Asa au fost educati acolo in Sud, unde copilul se urca pe masa si sare cu picioarele in ciorba, iar parintii il aplauda si-i spun ca e destept si are caracter. De-acolo li se trage. Dragi olteni, nu mai dati vina pe Sibiu sau pe Ardeal ca va vede cat sunteti de primitivi si nu va accepta cu asemenea apucaturi de usa cortului.
Raspunde

Ion ionescu

Acum 4 ani

Tot Ulbs este plin de asemnea specimene. Si scrisoarea lui Vințan confirmă exact cele spuse de cei trei studenti, lauda de sine.si nimic mai mult. Lipsa de dezvoltare a Ulbs se reflecta si intr-o lipsa de dezvoltare a Sibiului in buna parte. Priviti in jur si veti vedea ce orase sunt Timisoara sau Clujul si ce universități au ca sa înțelegeti diferenta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aburinski

Acum 4 ani

Nu cred ca te duci la Cluj cu aplicatii aiuristice luate depe net, pentru android si iti dau aia 10. Daca credeau ca se poate, ar fi mers la Cluj, iti garantez, n-ar fi venit la Sibiu.... nu le-a mers nici la Sibiu si se oftica. Apucaturi oltenesti, asta e.... nu e nici o discriminare, doar ca asa se practica acolo, cu prosteala. Daca sunt asa inteligenti precum se cred, ar face niste aplicatii si s-ar imbogati direct... dar nu sunt, asta e adevarul.
Raspunde

Oracolul din ULBS

Acum 4 ani

Conducerea ULBS, controleaza si coordoneaza de multa vreme presa sibiana, deci nimic nou sub soare, pregatirile pentru viitoarele alegeri au inceput!
Raspunde

Pastilele

Acum 4 ani

E clar, extraterestrii si iluminatti sunt de vina... te-ai prins.
Raspunde

Ion ionescu

Acum 4 ani

In plus de asta comisia de etică trebuia sa se sesizeze din oficiu si sa verifice, nu sa vina conducerea sa blameze direct studenții. Ce justiție e asta? Pentru ce au mai iesit oamenii in strada?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aburinski

Acum 4 ani

Pai iesiti in strada, hai.... sa ne spuneti cum o aplicatie de pe net, inutila merita nota 10 ca asa au visat niste mediocrii din Pitesti.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carmina

Acum 4 ani

Corect... comisia de etica ar trebui sa verifice si unicitatea acelor lucrari si sa interpreteze utilitatea lor in concordanta cu domeniul studiat. Iar daca vor descoperi ca e plagiat, acei studenti super inteligenti si creativi ar trebui amendati sau sa le fie retrase studiile.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Baliverne

Acum 4 ani

Chestia asta suna a ceea ce se intampla in America, unde studentii de culoare si cei de origine mexicana, avand un indice de inteligenta mai scazut, nativ, acuza facultatile de faptul ca albii si est asiaticii trec examenele pe care ei "minoritatile" nu sunt capabili sa le treaca, pentru ca sunt rasisti si examenele sunt rasiste ! La asemenea aberatii s-a ajuns iar facultatile decad si sunt distruse din cauza unor asemenea inutili, plangaciosi care s-au dus intr-un loc pe care mintile lor nu il pot intelege. Acolo s-a ajuns la a distruge tot si a da vina pe albi pentru tot ce nu sunt acei indivizi in stare sa faca, dau vina pe sclavie pe orice pentru faptul ca, ei sunt innapoiati si asteapta beneficii. Acum, cu tinerii astia din Sud.. ar trebui sa inteleaga ca exista niste reguli si ca profesorii aia daca i-au identificat ca probleme, poate ca au dreptate, cel putin partial. Exista si posibilitatea asta. Si eu am fost student si cateodata am facut gura mare, dar intotdeauna trebuie sa te duci la profesorul respectiv si sa rezolvi situatia...sa-i ceri sa iti explice daca nu intelegi, nu sa te plangi prin ziare si sa incerci sa schimbi facultatea dupa chipul si asemanarea ta, a celui care practic n-o intelege. Textul ala cu "sa promovam tinerii inteligenti"...e penibil. Au ajuns ei singuri la concluzia ca sunt inteligenti ? Zau asa, daca erau cu adevarat inteligenti, atunci discutau cu profesorii si colegii lor, intelegeau mai multe, nu stateau pe banii parintilor, inventau elucubratii si se prezentau cu ele in fata profesorilor sa ia 10 ! Nu merg lucrurile asa intr-o societate civilizata, sa vii cu aberatii de pe net si sa faci o "prosteala". Sune-mi si mie, "inteligentule", ce ineamna "comprehensiune"...adica vrei sa spui intelegere ? pratic habar n-ai sa vorbesti limba romana, in primul rand dar ai pretentii de inteligent. Aplicatii pe anroid de genul ala fac copiii de liceu si nu sunt ceva deosebit. Se pot gasi gratuit coduri sursa pe internet, pentru asa ceva.... practic nu v-a mers cu abureala si incepeti cu smiorcaiala. Acum, fara sa fiu partinitor, astea chiar sunt apucaturi sudiste sau de oameni slab pregatiti si putin inteligenti. Toata scrisoarea aia sau ce se vrea ea a fi, nu e decat o tanguiala penibila a unor mediocrii sau sub mediocrii care nu au putut prosti niste profesori sa-i laude precum o fac parintii lor care le-au spus ca sunt cei mai inteligenti si frumos de pe planeta. Asta e baieti, v-ati dat cu capul de realitate, poate e vremea sa evoluati.. oare e posibil ? Asta e cea mai grea si complicata intrebare.
Raspunde

test

Acum 4 ani

baciu isi scrie cartile de grafica punan studenti sa traduca in practica.. nu domnul vintan :)
Raspunde

AburinskiMuclesinski

Acum 4 ani

Aburinski, nu cred ca esti in masura sa comentezi, esti in necunostinta de cauza, iar atat timp cat te ascunzi dupa numele acesta mucles
Raspunde

Cristina

Acum 4 ani

Dragi utilizatori ce comentați cu atâta înverșunare și acuzați studenții "cum adică sa aducă materia la nivelul studenților?", adică sa se prezinte la orele de curs, sa își explice și sa își predea materia corespunzător, ținând cont de faptul ca la un master este primit și un student ce termina o cu totul alta facultate, profesorii ar trebui sa își facă datoria sa explice pe înțelesul tuturor, nu sa ii trateze de sus, sau sa nu onoreze orele de curs, pentru ca indiferent cum este un student inteligent sau mediocru datoria profesorului este aceea de al învață și de al ajuta sa evolueze, nici de cum de al critica. "cu aplicații andorid luate de pe net" nu va supărați  doamna sau domnule ati fost cumva prezent/ă în sala de clasa când tinerii au prezentat lucrarea de disertație  ca să puteți ști cu exactitate la ce nivel s-au ridicat lucrările lor sau cum era făcută aplicația? Sau sunteți cumva unul dintre profesorii din comisie de puteți susține cu atâta vehementa ca știți la ce nivel sunt acești studenți și vă ascundeți în spatele unor pseudonime pentru a rămâne anonimi dând dovada ca spuneți numai minciuni, un om care spune adevărul nu se ascunde în spatele unui anonimat, ci are curajul sa se prezinte, sa spună cine e și sa își susțină pararea. "mergeți acasă, Panaramelor" adresați niște cuvinte jignitoare asupra unor studenți și folosiți un limbaj cu totul neadecvat, dar cu toate astea criticați studenți, ma întreb oare educația dumneavoastră unde este? Doar citind comentariul dumneavoastră și publicația studenților cred ca oricine își poate da seama, cine este cel inteligent și cine este cel incult. Criticați facultățile din sudul tarii, ați studiat cumva acolo, știți cum se face carte acolo sau doar vorbiți din fabule? De asemenea faceți discriminare fata de cei din sud sa se întoarcă înapoi acolo, dar când plecați în străinătate va vaitati ca toată lumea va discriminează ca sunteți romani, pai cam   vi se plătește cu aceeași  moneda, ii discrimati pe cei de la voi din tara și aveți pretenția ca alții sa va accepte pe voi. Totodată dacă ați fi  măcar putin educați ați ști ca un copil nu se creste numai cu certuri și cu replici "nu ai voie" "ai greșit, nu e bine" asa doar înveți un copil sa trăiască cu frica de a greși, ii distrugeți creativitatea și imaginația, criticați niște părinți, niște copii și niște facultăți fără a fi măcar în cunoștință de cauza, un om indiferent cum este el trebuie respectat și tratat de la egal la egal, fie ca este director sau om de serviciu, aici se vede inteligenta unui om!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carmina

Acum 4 ani

Asa e, n-ar trebui nimeni sa isi dea seama ca sunt coduri sursa pentru aplicatii pe net.. Ar trebui sa respectam niste studenti care urla si se cred foarte inteligenti. Atat de inteligenti incat au esuat la un examen si vor sa dea vina pe profesori.. Ca parerile lor nu coincid cu cele cu care au ei, victimele astea de studenti plecat de-acasa. Ne scuzati doamna, situatia e destul de clara. Nu s-a terminat lumea, daca sunt chiar atat de inteligenti mai pot incerca odata si pot dovedi. Daca urlii si de dai cu dosul de pamant in loc sa fii realist si sa dovedesti, e clar cam de pe unde te tragi... "Succesul este sa mergi din esec in esec si sa nu-ti piersi entuziasmul !" - Winston Churchill Mai au timp sa dovedeasca si sa arate lumii cat sunt de inteligenti. I asteptam cu drag.
Raspunde

Ion ionescu

Acum 4 ani

Din pacate cand nu mai există argumente tot mai des in spatiul public sibian acuzam oamenii pentru originea lor. Asa se explica apoi totul. Evident ca genul asta de atitudine e in contradictie totală cu o gândire europeana si civilizata. Aud ca la facultatea de inginerie se mai dau inca protocoale profesorilor pe la examene. Pai daca e adevarat, e rusine mare atunci.
Raspunde

absolvent

Acum 4 ani

Nu cred ca se aplica neaparat pentru d-nul Vintan, dar au descris o atmosfera generala in ULBS. Sunt fost absolvent si pot sa spun ca singurul lor scop este de a face bani si nimic mai mult.
Raspunde

Cristina

Acum 4 ani

Doamna Carmina, eu nu am vazut aplicatia prezentata sau lucrarile de disertatie ale studentilor ca sa pot spune ca au fost copiata de pe internet, dumneavoastra personal ati vazut cumva aplicatia mentionata sau lucrarile ca sa puteti stii cum au fost realizate, vorbiti aici având date concrete sau doar presupuneri? "Atat de inteligenti incat au esuat la examen" Inca odata daca citeati cu atentie articolul ati fi vazut ca cei doi studenti au promovat atat examenul cat si lucrarea de disertatie terminand studiile.
Raspunde

Ana

Acum 4 ani

Asa e aveti foarte mare dreptate, daca erau suficienti de inteligenti mai sustineau examenul Inca odata si dovedeau asta, daca citeati articolul prezentat puteati observa ca asta Era una dintre problemele lor principale ca nu li s a acordat dreptul sa mai sustina examenul de Inca 2 ori dupa cum este mentionat in regulament si ca Universitatea le a refuzat acest drept am observant ca facultatea sustine totusi ca ei au programat acest examen, Deci aici ramane la latitudinea fiecaruia de a decide pe cine vrea sa creada pe cei 4 tineri studenti sau pe aceei profesori despre care ramai stufeiat cand citesti ceea ce sustin despre dansii un numar tot mai mare de studenti, facandu te sa ti spui serios intrebarea daca sa ti mai dai copilul la studii in Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Daniel

Acum 4 ani

Daca nu va plac conditiile din sibiu de ce veniti aici? Stati la voi in cocina si atunci nu veti fi discriminati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gabi

Acum 4 ani

In realitate sunteti niste prosti, asta ca a folosim un termen care poate ca nu va supara si pe care il intelegeti. Pe deasupra sunteti si prost crescuti, inculti si tupeisti. Daca tot v-ati terminat studiile, acum puteti sa va carati inapoi in regatul vostru unde sigur o sa fiti considerati niste genii cu nivel intelectual iesit din comun.
Raspunde

Bogdan

Acum 4 ani

Comentariul tau descrie mai mult "profesorii" decat pe studenti. Profesorii lui peste, bine ca ati facut voi cercetare multa pe la NASA si nu se stia de voi. Halal exemplu dati Romaniei, va atacati atat si iesiti in public cu asemenea insulte la adresa copiilor care se presupune ca voi ii educati? Va dati mari intelectuali dar in realitate sunteti o apa si un pamant. Fara atentii nu se poate in ulbs. Rusine,
Raspunde

Crisa

Acum 4 ani

@gabi Foarte corect, suntem satui de infatuatii de sudisti care dau lectii si urla cat i tine gura dar ei saracii nu inteleg nimic, abia daca au invatat sa se lege la sireturi. Invatati sa respectati, nulitatilor, apoi veti fi si voi respectati la randul vostru.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fosta studenta

Acum 4 ani

Sa le fie rusine acestor patru indivizi care au indraznit sa scrie o asemenea scrisoare plina de minciuni si de lucruri neadevarate. Tin sa precizez ca i-am avut profesori pe doamna Vintan si domnul Vintan, sunt niste profesori exceptionali, de inalta calitate profesionala si morala, oameni integri care ne-au invatat doar lucruri bune in cadrul cursurilor tinute de dansii, era cu adevarat o placere sa asisti la cursurile celor doi Profesori. Cu fermitate, pot spune ca niciodata doamna prof. Vintan si domnul prof. Vintan nu au facut discriminari intre studenti, din contra ne-au tratat pe toti ca find egali. Rusine acestor patru indivizi cate vor sa pateze imaginea profesorilor din cadrul Ulbs.
Raspunde

Fost Student

Acum 4 ani

Tu esti genul acela de pupincurista. Daca tu nu ai curaj sa ridici capul si preferi sa dai cate un pupic acolo jos profesorilor asta nu inseamna ca toata lumea e bine sa faca ca tine. E nevoie si de oameni ca tine, ca nah...dar e nevoie si de oameni care au curaj si vor sa schimbe acest sistem corupt. Felicitari curajosilor si rusine comunistilor! Las mai jos un material de citit de acesti profesori care se cred atat de inteligenti dar care se ascund in spatele unor speudonime pentru ca in maduva oaselor nu au pic de curaj, dar e de inteles din cauza sistemului in care au trait. Va sunt alaturi dragi profesori daca vreti sa va mai schimbati pentru tineri, daca nu, va ajunge pensia. https://secretele.com/2019/07/cel-mai-mare-succes-in-viata-il-cei-care-au-avut-note-de-7-sau-8.html?fbclid=IwAR1FzqEsie7WwxJmacXPU8lY7Zq4uLjeelGxXGofoTWM3na7cU6qgjViIt0
Raspunde

Bogdan

Acum 4 ani

Citind declaratia studentilor dar si a domnului profesor, imi dau seama ca doar o persoana aroganta si inchisa la minte poate sa se lege de fiecare gresala gramaticala. Tin sa le dau dreptate studentilor, vad ca domn' profesor le adreseaza destule injurii si se lauda pana si in declaratia dansului, deci cel mai probabil au dreptate studentii. Cat despre alti profesori, pot spune ca intr-adevar au o gandire inapoiata si comunista, unii abia ii vezi de doua ori tot semestrul si nu mai sunt in pas cu actualitatea si la examene au mari pretentii. Pana la urma studentii sunt ca si clientii facultatii, iar aceasta daca nu ii trateaza cu respectul cuvenit, ca in orice business clientii vor pleca.
Raspunde

Dia

Acum 4 ani

Observ cum au fost foarte activi in a vota negativ toate criticile la adresa lor, acesti "studenti"... hilar daca n-ar fi trist. Nu stiu ce-i deranjeaza asa de tare ca niste profesori nu au fost de acord cu geniul lor :) ..pana la urma sunt liberi sa ne demonstreze cat sunt de valorosi si sa inventeze sute si mii de aplicatii android. Sau e mai greu cu inventatul si mai usor cu luatul surselor de pe net ? Oare cum sa fie ?
Raspunde

Crissa

Acum 4 ani

Vorbesc de sicriminare.... avai... s-a luat de la americani, probabil filmele de pe netflix le-a afectat golul din cap. Au vazut acolo ca le merge mexicanilor in SUA cu asa ceva si s-au gandit sa se victimizeze si ei putin. Studenti sudisti, sunteti de toata jena... stati la voi acolo si invatati ce vreti voi. Lasati-ne cu asemenea baliverne. Invatati si voi sa fiti oameni... ori nu va duce mintea ?
Raspunde

Comprehensiune

Acum 4 ani

Sa ne spuna si noua acesti studenti eminenti ce-i aia comprehensiune ? :D
Raspunde

Parpangel

Acum 4 ani

Problema e ca toti sunt o apa si-un pamant... multi studenti cu fite de mari inteligenti si multi profesori destul de mediocrii. Dar, ca idee, studentii au venit sa invete, nu sa isi dea singuri calificative.
Raspunde

Corny

Acum 4 ani

Aha.. nu le-a placut "studentilor" ca n-au luat examenul cu portbagajul si cu povesti aburitoare ca la ei acasa. Si nu le-a convenit nici ca ..nesimtitii aia d eprofesori si facultatea nu sta la dispozitia lor sa dea ei examenul cand au ei chef :D ..tipic meltenesc, ce sa zic. Invatati regulile, nulitatilor, respectati-le apoi credeti-va grozavi. Daca nu, stati la voi in comuna, ca nu e nimeni la dispozitia fitelor voastre de prost gust.
Raspunde

Macarone

Acum 4 ani

Comprehensiune ?!?!...mai baieti, voi trebuie sa incepeti cu abecedarul.
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

E clar ca acesti profesori au ceva la cap de se ataca atat. Nu au avea studentii prea multe in cap dar profesorii dau exemplu ca nici ei.
Raspunde

spac

Acum 4 ani

Sa luam pe rand: 1. "Voi 4 sunteti de la Pitesti, nu mai are rost sa va intreb pe voi" poate sa fie discriminare pozitiva. Sunteti foarte buni, nu are rost sa va intreb pentru ca stiu ca stiti. Daca sunteti foarte buni. Daca nu stiti nimic, nu are rost sa va mai intreb. Din care categorie faceti parte? Prima sau a doua? 2. Referitor la locul de unde ai terminat facultatea: la master ajungi sa cunosti o parte din studenti, daca au terminat licenta la ULBS. Nu se pune problema sa te depuncteze daca esti din Valcea sau Pitesti. Ori sti ori nu sti. Putem face o statistica despre cati sefi de promotie din Valcea au fost la inginerie proportional cu numarul de studenti din Valcea. 3. Cadrul universitar nu e platit din munca parintilor tai. Sunt foarte multi parinti in tara, care platesc si pentru alti bugetari: medici, politisti, pompieri. Nu stiu cati bani de la parintii tai vin fix la ULBS. Parintii tai lucreaza in Sibiu? 4. Erasmus in Turcia si Praga, poate e putin diferit de Vestul de care povestiti. La universitati de top din lume, MIT, Stanford, Oxford nu te saluta profesorul cu "Hey What's up brother". E tradusa din romana: "Ce faci, fra"? 5. Nu vede nimeni "redusi intelectuali" si fix dl. prof. Vintan nu a pierdut pasul cu actualitatea. Care sunt cerintele si interesele studentului de a invata? Poti sa elaborezi? 6. "Nu te-ai pus cu cine trebuie baiete", "O sa vezi tu ce iti fac" as zice ca fix la dumneavoastra nu se aplica, pentru ca ati trecut de disertatie. Ce ar putea sa va faca? 7. Luarea apararii colegei in timpul unui examen la care nu ati participat mi se pare deplasata. Argumentul ca nici dumneavoastra nu ati scris la subiect, dar ati trecut nu sta in picioare, mai ales ca vorbiti de favoritisme pentru altii. Se poate demonstra usor daca lucrarea a fost la subiect sau nu. Nu au fost pe subiect lucrarile ambelor colege, daca nu au trecut. Transparenta si obiectivitatea e exact aici: nu au scris la subiect, nu au trecut. Dumneavoastra ati atins putin subiectul si ati trecut. 8. Dl. prof. Vintan e un profesor ocupat, care chiar are intruniri in tara si peste hotare. Nu cred ca il suspectati ca pleaca in concediu in timpul semestrului. 9. Ati fost cu programul Erasmus in alte tari, nu va descurcati cu limba engleza? In anumite domenii, precum cel de calculatoare, majoritatea termenilor provin din engleza: buffer, cache, procesor. 10. Referitor la intrebarea "Cand este programat examenul?" Daca e a 5-a intrebare sau ati lipsit cand s-a planificat examenul, puteati sa intrebati colegii. Si nu, nu se poate purta o discutie cu un student de la egal la egal, pentru ca e o discutie intre un profesor si un student. 11. Nu sunt umiliti studentii daca gresesc. De sanctionat, daca ai gresit la examen, o sa iei nota mai mica sau nu treci. Nu vad o problema cu sanctionarea. Tinerii de valoare cu principii in viata nu intra in examen sa "ii ia apararea colegei" si sa aduca argumentul ca "nici eu nu am scris la subiect si am trecut". Aveti foarte mult tupeu, poate prea mult tupeu. As zice ca nu aveti nici valoare si nici principii... sau aveti alte valori si alte principii. 12. Din nou vorbiti de "tinerii inteligenti" din care nu cred ca faceti parte si ca facultatea trebuie sa isi schimbe modul de predare pentru ei. Facultatea si-a schimbat modul de predare pentru tinerii inteligenti, dar se pare ca nu toata lumea se ridica la nivelul de inteligenta necesara si atunci nu iau unele examene. 13. Violenta verbala si fizica nu are nicio treaba cu vremurile trecute. Ba acum pare ca exista mai multa violenta atat verbala cat si fizica in anumite zone. 14. Perioada de restante e stabilita de facultate, nu de profesor. De obicei sunt 1 examen si 2 restante. Daca au picat de 3 ori, nu se mai poate face inca o restanta, pentru ca poate, poate pica pe subiect. 15. Faptul ca sunteti antreprenori si freelanceri nu are nici o relevanta la disertatie. Puteti fi doctori, daca nu stiti sa raspundeti la intrebarile comisiei sunteti depunctati. 16. Vin foarte putini tineri inteligenti la facultate sa devina profesori. Daca sunteti freelancer, castigati mult mai multi bani decat un asistent de la facultate. Ati lasa freelancing-ul pentru un post de asistent pe 3000 RON/luna in care pe langa predat trebuie sa si lucrati sa publicati articole stitifice? 17. "Ca și sfat pentru următoarele generații de tineri inteligenți și viitori studenți, vă sfătuiesc să vă gândiți de două ori înainte să alegeți Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, și de trei ori dacă vreți să faceți studiile în România, viitorul vostru este doar în mâinile voastre." - daca va intoarceti in tara dupa ce faceti studiile afara e perfect. Altfel parintii mei au platit profesorii dumneavoastra si nu imi convine. :)
Raspunde

unu

Acum 4 ani

mai muscati-l pe Vintan mult de ... ca o sa ramaneti cu spuma marii ca si profesori in inginerie! Ramaneti cu aia care nu dadeau pe la cursuri/laboratoare deloc, sau daca erau prezenti, erau doar fizic (lucrau pt interesul lor, pt firmele lor etc) ! O sa ramaneti cu cei cu care rezonati! Cu cei pe care-i meritati, cu cei care n-au nici un interes pt binele vostru pe fata pamantului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus