Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Lărgirea Căii Cisnădiei la patru benzi va costa aproximativ 1,2 milioane de euro

Lărgirea Căii Cisnădiei la patru benzi va costa aproximativ 1,2 milioane de euro

Reconfigurarea Căii Cisnădiei la patru benzi de circulație pe o porțiune lungă de 336 de metri va presupune o investiție de aproximativ 5,88 de milioane de lei, cu tot cu TVA, potrivit indicatorilor tehnico-economici rezultați din documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.

Inițiativa de lărgire a Căii Cisnădie este menită a mai decongestiona traficul generat din zona cartierului Arhitecților, aflat pe teritoriul orașului Cisnădie, dar la limita administrativă a municipiului Sibiu. Practic, executivul local propune ca această stradă să fie redimensionată de la două la patru benzi de circulație pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Gheorghe Dima și ieșirea din oraș către Cisnădie. Investiția presupune și relocarea trotuarelor, a parcărilor și spațiilor verzi de pe traseu, dar și relocarea rețelelor de apă, canalizare pluvială, iluminat și cablaj metropolitan. “Realizarea investiției va conduce la creșterea gradului de confort și siguranță a circulației, reducerea ambuteiajelor din zonă, modernizarea infrastructurii de bază a acestei zone de străzi“, se arată într-un raport care însoțește proiectul de hotărâre pentru indicatorii tehnico-economici ai acestei lucrări.

Proiectul va fi suspus dezbaterii și votului consilierilor locali ai Sibiului în ședința forului legislativ local de săptămâna viitoare. Ulterior adoptării acestei hotărâri vor fi demarate procedurile de proiectare și execuție a lucrărilor.

În paralel, și reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au anunțat intenția de a interveni asupra drumului județean de la ieșirea din Sibiu către Cisnădie, lansând o procedură pentru întocmirea documentației de avizare a lucrărilor în vederea lărgirii carosabilului. Este dificil de preconizat, însă, cum se va putea transpune în realitate o astfel de inițiativă, având în vedere spațiul limitat din zona drumului județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

trebuia demult realizat da de la hotarul sibiu cisnadie sa faca super primarul de pisnadie ca cei din arhitectilor platesc taxe si impozite acolo
Raspunde

RD

Acum 4 ani

Iar incepeti cu comentariile de hateri? Drumul e al CJ. CJ se ocupa de largirea drumului de la iesirea din SB.
Raspunde

Oli

Acum 4 ani

Impozit plătesc în Cisnădie , iar bani ii cheltuie Primăria Sibiu , mai bine cumpărau mai multe autobuze pentru Tursib da bani ăștia nu să facă pentru Cisnădie infrastructura.
Raspunde

Bozdoghina andrei

Acum 4 ani

Degeaba lărgește strada de la 2 benzi la 4 ca este egal cu zero trebuie sa facă străzi lăturalnice cât mai multe spre dedeman avangarden trakia și atunci putem spune spune ca se simte o diferență în trafic
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Sunt de acord cu tine;largirea preconizata nu rezolva nimic!Se va sta la coada pe patru sau pe cate benzi se vor construi!Blocarea incepe dupa giratoriul cu Gh. Dima;sunt cozi pe Rahovei pana la piata din groapa iar pe Dima pana la Calea Dumbravii!Cum explicati cozile spre iesirea din oras pe toata Calea Cisnadiei?Cred ca o iesire spre Dedeman sau una pe dupa scoala de caini ar rezolva cumva problema,numai ca domnii de la Primarie vad altfel lucrurile.Iar de o linie de autobuz Arhitectilor-Sibiu vad ca nu poate fi vorba!
Raspunde

ralf

Acum 4 ani

formidabil, in orasul sibiu platesc sibienii iar in "orasul" cisnadie (aka arhitectilor) platesc tot sibienii (prin consiliul judetean)... arhitectenii? mai nimic? nu largire ci BARIERA, ZID!
Raspunde

ralf

Acum 4 ani

exista turnul sfatului si in cisnadie sau cei din cisnadie citesc turnul sfatului din sibiu? oare cisnadia cu ce bani isi modernizeaza spitalul? (http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/15/cisnadia-isi-extinde-si-doteaza-spitalul-orasenesc-ne-dorim-lucruri-marete-si-le-vom-realiza/) nu era mai bine ca cisnadia sa contribuie cu bani la modernizarea cailor de acces spre "cartierul" propriu "arhitectilor"? ce, e asa greu de tinut un buget dublu: cisnadia propriuzisa si arhitectilor? apropo, poate cineva estima populatia din cele doua entitati: cisnadie propriuzisa si arhitectilor? adica a celor care platesc impozite pe imobilele din arhitectilor...
Raspunde

Un Sibian

Acum 4 ani

Primăria tot cumpără la autobuze, nu știu dacă ai văzut, atâta lucru au făcut și ei... Mie mi se pare o decizie foarte bună. Dacă e o stradă în oraș care chiar are nevoie să fie lărgită, atunci asta e clar Calea Cisnădiei. Pe viitor, un primar cu cap (nu asta de acum), îi va veni poate ideea să facă o bandă dedicată de autobuz pe una din acele 4 benzi. Atunci traficul venind din Cisnădie, Arhitecților (5.000 de locuitori) și de pe Siretului s-ar relaxa f mult. Dar astea-s vise. Oricum e bine că se face: trag speranța că lumea va vedea în sfârșit că și cu 4 benzi și cu oricâte benzi ai face și ai avea, trafic tot o să fie mereu, că e un ciclu vicios, faci străzi, lumea cumpără mașini, și că soluția nu poate fi decât transportul în comun.
Raspunde

enemy90

Acum 4 ani

Pasaj subteran la intersectia cu Rahovei……..asa se elimina traficul. Cate pasaje aveti subterane sau supraterane in Sibiu ? Ati auzit macar de asa ceva neam prost ? Babuska propune idei cu biciclete, voi o ardeti cu 4 benzi….de tot rasul sunteti.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

20 RON/l de benzina si motorina. Si problemele din trafic dispar.
Raspunde

negru

Acum 4 ani

De ce nu 20 de lei o paine si se rareste si circulatia pietonala?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus