X
tablouri micile afaceri (4)

Micile afaceri: Pasiune transmisă de la mamă la fiică – pictează tablouri pe care le vând pe internet

O tânără și mama ei vând în Sibiu tablouri minunate, pictate manual. Totul a început dintr-o joacă, o modalitate de a petrece mai mult timp împreună.

Andra și Sanda s-au mutat la Sibiu în urmă cu câțiva ani, cu toată familia, după ce tânăra hunedoreancă s-a îndrăgostit iremediabil de orașul din inima țării și a decis să-și mute viața aici.

„Am ajuns în Sibiu datorită facultății pe care am absolvit-o. Și pentru ca m-am îndrăgostit incurabil de acest oraș, mai târziu, am reușit să îmi iau familia cu mine și să ne stabilim aici. Mama mea este casnică, iar eu mă ocup de make-up, plus alte hobby-uri, printre care mai nou și pictura”, povestește Andra, în vârstă de 28 de ani.

tablouri micile afaceri (7)

Tânăra spune că pasiunea pentru pictură a fost cu siguranță moștenită de la mama ei, care a avut o afinitate pentru această artă dintotdeauna. Pentru că a văzut-o mereu pe mamă cum își făcea de lucru cu pensule și culori, Andra a fost tentată să încerce și ea.

„Nu știu să spun sigur dacă în ceea ce o privește pe mama este moștenire de familie, însă la mine cu siguranță este. Încă din adolescență, mama mea a fost atrasă de pictură și chiar a lucrat la un moment dat la o fabrică de globuri din Cluj unde picta decorul globurilor de Crăciun. Cât despre mine… pot să spun că întotdeauna am fost atrasă de segmentul acesta artistic, iar în anii de școala gimnazială chiar am urmat o perioadă un curs de pictură în cadrul unei școli de muzică și arte plastice”, povestește aceasta.

tablouri micile afaceri (6)

„Am decis să ne încercăm norocul…”

Andra și Sanda au început să lucreze împreună dintr-o joacă. Mama primise un set de ustensile pentru pictat și a început un tablou, să vadă dacă abilitățile mai există, iar Andra, la rugămintea Sandei a intervenit de câteva ori cu sfaturi, apoi a trecut la pictat.

„Mama mea primise ustensilele pentru pictură și a început sa își testeze abilitățile de pictor, timp în care îmi mai cerea părerea, câte un sfat… astfel am ajuns să intervin și să o mai ajut din când în când sau chiar să pictez singură câte un tablou atunci când caut să mă relaxez și să mă deconectez de tot ce înseamnă agitație și stres”, spune tânăra.

tablouri micile afaceri (5)

Cu timpul s-au adunat foarte multe tablouri, care însă nu vedeau niciodată exteriorul casei lor. Așa că Andra a decis că e momentul să le scoată la vânzare pe Facebook. „Am zis să ne încercăm norocul, să vedem ce iese. Am speranța că sibienii și nu numai, vor începe să aprecieze și să valorifice mai mult lucrurile hand made.”

Am întrebat-o cât a costat-o să-și pună pe picioare afacerea, iar Andra a zâmbit pentru că nu-și imagina vreodată că cineva îi va numi pictura astfel. „Nu pot să o denumesc acum afacere. Dar am speranța că într-o bună zi vom reuși să ajungem la acel nivel. Investițiile nu aș putea spune că au fost foarte mari, dar având în vedere că pictăm minim un tablou pe zi, nu sunt nici costurile de neglijat. Cele mai scumpe sunt pensulele și culorile, întrucât noi căutăm să lucrăm cu lucruri și culori de calitate pentru obținerea unor rezultate cât mai deosebite”, spune Andra.

tablouri micile afaceri (3)

Costurile pleacă de la 20-30 de lei pentru un tablou, în funcție de cantitatea de pânză necesară, consumul de culori și dimensiunea tablourilor.

Inspirația vine în principal din trăirile personale

Cele două se inspiră cel mai mult din propria stare, obiecte sau peisaje pe care le văd în jur. totodată însă, atunci când sunt în pană de idei, se inspiră și de pe internet. „Apoi le transpunem pe pânză într-un mod cât se poate de personal”, spune tânăra.

Prețul unui tablou este cuprins între 30 și 150 de lei, în funcție de dimensiunea acestuia și sistemul de prindere – cu/fără ramă. Pentru detalii și comenzi, puteți să o contactați pe FACEBOOK pe Andra.

tablouri micile afaceri (4) tablouri micile afaceri (2)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact