Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Cui i-a folosit?

Atunci când ești numit să reprezinți Guvernul în teritoriu, adică ești numit prefect într-un județ, urmărești, de fapt, tot interesele cetățenilor. Adică a celor care își pun administrarea vieții lor comunitare în mâna unora dintre ei.

Ce interes al sibienilor a putut urmări prefectul Sibiului, Adela Muntean, atunci când, în direct la Antena3, a ”dat-o afară” la Antena3 pe primarul Astrid Fodor? Și mai ales pe un motiv atât de subțire și de tras de coadă, încât a fost suspendat la trei ore după ce a fost prezentat în instanță. Mai rămâne anularea lui definitivă, fapt care prin prisma informațiilor de până acum, este practic o formalitate.

În cele două săptămâni în care Sibiul nu a avut primar, pentru că așa i-a convenit prefectului Adela Muntean să interpreteze legea, nu s-a făcut gaură în Piața Mare. Dar s-a discutat mai mult despre ceea ce, de fapt, e un non-subiect, despre valențele unei legi care a fost deja interpretată (în sensul că acea incompatibilitate de care a fost acuzată acum patru ani Astrid Fodor nu mai este prevăzută de lege de acum doi ani).

După aceste două săptămâni, viața Sibiului se întoarce la același ritm ușor bruiat de acțiunea unui prefect care nu a dovedit deloc că este preocupată de viața comunitară a celor care, parțial, o administrează. Căci, dacă ar fi fost preocupată de așa ceva, s-ar fi luat demult la trântă cu – de exemplu – situația din sistemul sanitar sibian. O chestiune, e adevărat, infinit mai complicată decât redactarea unui ordin care nu a folosit la nimic, decât la a pune bețe în roate timp de două săptămâni unei primării de municipiu reședință de județ. Ori s-ar fi arătat preocupată de soarta respectării legislației de mediu din orice localitate a acestui județ. Ori de cea a primarilor care au dat sporuri de periculozitate de 15% tuturor angajaților din primărie, chiar dacă este evident că pentru femeia de serviciu ori funcționarul de la Taxe și impozite nu poate fi vorba de nicio situație care să justifice un astfel de spor. Și exemple ar mai fi cu duiumul.

Dar când reprezentarea Guvernului în teritoriu este intermediată prin biroul PSD Sibiu lupta politică absurdă și fără rost capătă întâietate, cel puțin uneori, în fața problemelor reale ale acestui județ. Și nu prefectul decontează astfel de situații. Nici măcar cei din biroul PSD Sibiu. Cei care au de suferit de pe urma unei administrații deficiente tot sibienii sunt.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

S

Acum 4 ani

Terminați cu cuvântul asta "decontează". V-ați trezit tot mai mulți să-l folosiți anul asta. "răspunde" ce are?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus