X
cinema

Cinema nou în Sibiu. Cineplexx România vine în oraș

Cineplexx România, subsidiara locală a operatorului de cinematografe Cineplexx International, și-a anunțat intrarea pe piața din Sibiu.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă remis în urma preluării cinematografului multiplex din Iris Titan Shopping Center, din Bucureşti, acesta fiind doar punctul de plecare.

În următorii doi ani, strategia Cineplexx Romania vizează deschiderea mai multor unităţi din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară, Sibiul fiind în top trei destinații.

”Astfel, până la începutul anului viitor, compania va mai inaugura trei cinematografe, în Satu Mare, Sibiu şi Târgu Mureş. Operatorul a intrat pe piaţa locală anul acesta prin preluarea Grand Cinema & More din cadrul Baneasa Shopping City, unde investiţiile vor continua în viitorul apropiat”, se arată în comunicatul citat.

În acest moment Sibiul are două cinematografe: ”Ion Besoiu” – modernizat și inaugurat de curând, și cinematograful Arta.

În plus, noul mall din zona podului Gării, programat pentru inaugurare în luna decembrie a acestui an, are prevăzut un complex de săli de cinema operate de CineGold. Conform anunțului inițial, numărul total al locurilor din cele nouă săli din cadrul Festival Centrum va fi de 1.429 (cea mai mică sală este proiectată să aibă 86 de locuri, iar cea mai mare va avea 276 de locuri). Deschiderea sălilor de cinema ar urma să aibă loc odată cu inaugurarea mall-ului.

“Cinematografele se bucură de popularitate în Europa de Sud-Est. Tot mai mulți operatori de centre comerciale consideră cinematografele ca fiind indispensabile zonei de divertisment”, explică oficialii Cineplexx procesul de extindere, precizând că și-au propus să devină cel mai mare operator de cinematografe din regiunea vestică a Balcanilor.

Cele mai mari piețe cinematografice din Romȃnia sunt București (4.944.978 de spectatori ȋn 2017), Cluj-Napoca (918.022), Constanța (824.477) și Timișoara (802.416), care concentrează 54% din cerere. Orașele cu cel mai ridicat grad de utilizare a infrastructurii cinematografice existente sunt Iași (1,53 spectatori/loc/zi), Bistrița (1,44 spectatori/loc/zi) și Satu Mare (1,4 spectatori/zi), urmate de Oradea (1,18 spectatori/loc/zi) și Sibiu (1,15 spectatori/loc/zi).

Sibiul (re)intră în era cinematografiei: de la una, la 20 de săli de cinema

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact