X
zcvzb-605x

Sibiul are una dintre cele mai mici rate ale șomajului din țară. Companiile angajează pe bandă rulantă

Sibiu are cea mai redusă rată de șomaj din Regiunea Centrală, care include județe precum Alba, Brașov, Covasna, Mureș și Harghita, conform datelor Institutului Național de Statistică. Datele furnizate includ numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul lunii aprilie 2019.

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii aprilie 2019 în Regiunea Centru a fost de 27.630 persoane. Acesta reprezintă 18,5% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel naţional, 261.909 persoane. Ponderea şomerilor de sex masculin a fost de 55,8% , adică 15.405 persoane, iar de sex feminin a fost de 44,2% (12.225 persoane). Numărul şomerilor a scăzut faţă de luna anterioară cu 6,6% , mai puțin cu 1.955  persoane şi cu 20,0%, mai puțin cu 6.898 persoane, faţă de luna corespunzătoare din anul 2018.

La nivelul regiunii, cei mai mulţi şomeri se găsesc în judeţul Mureş, urmat de judeţul şi Harghita. În Sibiu existau 3.423 de șomeri înregistrați la finalul lunii aprilie, adică cu 156 mai puțin decât luna precedentă.  Rata şomajului, calculată ca raport între numărul şomerilor şi populaţia activă civilă, a fost în luna aprilie 2019 de 2,6% în rândul femeilor, mai mică decât rata înregistrată la nivel naţional. Cele mai mari rate ale şomajului s-au înregistrat în judeţele Harghita 3,7% şi Covasna 3,1% . Cele mai reduse rate ale şomajului s-au înregistrat în județul Sibiu cu 1,7%, din care 1,8% în rândul femeilor.

Rud Florian Rieger angajează montator subansamble, lăcătuș mecanic și operator mașini unelte semiautomate. Oferă un pachet salarial atractiv care include tichete de masă în valoare de 15 lei, plata orelor suplimentare cu 100% și transport gratuit.

Hidrosib angajează lăcătuș mecanic, frezor și operator CNC iar solicitările și depunerea de CV se face la sediul societății din Sibiu. Comtram angajează director general, contabil sef, director tehnic, inspector resurse umane și agent de vânzări.

Gühring are nevoie de inginer proiectat și tehnicieni și operatori CNC. Pentru postul de inginer oferă cursuri de specializare, salariu atractiv, bonuri de masă, asigurare medicală privată, decontarea transportului în comun și un mediu de lucru modern. Iar pentru postul de tehnician și operator CNC dau un salariu atractiv, posibilitatea unei cariere de succes în domeniu, posibilitatea perfecționării și posibilități de avansare.

Harting caută magazioneri, ingineri de producție și operatori Komax. În România firma este prezentă din 2003 și are un număr de 350 angajaţi în cele două locaţii din Judeţul Sibiu.

Thrace Greiner Packaging angajează stivuitorist și ambalatori manuali, pentru acestea nu solicită experiență. Oferă contract de muncă pe perioadă nedeterminată, mediu de lucru la standarde europene, loc de muncă stabil și salariul de bază care va fi însoțit de bonusuri și tichete de masă.

Continentalul caută tehnician în hala de producție pentru care oferă un salariu atractiv care funcționează în sistem de bonusuri bazat pe performanță. Orele suplimentare sunt plătite cu 200%, majorările salariale sunt anuale în funcție de performanță, perspective de calificare profesională și dezvoltare la locul de muncă și asigurare medicală și stomatologică privată.

Hipic Prod angajează operatori de producție, confecționeri și marochineri. Oferă un salariu atractiv, ore suplimentare plătite cu 175% în timpul săptămâni și sâmbăta cu 200%, program de lucru într-un singur schimb, tichete de masă, pachet medical gratuit și creșteri de salariu anuale,

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact