Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Președintele Klaus Iohannis și Raluca Turcan susțin candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European

Președintele Klaus Iohannis și Raluca Turcan susțin candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că cere tuturor partidelor politice să o susțină pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. ”Cum la numirea lui Mircea Geoană a existat un consens, invit liderii tuturor partidelor politice să susțină candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european! PNL o susține pe Laura Codruța Koveși, deoarece cariera domniei sale este dovada că profesionalismul, normalitatea și bunul simț pot oferi încrederea într-o Românie europeană, care are suficiente forțe să lupte împotriva corupției și a diletantismului”, a anunțat Raluca Turcan.

Klaus Iohannis: ”Am susținut-o din capul locului pe doamna Kovesi”

Sibianca Laura Codruța Kovesi beneficiază de susținerea președintelui României, Klaus Iohannis pentru accederea în funcția de procuror-șef al Parchetului European. ”Am susținut-o din capul locului pe doamna Kovesi și acest lucru i l-am spus și doamnei Kovesi, și mai multor conducători relevanți din politica europeană. Acest lucru se știe în Europa, că eu o susțin pe doamna Kovesi. Această poziție nu este una care intră în negocieri împreună cu comisarii sau cu vicepreședinții de la nivelul PE. Este un capitol separat și am speranța că acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun, pe care mi-l doresc", a susținut președintele Iohannis.

Poate rămâne singurul candidat

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi în curs pentru șefia Parchetului European, este favorit să preia șefia Parchetului Național Financiar, echivalentul DNA din Franța. Desemnarea unui reprezentant al Franței la conducerea Băncii Central Europene crește șansele României de a obține șefia instituției Procuror European, la care au rămas în cursă Laura Codruța Kovesi și Jean-François Bohnert, din partea Franței. Bohnert ar urma să-i ia locul actualei șefe a PNF, Eliane Houlette, căreia i s-a încheiat mandatul. Dacă Bohnert va fi numit în fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic niciun motiv să se opună numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European.

Consiliul UE l-a susținut până acum pe Jean-François Bohnert în cursa împotriva Laurei Codruţa Kovesi, în timp ce fosta şefă a DNA este susținută de Parlamentul European. Cele două instituții europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidați și-au menținut pozițiile.

Autoritățile de la Paris îl privilegiază pe Jean-François Bohnert, actual procuror general la Reims, pentru a conduce Parchetul Național Financiar, potrivit Le Monde. Numirea în funcție este făcută prin decret al președintelui Emmanuel Macron, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii din Franța.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

proverb romanesc CORB LA CORB NU-SI SCAOTE OCHII! Succesuri
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Desi nu putea fi nicicum obligat ,dupa putin teatru ieftin,a semnat ''cu doua miini'' Decretul de revocare din functie a Codrutei.Acum l-or fi palit regretele ori teama(justificata?) ca LCK ar putea candida ''la noi'',nu ''la ei''?Poate ca Barna e ca ''iepurii'' din cursele de semifond...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu

Acum 4 ani

Rog a nu se compara Mircea Geoana ,care este un gentleman,cu Kovesi care din pacate nu a fost corecta,a scapat dosarele unor politicieni de dreapta ,prin sertare,prin praf etc!
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

un pic de bun simt nu strica chiar daca sinteti ditai Presedintele !!!!!!buna dimineata dl. Presedinte ......da este vorba de LCK,ca o stiti.... doar....ati semnat demiterea dinsei(de parca ar fi fost vorba de sefa cantinei de la Cotroceni ) si ati trimis o vorbitoare sa anunte ,...........rusineeeeeee !
Raspunde

mama leone

Acum 4 ani

Tango degeaba!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus