Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

VIDEO Peste 1.000 de sibieni au primit semințe pentru propria lor grădină de la oraș

VIDEO Peste 1.000 de sibieni au primit semințe pentru propria lor grădină de la oraș

În cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, care are drept scop încurajarea sibienilor să își amenajeze grădini cu legume și plante aromatice inclusiv pe balcon, au fost împărțite 3.000 de plicuri cu semințe de legume și plante aromatice unui număr de peste 1.000 de sibieni. Proiectul este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Semințele au fost împărțite în cadrul unei caravane care a oprit pe parcursul a cinci zile în tot atâtea zone ale orașului: pe strada Lungă, la Piața Cibin, în cartierul Ștrand, în cartierul Hipodrom și în Vasile Aaron. În cadrul acestei caravane, sibienii au primit în mod gratuit semințe, la alegere din mai bine de 15 feluri: fasole fideluță galbenă oloagă, mazăre, rozmarin, leuștean, stir roșu, salată, castraveți cornison, cicoare, varză de Buzău, ceapă de Buzău, ridichi, spanac urcător, bame, isop, mursalski chai (o plantă antioxidantă, pentru ceaiuri rafinate, care crește și iarna) și lophantus (o plantă aromată condimentară, care este folosită și pentru ceaiuri cu efecte terapeutice). Alături de semințe, sibienii au primit și materiale informative despre îngrijirea “grădinilor de oraș“.

Scopul distribuirii acestor semințe este acela de a încuraja sibienii să își folosească balcoanele sau spațiul din jurul casei pentru a cultiva legume și plante aromatice pe care să le folosească în alimentația zilnică.

Tocmai de aceea, sibienii au și putut degusta preparate gătite cu ajutorul legumelor și plantelor care pot fi crescute inclusiv pe balcon. Recunoscuții bucătari sibieni Ioan Bebeșelea (Syndicat Gourmet, tocmai premiat la nivel național, în cadrul galei Gault&Millau pentru colaborarea cu producătorii locali) și Daniel Joarză (Hochmeister, ambasador al Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și câștigător al concursului local European Young Chef Award 2016) au oferit sibienilor spre degustare trei preparate: salată de sfeclă cu ridichi, ceapă verde și dressing de ulei de dovleac, miere și rabarbăr, tartine cu cremă de ardei copt, brânză de capră și verdețuri, cu semințe prăjite de nucă și dovleac, precum și un pesto de pătrunjel cu roșii cherry aromate cu salvie și usturoi. Toate aceste preparate au fost oferite în recipiente prietenoase cu mediul.

Totodată, în cadrul caravanei a fost creată și o grădină de oraș demonstrativă, cu legume și plante aromatice crescute atât în jardiniere, cât și în recipiente mai puțin convenționale, cum ar fi găleți vechi sau saci de plastic.

Proiectul va continua cu un concurs în cadrul căruia vor fi premiate cele mai sănătoase și frumoase “grădini de la oraș“.

caravana gradina mea de la oras 11 caravana gradina mea de la oras 8 caravana gradina mea de la oras 6 caravana gradina mea de la oras 4 caravana gradina mea de la oras 1 caravana gradina mea de la oras 12 caravana gradina mea de la oras 14

Acesta este un material publicat în cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, inițiat de Turnul Sfatului cu susținerea administrației locale. Scopul proiectului este acela de a determina cât mai mulți sibieni să își amenajeze o grădină de legume în balcon sau în jurul casei. 

sigla PMS redimensionata

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo-CJ-Patrat-Color

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo - Oasis

Sponsor principal: Oasis

Print

Sponsor: Soma Sibiu

gradina verde

Partener: Grădina Verde Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Vacarmen

Acum 4 ani

Foarte frumos... sper sa fie mai multi oameni care vor avea grija de spatiile verzi.
Raspunde

Magna Horreum

Acum 4 ani

Un adevarat succes! Asociatia "De bun gust" care este foarte strans legata(de fapt apartine) celor ce trudesc pe la Turnul Sfatului, a primit anul acesta 90000 lei (noua sute de milioane vehi) din bugetul local pentru doua proiecte ce au legatura cu niste potentiale gradini. Atentie: potentiale, nu existente! Tocmai am citit ca au impartit 3000 de plicuri de seminte. Strasnic! Alea, daca chiar au chiar au fost impartite, ca doar n-a stat nimeni sa li le numere, cat sa fi costat? Vreo 3-4 mii lei. Plimbarea prin oras, inca vreo mie. Cica se da si un premiu de 4000 lei. Hai, una cu alta, 10000 lei. Ce ati facut cu restul de 80 000 lei (opt sute de milioane)? Ati scris niste articole, de banii astia?? Bani publici! Toate problemele din orasul asta sunt rezolvate, putem sa facem cadouri de zeci de mii prietenilor care scriu frumos despre noi... Scarba!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus