X
peste-80-de-elevi-au-decis-sa-chiuleasca-de-la-prima-proba-a-evaluarii-nationale-32531

O nouă materie obligatorie ar putea fi introdusă în orarul elevilor

Elevii ar putea învăța la școală cum să se ferească de fake news, cu ajutorul unei materii obligatorii care se va numi „Educație și cultură media”. Un proiect de lege în acest sens se află deja în Parlament, a trecut de Senat, iar în toamnă va fi discutat și de deputați, relatează digi24.

La ora de Educație și Cultură Media, copiii vor învăța teorii ale comunicării, dar și cum să verifice o știre falsă sau să se ferească de manipulare. Inițiatorii proiectului spun că materia ar fi potrivită pentru clasele a VI-a și a IX-a. Disciplina ar fi una obligatorie, predată câte o oră pe săptămână.

„Dacă studiezi astfel de știri, dacă înveți să le dezbați, dacă înveți să le verifici, vei ști când ești chiar tu manipulat. Și gândiți-vă la cazul Balena Albastră, când autoritățile au fost chiar ele un promotor al unui fake news”, spune Ovidiu Raețchi, deputat PNL.

Proiectul de lege care prevede introducerea materiei Educație și Cultură Media a fost adoptat tacit de Senat. Din toamnă va intra în dezbatere în Camera Deputaților.

 

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Politia Gandirii

    Invata acolo a cui voce trebuie auzita… azi maine te vor lega daca te uiti pe site-urile nepermise. Dar vei avea “libertatea” sa te uiti.

    Orwell, 1984. Thought Police.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact