Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

S-a încheiat a 12-a ediție Feeric Fashion Week

S-a încheiat a 12-a ediție Feeric Fashion Week

Cea de-a 12-a ediția a Feeric Fashion Week, cea mai creativă săptămână a modei din Europa, s-a încheiat sâmbătă, în Piața Mică, cu Gala Feeric, cel mai important eveniment al festivalului.

Ultima zi a săptămânii modei de la Sibiu a început la orele amiezii într-un spațiu senzațional, subsolul Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Printre țevi, stâlpi de ciment, plase metalice și pânze de paianjen, Pat Equilux a prezentat cea mai recentă colecție, Maelstrom. Este cea de-a doua colecție a designerului spaniol, o colecție inspirată din inegalitățile dintre bărbați și femei. Juan Boleco, un alt designer spaniol, a încheiat seria prezentărilor individuale într-un alt spațiu neconvențional, alegând noul skatepark de lângă Târgul Obor pentru a scoate la lumină ultimele sale creații. Cu sprijinul skaterilor și bikerilor sibieni, prezentarea designerului spaniol a fost una extrem de spectaculoasă, sportivii și modelele intersectându-se permanent în spațiul imens care a găzduit prezentarea.

Feeric day 3 - Cristi Cojocariu-12

La lăsarea serii, atenția s-a mutat spre Piața Mică, unde urma să înceapă cel mai important eveniment al Feeric Fashion Week, Gala Feeric, prezentată de vedeta tv, Cosmina Păsărin. Aida Lorena a deschis seria celor cinci prezentări din Gala Feeric cu o nouă colecție de rochii de mireasă, inspirată de puterea femeilor de a se reinventa în fiecare zi și de dragostea lor pentru versatilitatea și complexitatea rochiilor de mireasă. Colecția, intitulată Phoenix, are la bază elemente clasice pe care le interpretează și le aduce în modernitate prin tehnici precise și multă creativitate. Piesele sunt creată din dantelă bogată și tulle, într-o croială sirenă brodată manual. Acompaniată de naiul maestrului Nicolae Voiculeț, Casi Couture a prezentat în fața publicului două colecții. Prima dintre ele, „Lacrimi din Univers” celebreajă curajul femeii pierdute în singurătate și tristețe de a decide să renască și să pășească în lume plină de încredere în sine, de senzualitate și opulență purtând o rochie fermecătoare creată din cea mai fină mătase, cristale prețioase și pene. „Emotions”, colecția brandului Chaotic, a impresionat publicul din Gala Feeric prin combinația curajoasă de texturi, culori și detalii de finețe, cu combinații de funde feminimne și pliseuri jucăușe, care vorbește despre haosul interior al femeii când vine vorba de alegerea pieselor de îmbrăcăminte. Irina Akkaya a prezentat apoi o nouă colecție cu inspirații asiatice, în care se regăsesc tăieturi specifice tehnicilor origami, intitulată „Seed” (sămânță). Cea de-a 12-a Gală Feeric s-a încheiat cu cea de-a doua colecție Casi Couture, „Aromele Trecutului”, o colecție ce amintește de costumul tradițional românesc, fiind compusă din piese vestimentare vechi, autentice, realizate din materiale naturale, lână, borangic, in sau bumbam, brodate manual de artizani români în sute de ore de muncă, alături de elemente couture contemporane din catifea, denim sau piele, accesorizate cu cristale, perle și franjuri.

Feeric2019 gala Sebastian Marcovici-19

O dată căzută cortina peste cea de-a 12-a ediție Feeric Fashion Week, publicul și invitații au sărbătorit o nouă ediție extrem de reușită, una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, în Cotton Club, la Feeric Afterparty.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus