X
card sanatate (Copy)

Problema platformei cardurilor de sănătate, o epopee fără sfârșit. „Am fost de trei ori la medic până să-mi poată da o rețetă”

Mai mulți medici de familie din toată țara, inclusiv din Sibiu, au semnalat în ultima perioadă numeroase probleme cu sistemul informatic al cardurilor de sănătate. Reprezentanții CNAS și cei care se ocupă de mentenanța sistemului discută astăzi despre erorile platformei din ultimele zile. Se pare că încă din data de 10 iulie platforma este indisponibilă, relatează Digi 24.

Ministerul Sănătății a convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate și cu responsabilii cu mentenanța sistemului informatic al cardurilor de sănătate, pentru a discuta despre problemele survenite în ultimele zile. Medicii de familie spun că sistemul le cauzează probleme deja de câteva săptămâni și reușesc cu mare dificultate să se ocupe așa cum ar trebui de pacienți.

„În ultimele săptămâni am avut probleme în mod constant cu sistemul!”, spune un medic de familie sibian, pentru Turnul Sfatului.

„Am fost nevoită să îmi trimit pacienții acasă de multe ori, pentru că dacă aveau nevoie de rețetă nu aveam posibilitatea să le-o eliberez, din cauza problemelor cu sistemul cardurilor de sănătate. Este frustrant atât pentru noi, cât mai ales pentru pacienții care au nevoie de acele medicamente”, spune un alt medic, tot din Sibiu.

Pacienții sunt nemulțumiți dar spun că înțeleg că vina nu le aparține medicilor de familie. 

„Am venit de trei ori până aici, doar ca să îmi elibereze o rețetă. Mereu când ajung la medic este aceeași problemă, anume că nu pot să-mi iau medicamentele și ce am nevoie, din cauza sistemului. Trebuie să se facă ceva, pentru că așa nu se mai poate. Nu este o problemă de ieri, de azi”, spune Bogdan, un pacient supărat pe problemele din sistem.

„Eu am probleme mari de sănătate. Am nevoie în mod constant de rețete, de trimiteri, așa că vin adesea la cabinetul medical. Dar din păcate pe cât de des vin, pe atât de des plec cu mâna goală. Înțeleg că vina nu este a medicului, desigur, dar cineva este de vină și trebuie să își asume și să repare”, spune și Mioara.

Ministrul Sănătăţii ar trebui să primească azi un raport final cu toate problemele din sistem, dar şi cu soluţii pentru remedierea acestora.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  propun
  medicii /asistentelesa faca copie dupa CS
  sa elibereze retete
  copiile sa fie trimise la casa de ZAnatate si ei sa le bage in sistem
  punem pariu ca nu vor?bugetari de mii de euro!!!!!!!!!!!!!!!!!!mai bine stau sau se joaca pe calcu.telefon,tableta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact