Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ecograf de ultimă generație, pentru una din secțiile Spitalului Județean Sibiu

Ecograf de ultimă generație, pentru una din secțiile Spitalului Județean Sibiu

Pacienții internați în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie a SCJU Sibiu vor fi investigați de acum cu ajutorul unui ecograf de ultimă generație, în valoare de 178.619 lei (TVA inclus). Acesta a fost achiziționat prin licitație deschisă online.

Banii necesari achiziției au provenit dintr-o sponsorizare din partea Romgaz, reprezentând suma neutilizată din sponsorizarea acordată în 2018 și pe care compania a fost de acord ca spitalul să o redistribuie în vederea achiziționării altor echipamente.

Ecograful este unul foarte performant, având aplicații extinse: abdominale, de obstetrică-ginecologie, părți moi, musculo-scheletale, vasculare, urologice, cardiace precum și multiple  metode de investigare ecografică: convexă, lineară, microconvexă și sectorială.

Ceea ce se remarcă în mod special este dotarea aparatului cu sistemul Vscan Extend. Acesta este un sistem general mobil de diagnosticare cu ultrasunete care permite vizualizarea structurilor și lichidelor anatomice. Faptul că poate fi purtat în buzunar de către medic este un mare avantaj în timpul monitorizării periodice și de rutină  a pacienților precum și a evaluărilor de triaj. VscanExtend poate fi folosit și pentru ghidare în timpul procedurilor. Sistemul beneficiază de o configurație de conectivitate cu USB și Wi-Fi.

„Ne bucurăm că dotarea secției ține pasul cu progresele tehnologice din medicina modernă. Acest ecograf este conceput pentru a ajuta personalul medical să aplice abilitățile sale clinice și imagistice cu scopul de a oferi asistență medicală de înaltă calitate pacienților. Este un sistem foarte versatil și acoperă o gamă extinsă de examinări și ne va ajuta mult în activitatea zilnică. Mulțumim Romgaz pentru că a asigurat fondurile necesare acestei achiziții”, au declarat medicii din cadrul Secției Clinice Gastroenterologie.

Ecograful este montat în cadrul secției, urmând ca în cursul acestei săptămâni să aibă loc o instruire a personalului astfel încât, de săptămâna viitoare, aparatul să fie disponibil pentru utilizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus