X
loc joaca vandalizat ucos 1

FOTO-Adolescenții din cartier au vandalizat locul de joacă pentru copiii cu autism

Locul de joacă amenajat special pentru copiii cu autism arată ca după război. Un covor de coji de semințe acoperă mocheta pe care cei mici ar trebui să meargă. Toboganul este rupt, iar „autografele” cu cretă sau spray-uri sunt omniprezente. Deși spațiul este deschis numai până la ora 16:00, adolescenții din cartier sar gardul și își petrec timpul acolo, lăsând „urme” nu tocmai ușor de șters.

Înainte de weekend, pe Internet au apărut câteva fotografii cu locul de joacă de la UCOS, aproape distrus de câțiva tineri din cartier. Președinta asociației a apelat la internauți pentru găsirea celor care au vandalizat locul de joacă amenajat special pentru copiii cu autism.

loc joaca vandalizat ucos 4

„Au vandalizat tinerii de vreo 15-16 ani din cartier tot. Nu e prima dată când se întâmplă. Se întâmplă aproape în fiecare după masă, dar niciodată nu au distrus totul ca acum. Am chemat poliția, a identificat doi dintre ei, sper să îi găsească și pe ceilalți. E un loc special pentru copiii cu dizabilități, mocheta pe care ei se târau. Nu e cu acces pentru oricine, dar ei sar gardul. Când suntem noi acolo, îi lăsăm pe copiii mici să vină pentru că e un loc de joacă adaptat și pentru copiii până la 5-6 ani, dar când suntem plecați de acolo, noi încuiem”, povestește Elena Tudorache, președinta UCOS.

loc joaca vandalizat ucos

Locul de joacă al asociației este deschis între 8:00 și 16:00, unde și copiii fără deficiențe se pot juca. Însă, după această oră, locul este închis.

loc joaca vandalizat ucos 5

Reamintim că recent, Protecția Consumatorului a vizitat o parte din locurile de joacă din Sibiu. În urma controlului au fost descoperite câteva nereguli, însă reprezentanții Primăriei Sibiu spun că este vorba despre deficiențe minore.

„În data de doi iulie ANPC Sibiu a efectuat controale în șapte din cele 48 de locuri de joacă publice din Sibiu. Au fost aplicate doar avertismente în cazul a 5 locuri de joacă pentru câteva deficiențe minore constatate, care nu pun în pericol siguranța utilizatorilor. Spre exemplu, s-a constatat lipsa afișajului prevăzut de HG 435/2010 precum și alte câteva deficiențe punctuale, precum un laț rupt dintr-un gard împrejmuitor sau un coș de gunoi care lipsea de pe suport, aceastea fiind remediate imediat de către firma contractată de municipalitate”, au detaliat reprezentanții Primăriei Sibiu pentru Turnul Sfatului concluziile inspectorilor ANPC în urma controalelor din oraș.

loc joaca vandalizat ucos 3

Fundaţia UCOS este unicul furnizor de servicii de recuperare şi terapie pentru copii cu autism, retard mental, Sindrom Down, handicap psiho-neuro-motor de vârsta mică (1-12 ani) din judeţul Sibiu care oferă servicii adaptate terapiilor pe toate ariile de dezvolare copilului şi pregătirea pentru o viaţă independentă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  HOP

  nu copii sint vinovati……sint Parintii ,sistemul de invatamint (care nu mai exista de 30 de ani),legiile asa zis democratice ,cei care au vazut ce se intimpla si u luat pozitia strutului,cred ca toata societatea,care nu se implica in educatie ,in nimic,pe toti ne afecteaza indolenta,prostia,nemernicia….

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  dar politia locala unde este? cu ce isi ocupa timpul ca iau numai bani degeaba (minim 1000 euro) dar nu fac nimic (mai omoara cate un om ca nu sunt in stare sa il imobilizeze corect conform procedurilor). In loc sa patruleze si sa supravegheze zonele aceastea ei stau la cafele si se mai leaga de cate o femeie care vinde flori sau legume pe strada (muncite nu furate). Rusie Politia Locala Sibiu. Cand ii apostrofezi ca nu isi fac datoria iti spun ca daca amendeaza pe unul care parcheaza pe trotuar trebuie sa amendeze inca 100 (de parca il tin eu sa nu isi faca datoria) si ca sa faci sesizare (ei din oficiu nu se sesizeaza). Mi-e sila de acesti burtosi platiti degeaba…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Iooo

   Politia locala in general este o gluma. Am impresia ca sngura lor grija este sa aplice amenzi celor care nu achita tichet de parcare.
   In urma cu cateva luni, la una dintre intrarile targului Obor am vazut o tanti care cersea. La cativa pasi era o doamna de la politia locala care era interesata doar de masinile parcate. Am intrebat-o daca este legala cersetoria in orasul Sibiu!? S-a uitat ciudat la mine si cam atat. Dupa ce am iesit din targ, ambele doamne erau inca aproximativ pe aceleasi poziti.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  Luati pe sus de acasa, impreuna cu parintii si pusi toti la curatarea si repararea locului de joaca. Dupa care, aplicata inca vreo saptamana de munca in folosul comunitatii: de adunat cojile de seminte din tot cartierul, de sortat gunoiul din jurul pubelelor, eventual sa mai stea si o zi in fata intrarii in gradinita cu o hartie “mintea mea stie doar sa sparga seminte”

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un oarecare

  Sunt tot mai multe astfel de gasti ad hoc de cartier, majoritatea pustani 15-20 ani, si mai ales pe timp de vara/vacanta. Ii numesc lustruitori de borduri cu fundul si semintari.
  Strandul, candva un cartier linistit, este aproape plin, mai ales in zona Posta-Parc Strand. Fac veacul in zone de banci puse de Primarie pt. relax.
  Pana dimineata la 3-4 auzi zbieraturi, sticle, hip hop, ragaituri, injuraturi.

  Ciudat ca politia, de oricare, nu mai calca deloc cu rotile prin zona pe timp de vara, probabil trimisi in zonele centrale. In schimb iarna sunt abonati la zona…atunci cand nu-i nici dracu pe strada.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rabdare, toleranta.........VOT

  In contextul in care pe langa sistemele de supraveghere video existente deja, cu ocazia summitului acesta a fost imbunatatit cu sute de camere amplasate in oras in valoare de 16.000.000 lei. Pe langa astea a fost contractata o firma care exact cu asta ar trebui sa se ocupe (intretinerea acestor locuri de joaca) in valoare de inca vreo 400.000 lei. Cu toate acestea locurile de joaca arata cum le putem vedea cu totii (unele improscate cu vopsea pur si simplu ), la fel arata si bancile din parcuri (vedeti langa spital pe colt sau Piata Cibin sau chiar Paltinis sau ultimele vopsite superficial inainte de summit, neclaite la propriu, pentru care sunt cheltuiti alti bani, platformele de gunoi care sunt tot mai INFECTE, cosurile de gunoi deschise de zici ca-si iau zborul, chiar si cele noi incep sa dea semne de neingrijire, stalpii metalici de pe trotuare vopsiti pe alocuri cu trotuar cu tot, disparuti tot unul cate unul chiar langa Primarie, sau balustradele de pe poduri etc etc. Pentru toate astea se poate vedea ca se contracteaza firme pentru intretinere/ vopsire/curatenie, in rare cazuri una si aceeasi care pe langa incapacitatea evidenta, mai presteaza si activitati ocazionale (montarea steagurilor de 1 dec sau cu alte ocazii de cate 60000 lei/ activitate). Cum vandalizarea este un fenomen greu totusi de eradicat poate doar limitat, macar cealalta parte respectiv urmarirea firmelor responsabile de intretinere sa fie facuta ca lumea, eventual chiar monitorizata cu acest sistem video performant. Daca nu se vrea, atunci sa ne complacem, cum o facem deja sa inchidem ochii si sa mergem mai departe, eventual sa ne rugam la o ploaie zdravana care sa fugareasca pustanii si sa mai spele din ce trebuie sa faca altii platiti pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact