Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Premierul Viorica Dăncilă: „Autostrada Comarnic-Brașov va deveni de importanță națională”

Premierul Viorica Dăncilă: „Autostrada Comarnic-Brașov va deveni de importanță națională”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat duminică intenția guvernului de a renunța la construcția autostrăzii Comarnic-Brașov în parteneriat public-privat (PPP).

Decizia ar fi motivată de obstacolele birocratice, relatează G4media. Premierul a declarat că autostrada ar putea deveni de importanță națională sau de infrastructură critică.

„Autostrada Comarnic Brașov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitare din partea unei societăți chinezo-turce. Eu am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă. Birocrația este destul de mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituție a contestațiilor și, pentru a trece de toate acest obstacole cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională astfel încât să începem construcția cât mai repede din fonduri guvernamentale”, a anunțat Viorica Dăncilă.

În iunie anul trecut, guvernul a anunțat că va renunța la negocierile cu Banca Mondială pentru finanțarea construcției autostrăzii Comarnic-Brașov, preferând în schimb parteneriatul public-privat, soluție dorită la vremea respectivă de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Ulterior, în luna august 2018, premierul Viorica Dăncilă a declarat că autostrada Comarnic – Brașov va fi atribuită până la finalul anului unui partener privat și va costa 1,36 miliarde de euro, urmând a fi executată în maximum 4 ani, cu termen de începere 2019.

Dăncilă a anunțat că executivul e în curs de adoptare a studiului de fundamentare pentru acest obiectiv. Până la finalul anului va fi terminată procedura de atribuire a contractului de parteneriat public-privat. Durata de operare de către operatorul privat e de 20 de ani.

 

Sursa: g4media.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alta Gogoasa

Acum 4 ani

Pai ce-a tinut-o sa nu fie in actualitate pana acum ?! Cumva...dosarele sefului si ale altor 50% din "partid" ? Ocupatul cu imprumuturile externe de mai multe miliarde decat basescu in criza ? Iau timp si astea, ha ?
Raspunde

Ddy

Acum 4 ani

...in parteneriat public-privat.. asta suna a alta manarie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus