X

Pilot automat

Alin Bratu

Chiar și cei mai înfocați susținători ai președintelui Iohannis i-au reproșat acestuia, printre dinți, că nu se implică mai mult. Că e absent. Că e prea atent pe unde calcă, uitând astfel să mai facă vreun pas mai ferm. Pentru mulți, funcția de președinte e ca și inexistentă, acesta fiind de multe ori ”aproape hotărât”, iar alte ori preferând să ”analizeze serios” sau ”extrem de atent”. Cauza pentru care pentru mulți români impresia este că România e pe pilot automat poate ține și de genul de acțiune al predecesorului.

Dar premierul Dăncilă nu mai are nicio scuză. Doamna de la Guvern este inclusiv pentru mulți pesediști o persoană parașutată pe funcție. Este evident că frâiele guvernului au fost tot timpul în altă parte, iar această poziție trebuia cumva securizată, să nu mai existe incidente de genul Grindeanu sau Tudose. Oameni care, la rândul lor plantați, au încercat să preia manșa. Este lider al partidului și cel mai probabil candidat la funcția de președinte al României doar pentru că în lipsa ei, PSD ar pierde guvernarea. Conducerea executivă a țării este într-un șah în care pionul ține loc de rege. Dar România pare să funcționeze și așa.

Lucrurile funcționează și la Sibiu, aici unde primarul a fost suspendat.Dar și până la suspendare, Sibiul a continuat să fie Sibiu și fără un primar implicat în proiecte ample, care să depășească viziunea unei săptămâni de lucru. Știrea că edilul a fost suspendat din funcție a trecut aproape neobservată. Că procesul a fost câștigat ulterior, iar nu a interesat pe multă lume. Poate că nici nu mai sunt așteptări, poată că oamenii s-au obișnuit de atâta timp să vadă viitorul așa: pe pilot automat.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact