Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Interviu cu Alexandru Mățel, FC Hermannstadt: „Va mai dura ceva timp această situație”

Interviu cu Alexandru Mățel, FC Hermannstadt: „Va mai dura ceva timp această situație”

Alexandru Mățel evoluează la FC Hermannstadt din luna februarie a acestui an, când a venit la echipă cu o valoare de 350 mii euro. Fundașul s-a implicat activ în echipă și a avut o evoluție constantă.

Fotbalistul de 1,75 m are 29 de ani, este originar din Constanța și înainte de a fi cooptat de FC Hermannstadt, a evoluat la Dinamo Zagreb și la Astra Giurgiu. Reporterul Turnul Sfatului a aflat cum arată evoluția echipei sibiene prin ochii constănțeanului.

Cum a fost meciul cu FCSB?

Eu cred că am început partida foarte bine, păcat că nu am reușit să marcăm în ultimele minute când am mai avut câteva ocazii. În mare eu spun că a fost un joc reușit, cu câteva greșeli, dar e normal pentru că încă nu avem omogenitatea necesară și sper ca în cel mai scurt timp să punem și asta la punct.

Ați fost aproape de a câștiga meciul, ce v-a lipsit?

Am avut niște greșeli, așa cum a spus și antrenorul nostru pe fază defensivă. Nu am avut încă destul timp să lucrăm împreună și e normal să se întâmple așa, dar sunt sigur că se vor rezolva.

Ai văzut schimbări odată cu venirea noului antrenor? Cum merge echipa?

Fiecare antrenor are metodele lui, cel pe care îl avem acum pune foarte mult accent pe posesie, construcție și cu siguranță aceste aspecte s-au văzut și în meciul cu FCSB.

Vă simțiți mai încrezători în acest campionat?

Eu mă simt încrezător și așa m-am simțit tot timpul. Important este să arătăm asta și în teren, nu doar prin declarații, prin vorbe.

alexandru-matel_psab21gqwh2zwb2u1r08zw1

Ce poți spune în ceea ce privește scandalul din ultimele zile?

Nu am fost implicat și nu pot comenta despre asta, ei știu cel mai bine ce s-a întâmplat acolo. Nu mă așteptam nici eu, nici colegii mei la așa ceva, dar ei sunt singurii care știu motivele. Oricum cred că nu ar fi trebuit să reacționeze în felul acesta nici unul dintre ei. Am fost surprins pentru că îl știu pe Filip ca fiind un băiat liniștit și mi-a fost greu să cred că este adevărat tot ceea ce s-a întâmplat.

Având în vedere că v-ați descurcat atât de bine în meciul cu FCSB, cum crezi că va decurge meciul cu Gaz Metan Mediaș?

Este cu totul altceva, un derby al Sibiului și ne așteaptă un meci destul de greu. Trebuie să începem să adunăm puncte, asta e important.

Cum este să jucați din nou în deplasare?

Nu pot să comentez, am înțeles că va mai dura ceva timp această situație. Sper totuși să nu se întâmple ca în sezonul trecut și să jucăm mai mult acasă. Cred că s-a văzut faptul că ne-a fost mult mai ușor să jucăm pe Municipal, cu publicul deosebit în spatele nostru. E păcat că nu vom fi susținuți în acest tur de campionat de toți sibienii care își doresc să vină la meciurile noastre, dar nu pot din cauza drumului până la Târgu-Mureș.

Ce loc țintiți în acest campionat?

Momentan îmi este greu să vorbesc despre așa ceva, trebuie să luăm totul pas cu pas. Pentru început trebuie să facem puncte și după să vedem unde ajungem. Nu trebuie să ne mai facem iluzii de play-off și după să fim dezamăgiți. Mai bine jucăm și suntem realiști după fiecare meci. De această dată nu mai simt faptul că suntem în pericol de retrogradare, avem o echipă și mai bună și mai avem nevoie de două-trei săptămâni ca echipa să se stabilizeze.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus