Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Savoarea Parisului și prima boulangerie din Sibiu, Petit Patis

Savoarea Parisului și prima boulangerie din Sibiu, Petit Patis

Prima boulangerie din Sibiu și-a deschis porțile pe strada Turnului, numărul 24. Localul, Petit Patis, este specific Franței și prezintă produse de cofetărie, brutărie și panificație. Meniul este variat și include, de asemenea, produse de mic-dejun, cafea de specialitate, precum și o selecție de cocktailuri.

“Ne bucurăm să lansăm un nou concept de local pe piața locală: o boulangerie, așa cum se găsește în Franța. Suntem mândri să prezentăm produsele școlii de boulangerie artizanală și la Sibiu! Petit Patis reprezintă pasiunea noastră pentru produsele fine de cofetărie, brutărie și panificație, specific franțuzești. Sufletul acestui proiect este Liliana Beldean, colega noastră Chef Patissier, care a urmat cursuri intensive la Paris și deține o experiență relevantă pentru a putea crea delicatesele acestea și în Sibiu”, a declarat Ioan Rucărean, administrator Petit Patis.

petit paris (2)

Programul Petit Patis este de luni până duminică, între orele 8.00 – 20.00 iar majoritatea ingredientelor folosite sunt aduse din Franța, produsele fiind artizanale și de cea mai bună calitate.

“Micul-dejun tradițional parizian include faimosul croissant sau savurosul pain au chocolat, pe care le puteți cumpăra de acum și de la Petit Patis. Tot la boulangeria noastră veți găsi câteva tipuri de pâine pe care le fac francezii, cu secară, semințe, făină albă sau neagră etc. Avem și cel mai renumit produs de brutărie, baguette tradition, dar puteți alege si varietati precum pain aux graines (aluat de pâine cu semințe), pain au lait (pâine cu lapte), chouquettes (produs de panificație cu unt, din făină de grâu). La capitolul dulciuri, vă întâmpinăm cu Tarte Tatin, Baba Rhum, Cake groisseile, Canele, Choux pistache framboise, Flan Caramel, Flan Vanille, eclere cu ciocolată, cafea, caramel sărat, celebrele macarons, cu fistic, lămâie, whiskey sau căpșuni și multe altele“, a spus Liliana Beldean, Chef Patissier Petit Patis.

petit paris (11)La Petit Patis, ritmurile vesele ale muzicii franţuzeşti se aud în surdină, iar clienţii pot să savureze pe loc produsele cumpărate (localul având peste 20 de locuri de stat jos) sau au posibilitatea să le achiziționeze la pachet.

Mai multe informații: https://www.facebook.com/ArtisanPetitPatis/.

petit paris (3) petit paris (1) petit paris (13) petit paris (10) petit paris (9) petit paris (8) petit paris (7) petit paris (6) petit paris (5) petit paris (4)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relu Dostetean

Acum 4 ani

Era clar ca la un moment dat trebuia sa intram in rand cu lumea si sa deschidem o bulangerie, am sperat ca nu asa curand... Dumnezeu ne va pedepsi!
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Dumnezeu este o femeie care iubește dulciurile
Raspunde

Ciuciu

Acum 4 ani

ramai tu cu mamaliga
Raspunde

liviu

Acum 4 ani

dupa "danezele" de la Dobrun... RIP
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Bagheta este excellenta , Croissantul este excellent . Sper ca vor avea succes si vor continua sa existe . Magazinul este foarte frumos si produsele sunt foarte bune. Merci ! Merci ! Vive la boulangerie !
Raspunde

Un Sibian

Acum 4 ani

Si eu am fost; croissantul de la ei e foarte gustos. E o patiserie mai de soi, de fapt, cea mai rafinată din Sibiu și foarte binevenită (căci în afară de simigeriile Ioan, Gogoșeria Veche și patiseriile lanț gen Simpa... nu aveam nimic). Sper să aibă succes, cred că investiția nu a fost una tocmai mică, iar personalul e de 14, 15 oameni, deci sper ca zona lipsită de spații de birouri, de angajați care să treacă pe acolo, să nu-i afecteze prea tare. Orașul de Jos a fost reabilitat în mare parte, dar afacerile sunt încă SH-uri, câte o frizerie, magazin de biciclete, și magazine care vând produse de uz casnic, așa că clientela care tranzitează zona aia nu e una care să aibă și f mulți bani de mers la o patiserie high-end, care este până la urmă Petit Patis. Parcă-mi pare rău că n-au ales centrul (poate n-au fost spații?), în loc de afacerea asta locală avem McDonalds. Ar fi fost lejer cel mai frecventat local, plus că ar fi avut mare succes printre străini, care nu prea ies din Piața Mare/Mică, să mai coboare și prin Orașul de Jos. Oricum, există destule semne ale succesului: personal pregătit și amabil, locație plăcută și cochetă, iar produsele se ridică la înălțimea reclamei (se vede că e și un proiect de pasiune pe undeva pe acolo, cum a fost și este Lor.And).
Raspunde

dan

Acum 4 ani

Nu au nimerit cu locatia , pe strada Turnului circula o fauna nepotrivita pentru delicatese frantuzesti , mai ales daca sunt scumpe.
Raspunde

Un Sibian

Acum 4 ani

Le sugerez reclamă puternică. Mă gândesc la Lor.And ce norocoși sunt. E probabil cea mai avantajoasă zonă din Sibiu pentru un restaurant (după centru). La 2 pași e Gym Tonic (sală de fitness foarte mare, ies oamenii după antrenament și mai trec și pe acolo), Liceul Economic, iar mai încolo e banca Raiffeisen, Centrul de Afaceri, Judecătoria, Facultatea de Drept, ce să mai zic de blocurile de pe Viteazu, fiind zonă rezidențială, nu degeaba au apărut acolo în ultimii 2 ani rând pe rând Salad Box, Hug the Plate, Joyme, Starbucks, etc. Nu în ultimul rând, zona e extrem de circulată, aflată la intersecție de bulevarde. Petit Patis nu are nici măcar asta în imediata apropiere (poate vin cei de peste Cibin). Dar sper totuși să le meargă.
Raspunde

Cris

Acum 4 ani

Draga Dan, te-ai uimi sa vezi in cartiere cu fauna potrivită , cum pute pana la cer daca într-adevăr intri in mediul lor ... un astfel de local este minunat oriunde ar fi! Si in ce coteț înnoptezi tu?
Raspunde

La mai mare

Acum 4 ani

Un produs alimentar inseamna un amestec de ingrediente alimentare intr-un proces tehnologic, o reteta. Orice patiser cu putina experiernta poate copia orice produs dintr-o patiserie concurenta; problema mare este pretul. Un produs de calitate inseamna unt nu margarina, lapte nu lapte praf, crema fiarta nu instant, etc, intr-un cuvant pret mai mare. In Sibiu sunt putini cei care platesc pentru calitate, din pacate nu cred ca va avea secces, oricum FELICITARI!
Raspunde

Un Sibian

Acum 4 ani

S-ar părea că într-adevăr merg pe calitate, dacă e să credem comentariile astea două (le-am luat de pe pagina lor de fb): O doamnă: Aveți și baghete cu făină integrală sau ceva pe aproape ? Petit Patis: Bună seara, Manuel Valeriu, baghetele din imagine conţin făină T65 Label Rouge, de origine protejată, maia si seminţe in funcţie de tipul de baghetă, caractristicile făinei le puteţi găsi la linkul:https://www.bakerybits.co.uk/.../product/2425/t65_wheat.pdf Altă postare legată de pâine: https://www.facebook.com/ArtisanPetitPatis/photos/pb.378093219428841.-2207520000.1563984019./482501082321387/?type=3&theater Gândindu-mă mai bine, cred că adevăratul motiv pentru care au optat pentru Orașul de Jos, nici măcar 9 Mai, unde sunt mai multe restaurante, ci pe Turnului, devenind efectiv singurul local de felul ăsta, este... chiria mai mică. Dacă ar fi mers în centru, altele ar fi fost chiriile și, implicit, costul produselor (așa cum zici și tu). În centru dau 3/3.5 lei pe un covrig umplut cu ieftineli. Am dat la ei 3.5 lei pe o negresă fenomenală cu nuci pe deasupra, dar 12 lei pe chestia din dreapta: https://www.facebook.com/ArtisanPetitPatis/photos/pb.378093219428841.-2207520000.1563984019./481428519095310/?type=3&theater. Deci prețurile variază (pt buzunare mici și mari presupun). Nu zic, poate sunt și prețuri de început, dar mi-am schimbat un pic părerea, iar acum cred că au ales bine locația.
Raspunde

Rucarean

Acum 4 ani

Aici Petit Patis . Multumesc tuturor pentru ganduri . As dori sa va fac putina lumina in commenturi . Astfel ...locatia am ales o pentru ca acolo am gasit la un moment dat un spatiu care a fost disponibil pentru cumparare . Am considerat ca nu se justifica investitia intr un spatiu inchiriat pentru ca la noi in Ro in general nu avem o cultura a inchirierii si ne puteam trezi ca trebuie sa ne relocam din cine stie ce motiv . In ce priveste produsele ...da...sunt numai cu ingrediente naturale , in spatiul nostru nu exista urma de margarina si nici de mixuri de creme . Totul se produce pe loc . Acesta este si motivul pentru care , pana reusim sa ne organizam , productia zilnica se termina pana la inchiderea zilei . In ce priveste zona...consideram ca aceasta locatie , in momentul in care va functiona la capacitate , o sa devina un landmark iar Sibienii sa ajunga la noi sub o forma sau alta . Nu ne am dorit centrul pentru ca e foarte scump si accesul cu masina e interzis iar in alta ordine orasul de jos in urmatorii ani o sa se ridice vrand nevrand . Sper ca am atins intrebarile acestui grup . Multumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus